zato ze mam iba 15 tak som decko ok tomu verim ale nejaki 17 rocni nejsu o vela lepsi nez ja co ja pisem clanky do casopisov kreslim obrazky do mojej knihy ktoru chcem zlozit .a rozdiel medzi 15 rocnou a babou a 15 rocnym chalanom?nijaky?to snad nie my sm
mozno by som povedal ze popredu ste fyzicky..nejak v 13-14 roku zivota ...ale potom ... aspon vo vacsine pripadov ( z vlastnej skusenosti ) ... v mentalite ste mnoho krat viac "detinske" ako my ... nechcem skatulkovat vravim len z vlastnej skusenosti ...
Hej lidi kliiiiiiiddd nejako dusno...nahodou ja by som sa vratila o 2 a pol roka spat, aspon by som sa znovu mala na co tesit: na prichadzajuce krasne obdobie
ja mam tiez 15 a necitim sa nejako velmi ako nula.
Proste mam svoj zivot, mam svoj nazor na niektore veci, aj ked vela veci este hladam.... a ak ma niekto posudzuje len kvoli veku, tak je to jeho komlex a nie moja chyba,takze z takychto ludi si nerobim tazku hlavu
Prečo si myslíš že baby su trošku dopredu? Záleží od človeka a vek u mna nehrá rolu. Pre mna za mna sa môžem baviť aj z 12 ročným a na 60 percent to bude inteligentnejší rozhovor než tento. :p
Comka, no kde si? Som čakala, že budeš trochu aktívnejšie bojovať za tvoju "pravdu"?
Poviem to narovinu, keď som ja mala 15, tak som aj ja nemala rada, keď ma odsudzovali kvôli veku. Ale myslíš si, že touto diskusiou si naozaj ukázala, že si vyspelá?
To sa pozná aj podľa štýlu vyjadrovania, a ten je tak na tých 15 možno...neboj sa, to sa časom zmení...
1. ty si deviatacka ked dojdes na strednu budu ti zakladoskolaci pripadat totalne detinsky
2. ocivine s tebou ale poriadne plieska puberta...chuda tvoji rodicia
3. v 15-tich vacsina si mysli ze aaa uz mam obcansky som skoro VELKACkA takze sa predvadzaju ako apr. ty tu v tejto diskusii
4. kebyze si inteligentnejsia tak sa nad tym povznes
5. pokial viem tak nikdy nikto nereagoval tak ze-- si nula
skor reaguju ze je to riana blbost a vidno ze je niekto tak mlady lebo by inak tau blbost nepovedal
6. osobnost nadobudas nie ani tak vekom ale skusenostami,napr. dievca ktoreho foter je alkoholik a maju doma problemy a ju vyhadzovala mama z domu nie ale vinou toho dievcata, tak ma uplne ine zmyslanie a vyspelesie nazory a urcite by nic takehoto nepredvadzala ako ty tu
Vieš, poznám skvelú osobu ktorá len nedávno dosiahla vek 15 a jej názory som vždy brala vážne a rešpektovala.. Prečo? Lebo ich prezentuje inteligentnou formou, svoj názor vie podložiť logickými argumentmi a tiež ovláda gramatiku.
Oproti tomu čo tu predvádzaš ty... ani sa potom nedivím že ťa ľudia neberú vážne.. keby si mala aj 20 a takto sa prezentovala, tak ťa nebudem brať vážne..
Mozno si sa stala obetou generalizovania ze 15rocni su sproste decka, ale mozete si za to sami kedze sa tak chovate. Je len na tebe ci to potvrdis alebo vyvratis ale podla prispevkov je jasne ze patris medzi tie dementne decka co chcu byt silou mocou dospele ale nemaju ani potuchy co to znamena...
talent maju aj mladi aj stari, proste su ludia, ktori su super a na veku nezalezi. a birdz sa snazi trochu, aj ked to mozno nevidno, podporovat mladych talentov a ukazovat ze aha maju 14-15-16-17-18-19-20.... a pozrite co dokazu
koldy wer tomu ze comka sa NEMUSI predvadzat jediny ktory ce byt zaujimavy si tu ty.comka je moja spoluziacka a vzdy ked ONA zaloi nejaku diskusiu sa seci do nej idu pustit tak nehaj si mudre nazory pre seba
Ufon - keby to nebola tvoja spolužiačka,kamaratka tak tiež by si tak utočila do tych ludi?
