Lebo ja mám pocit, že bytová kríza je už v každom štáte EU. Čo s tým? Zachránia to nájomné byty? Ako by ste to riešili vy? Ja viem: stavať, stavať, stavať. Ale mám pocit, že tento problém je zložitejší ... Aký je váš názor?
Vzhladom k nízkej pôrodnosti a vyludnovaniu si myslím že to nie je tak zlé. Teda aspoň stredné a východné SK. Ale V BA to zlé byť môže. Každopádne v BA sa teraz asi celkom stavia.
Životná úroveň klesá, ale stále je to dobré. Dá sa tu žiť. Kto nemá na vlastné bývanie, žije s rodičmi. Kto nemá rodičov, žije so spolubývajúcimi. Ľudia potrebujú jeden druhého a práve to nás možno bude chcieť naučiť budúcnosť.
a ano, myslim, ze nie je tak tazke tu zohnat nejake byvanie (zalezi kde presne), ale cenovo je velmi tazke tu veci utiahnut, teda to asi vsade, ale teraz porovnavam s blavou, ze je to horsi pomer
Všade, rodivosť klesá ale ľudia stále chcú. Každý auto, každý nehnuteľnosť, za komunistov bývali v jednom generačnom dome a dobre bolo. Izby boli obsadené, si to rozdelili a žene neprekažala svokra, mužovi neprekažala svokra, žili si spokojne. Dnes už ani nemožno nájsť ženu, ktorej by neprekážala svokra nech už je akákoľvek, požiadavky často že chlap musí už mať nehnuteľnosť. Ja nekradnem, ja na to nemám, zmier sa s tým prípadná žena a nelietaj v oblakoch.
Sranda, populácia od roku 2000 stagnuje, a predsa napriek tomu od roku 2000 sa každý rokom stavia desatisícky domov/bytov. A napriek tomuto všetkému, máme v roku 2025 stále nedostatok bytov a domov ?? Tu je niekde chyba
Minule som čítal že na Slovensku je 3 miliony obydlí, čiže na 1 obydlie pripadá priemerne 1,66 človeka. A to sa mi zdá strašne málo. Ako už napísal Priekala, ľudia v minulosti boli zvyknutí celé rodiny bývať v 1 dome. Teraz musí mať každý človek svoj vlastný dom/byt. Ciže znova sme pritom istom, že spotreba obyvatelstva SVK neuveriteľne vzrástla, a obyvatelstvo je stále viac a viac rozšafné. Táto jeho neukojitelná túžba sa nedá ukojiť, preto sú také drahé nehnutelnosti, a preto máme takú obrovskú uhlíkovú stopu na obyvatela - 5 ton ročne !!!
Kedysi sme zili v jaskyniach pri ohniku a ako dobre nam bolo!!! Dnes kazda baba ohrna nos nad mojim nezdravym vztahom s maminkou.
Zmier sa s tym ty tupa kurva, ziaden dom nebude. Ja nekradnem, len vypovede z roboty dostavam. A nech je navarene, kym sa vratim zo zahradky!
@tomas5555555@7 tiež som nad tým neraz premýšlal, populácia klesá a dopyt po nehnutelonstiach stále rastie. Pri porodnosti 1 dieta s trendom pôrodov vo výrazne vyššom veku mi vychádza že väčšina vo veku okolo 40 rokov nehnutelnosť zdedí. Takže prakticky ide len o obdobie do tohoto veku. Alebo ak niekto dostane hypo tak ju v tých 40 rokoch má v pohode z čoho splatiť.
@ruderenee@8 a nie? Keď dnes už každý by chcel všetko, v minulosti to bolo možné uskromniť sa. A nikto nenadával, zať pomohol s drevom, hento opraviť, tamto opraviť, energie si platil každý sám, na návšteve u svokrovcov sa vídali. Dnes na modrom koníku je dosť veľa fór o tom, že manželka neznáša svokrovcov, nechce tam chodiť a len nepriateľské postoje. Kedysi boli ľudia takí viac súdržnejší, so svokrami nebol taký problém. Ale za to už môže taká tá naša rozmaznanosť v ktorej žijeme, preto nájsť ženu takú, ktorá by s tým nejakým spôsobom nemala problém, je nie že čoraz náročnejšie, ale vyslovene už náročné. Preto som skrátka to nemohol počúvať, odišiel som z posledného rande, keď sa začala navažať do mamy, do výchovy a že sa mám… Skrátka nebudem to počúvať, sama si za to môže a s takou sťandou ja teda nebudem, to už bola definitívna.
@ruderenee@8 a viem to aj z videí zachovaných z VHS, ktoré som si pozrel, čo boli nakrútené z navštevy svokrovcov, dovoleniek atď. Inak toto je zas len doména žien, oco nikdy nepovedal, že by k ním nešiel, mama zas raz výhrady mala, zobrala si tú návštevu moc osobne a ako sa zachovali. Ženy to moc prežívajú.
ano uz od cias mezopotamie ludia milovali svojich svokrovcov a posralo sa to az teraz s poslednou generaciou prijebanou rozmaznanou, tak ako uplne vsetko
Pointa je že ak páry majú dieta pozde a majú len jedno dieta tak to dieta je vo svojich 40 rokoch materialne zabezpečené dedičstvom po nich. Teda vlastne ak chce bývanie a vezme hypo tak v 40 ju musí mať v pohode splatenú. Ak hypo nemá môže bývať do 40 v podnájme. Proste nehnutelnosť po 40 mať bude tak či tak.
Ak má dieta partnera/partnerku tak zdedia 2 nehnutelnosti. Teda porodnosť môže byť kludne 2 deti na 1 pár a budú mať kde bývať.
Môžeš o tom niečo napísať a zahrnúť to do tých svojich "štúdií"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
ved v bratislave je viac moznosti a napr. v mojom odbore aj 2,5x take platy, to byvanie je nastavene odveci
Minule som čítal že na Slovensku je 3 miliony obydlí, čiže na 1 obydlie pripadá priemerne 1,66 človeka. A to sa mi zdá strašne málo. Ako už napísal Priekala, ľudia v minulosti boli zvyknutí celé rodiny bývať v 1 dome. Teraz musí mať každý človek svoj vlastný dom/byt. Ciže znova sme pritom istom, že spotreba obyvatelstva SVK neuveriteľne vzrástla, a obyvatelstvo je stále viac a viac rozšafné. Táto jeho neukojitelná túžba sa nedá ukojiť, preto sú také drahé nehnutelnosti, a preto máme takú obrovskú uhlíkovú stopu na obyvatela - 5 ton ročne !!!
Zmier sa s tym ty tupa kurva, ziaden dom nebude. Ja nekradnem, len vypovede z roboty dostavam. A nech je navarene, kym sa vratim zo zahradky!
nerozumiem, skus to blizsie vysvetlit
Ak má dieta partnera/partnerku tak zdedia 2 nehnutelnosti. Teda porodnosť môže byť kludne 2 deti na 1 pár a budú mať kde bývať.
Môžeš o tom niečo napísať a zahrnúť to do tých svojich "štúdií"