autorka - už len ten nadpis vyjadruje ako si na tom.. myslim že ked ti niekto povie že si hlupe decko tak to nie je kv tvojmu veku ale kv tomu že si jebnuta.. sry..
okey po precitani tychto prispevkov do mojej diskousie som pochopila co som sposobila tym nadpisom.5 rocni sa biju sa svoj vek a su konecne hrdy na to ze maju 15.myslim ze katdy z vas uz 15 mali pretoze vase nazory boli z tej vysej vekovej hranice.Som rada ze ste ma dali do poriadku Asi som dost silno jebnuta alebo v skratka v puberte.a ufon diki ti mas to u mna ale pochopila som to ze nie je dolezite zalozit diskusiu ale dat spravny nazov!!heh.tak vam dik
Ufon: Uvedom sa prosim... nemas este ani tych 15 tak ticho tam v rohu
Wewo tiez nie je bohvieako stary... ze Wewo?
ale rozhodne je na tom inteligencne lepsie ako niekto kto tu pise takyto vykrik do tmy len preto, lebo je sam zo seba frustrovany, emocionalne a mentalne nevyrovnany, hormony mu vyskakuju popri jebakoch snad z kazdeho poru a hra sa aky je svet dolezity... takze sa prosim ta ukludni neosocuj sa, lebo ja mam pocit ze teba veta, ktoru povedala Comka- "Zato ze mam iba 15 tak som decko" absolutne vystihuje... a to nemas ani tych 15 rokov.
Ufon kľudni hormón... Je síce pekné že brániš kamarátku ale keby si sa na to skúsila pozrieť objektívnejšie a tiež by si začala používať iné vyjadrovanie, tak by to nebolo odveci..
Wewo: Mám pocit že väčšina tej podpory spočíva v tom, že aj tí mladší majú možnosť prezentovať sa a dokázať že majú talent..
Wewo: neber to nejako to bolo len porovnanie inteligencie neporovnatelne vyssej- tvojej s ich- nizsou a pritom ste tusim rovnako stary nie? ak sa nemylim
Ufon > ty prosim ta radsej chod zamaminku vyzalovat co sa tu deje a nenavazaj sa tu do kazdeho... stavim sa ze kebyze si neni jej spoluziacka by si sa jej takto nezastavala...
a poviem vam ze ked su aj ostatne vase spoluziacky a kamaratky take ako vy tak mi nezostava nic ine len sa smiat ake ste blbucke a este neco s tym predvadzanim moja pekna ty si akoze co myslis do pice ze co robi tym ako sa tu sprava???
O pozor, strasne! Mlady si nedoceneny whuaaaa vsetci umrieme...
A co sa stalo ze mas taky pocit? No, v 15tich dostanes obciansky. Si cela stastna, uz si velka, si obcan SR, mozes chodit na vsetky filmy (no skoro...) a to je asi tak vsetko. A cim sa lysis od tej baby ktorou si bola ked si mala 14? Nicim. Len jednym rokom naviac. Alebo ani nie rokom, pr8 dnami...dospelou ta neurobi vek, ale tvoje skusenosti. A zmyslanie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
Proste mam svoj zivot, mam svoj nazor na niektore veci, aj ked vela veci este hladam.... a ak ma niekto posudzuje len kvoli veku, tak je to jeho komlex a nie moja chyba,takze z takychto ludi si nerobim tazku hlavu
Prečo si myslíš že baby su trošku dopredu? Záleží od človeka a vek u mna nehrá rolu. Pre mna za mna sa môžem baviť aj z 12 ročným a na 60 percent to bude inteligentnejší rozhovor než tento. :p
áno, záleží od človeka, ale stretla som sa v mnohých prípadoch s názorom, že AAA,šak tá ma 15, čo môže ona o tom vedieť?
a keď už tak veľmi hovoríš, že záleží na človeku, prečo ich sám škatuľkuješ podľa veku??
clovek dostatocne rozumny by sa mal vediet preniest cez blbosti kvoli veku...
a mal by vediet zaujat inym sposobom ako tym ze bude urazat inych...
možu akurát tak kupovať v IkeE obalE na ochchideE
» www.sme.sk/c/3661039/Kupil...
Poviem to narovinu, keď som ja mala 15, tak som aj ja nemala rada, keď ma odsudzovali kvôli veku. Ale myslíš si, že touto diskusiou si naozaj ukázala, že si vyspelá?
To sa pozná aj podľa štýlu vyjadrovania, a ten je tak na tých 15 možno...neboj sa, to sa časom zmení...
2. ocivine s tebou ale poriadne plieska puberta...chuda tvoji rodicia
3. v 15-tich vacsina si mysli ze aaa uz mam obcansky som skoro VELKACkA takze sa predvadzaju ako apr. ty tu v tejto diskusii
4. kebyze si inteligentnejsia tak sa nad tym povznes
5. pokial viem tak nikdy nikto nereagoval tak ze-- si nula
skor reaguju ze je to riana blbost a vidno ze je niekto tak mlady lebo by inak tau blbost nepovedal
6. osobnost nadobudas nie ani tak vekom ale skusenostami,napr. dievca ktoreho foter je alkoholik a maju doma problemy a ju vyhadzovala mama z domu nie ale vinou toho dievcata, tak ma uplne ine zmyslanie a vyspelesie nazory a urcite by nic takehoto nepredvadzala ako ty tu
P.S. chod si dat studenu sprchu
Vieš, poznám skvelú osobu ktorá len nedávno dosiahla vek 15 a jej názory som vždy brala vážne a rešpektovala.. Prečo? Lebo ich prezentuje inteligentnou formou, svoj názor vie podložiť logickými argumentmi a tiež ovláda gramatiku.
Oproti tomu čo tu predvádzaš ty... ani sa potom nedivím že ťa ľudia neberú vážne.. keby si mala aj 20 a takto sa prezentovala, tak ťa nebudem brať vážne..
Mozno si sa stala obetou generalizovania ze 15rocni su sproste decka, ale mozete si za to sami kedze sa tak chovate. Je len na tebe ci to potvrdis alebo vyvratis ale podla prispevkov je jasne ze patris medzi tie dementne decka co chcu byt silou mocou dospele ale nemaju ani potuchy co to znamena...
keby si bola dospelsia ako si namyslas,tak to ignorujes a povzneses sa nad tym.
vsak to chce klidek aj tak vas nikto skoro nepochopi. lebo ste v puberte
autorka - už len ten nadpis vyjadruje ako si na tom.. myslim že ked ti niekto povie že si hlupe decko tak to nie je kv tvojmu veku ale kv tomu že si jebnuta.. sry..
a k teme...poznam 15stky ktore su rozumovo na mojej urvoni a su to moje kamosky a poznam 15stky ktore su na urovni 8 rocneho decka...
a z teba mam pocit ze patris do tej druhej skupiny...
Wewo tiez nie je bohvieako stary... ze Wewo?
ale rozhodne je na tom inteligencne lepsie ako niekto kto tu pise takyto vykrik do tmy len preto, lebo je sam zo seba frustrovany, emocionalne a mentalne nevyrovnany, hormony mu vyskakuju popri jebakoch snad z kazdeho poru a hra sa aky je svet dolezity... takze sa prosim ta ukludni neosocuj sa, lebo ja mam pocit ze teba veta, ktoru povedala Comka- "Zato ze mam iba 15 tak som decko" absolutne vystihuje... a to nemas ani tych 15 rokov.
Wewo: Mám pocit že väčšina tej podpory spočíva v tom, že aj tí mladší majú možnosť prezentovať sa a dokázať že majú talent..
inac si ma prave zabil tou hlaskou
wewo go go..
myslim že vy dve ste ešte na dlhu dobu odpisane..
a poviem vam ze ked su aj ostatne vase spoluziacky a kamaratky take ako vy tak mi nezostava nic ine len sa smiat ake ste blbucke a este neco s tym predvadzanim moja pekna ty si akoze co myslis do pice ze co robi tym ako sa tu sprava???
to ze vy ste drbnute a ja vam to pripominam neznamena ze ja som najmudrejsi
tymto
A co sa stalo ze mas taky pocit? No, v 15tich dostanes obciansky. Si cela stastna, uz si velka, si obcan SR, mozes chodit na vsetky filmy (no skoro...) a to je asi tak vsetko. A cim sa lysis od tej baby ktorou si bola ked si mala 14? Nicim. Len jednym rokom naviac. Alebo ani nie rokom, pr8 dnami...dospelou ta neurobi vek, ale tvoje skusenosti. A zmyslanie.
Kazdy si tym prejde tesme sa ze je to tak ako to je, stale to moze byt horsie