Z hľadiska psychológie je to dávno prekonaná hlúposť. Jediné, čo ma preqapuje, je, koľko ľudí na to šarlatánstvo stále skočí. Skúste si prečítať profil aj iných osobností, než tej, čo vám vyšla, a hneď sa pocit výnimočnosti stratí
@antifunebracka to, že je to z hľadiska psychológie dávno prekonaná hlúposť si si práve vymyslel, lebo to bolo vytvorené skupinou psychiatrou. 2 sedeli(aj to mali podobný základ) ostatok vôbec. Je to test osobnosti, nie šarlatánstvo, máš rôzne testy osobnosti. Miggs-Bryer je len jeden z veľa testov osobnosti, máš aj testy správania a pod. Potom aj psychotesty na prácu alebo strelecký preukaz sú podľa teba šarlatánstvo?
@thankyou Stačilo mi pár minút googlenia a všade som sa dočítala, že tento test, nie je vôbec vedecky potvrdený a overený. Takže bohužiaľ ide len o pseudovedu.
@bakedbride Kritériá dotazníka vyplývajú z teórií Carla Junga a prvýkrát boli publikované v jeho knihe Psychologické typy v roku 1921. Test je často používaný v oblastiach pedagogiky, pri osobných pohovoroch a výberu zamestnancov, v manželských poradniach a pre osobný rozvoj.
Nejdem sa tu ničoho zastávať, nechce sa mi nejako seriózne argumentovať, ale už dosť vypovedá to, že tento dotazník je starý vyše 100 rokov a používa ho kopa zamestnávateľov aj pri výbere zamestnanca. Ak ide o pseudovedu fajn. Nie je to 100% accurate, že to vidí do tvojho vnútra. Ale priblíži tvoju osobnosť na základe : Vnimania sveta, získavania info., spracovania info., životného štýlu. Ešte hovoril antifunebracka o tom, že sa cíti človek výnimočný. Napr. ja by som chcel byť úplne iná osobnosť podľa toho testu, ale vyšlo mi čo mi vyšlo a sedí to na 200% ak nie viac
@majmarad INFP ma celkom aj vystihuje.
Najviac ma proste odrovnalo to ze som sa na to dala kvoli tomu aby som zistila kam sa pohnut s pracou atd, a zistila som ze moja osobnost sa vlastne hladá cely zivot co sa tyka prace D
Okrem prvého písmenka mi zvyšné tri vždy inak vychádzajú, lebo ich mám relatívne vybalansované, takže fakt neviem. Z charakteristiky každej "osobnosti" na mňa dačo sedí a dačo nie, žiadna nie je vyslovene že "tak toto som presne ja!"
ja si ten test robím už niekoľko rokov cca tak raz za pol roka, a furt mi to osciluje medzi INFP/INTP.
a čítal som aj popisy tých ostatných, a... viaceré sedia, ale v zmysle že ako keby opisovali každá niektorú z mojich výraznejších nálad čo zvyknem mávať.
infp/intp sedí prirodzene a neustále.
ale viackrát som sa o tej typológií s rozprával s ľuďmi čo ju viac skúmali, a... nie je až taká jednoznačná ako ju väčšina popisov prezentuje... tie osi sú... tak trochu komplikovanejšie a akoby chvíľami zachádzajú priam do filozofie, že čo je vlastne reálny význam a prejav jednotlivých charakteristík.
...chvíľami mi to znie ako barnum statementy, a potom zas chvíľami ako niečo síce komplikované, ale dávajúce zmysel.
jo, a nemyslím že ma to nejako ovplyvnilo, lebo som sa z toho nedozvedel nič nové, všetko čo mi to o mojej povahe povedalo som už vedel, keďže som odmalička čistého času možno doslova roky strávil introspekciou =D
(a to, dámy a páni, v kombinácii s tým ako sa správam a aký som neúspešný, môžete kľudne používať ako názorný príklad že introspekcia sa silno preceňuje =D)
ja som vraj typický INFP robila som si ten test viackrát v priebehu rokov, a stále mi tam vychádzajú dosť vysoké percentá práve na tento typ..ale profesiu som si vybrala celkom inú, ako tú, na ktorú mám vraj predpoklady, takže fasa
@majmarad O tom sme sa už bavili, to že sa ti páči tvoj typ nič nemení na fakte, že ten test je dávno zastaralý a prekonaný @thankyou Ty sa hlavne nauč gramatiku, pracovať so zdrojmi a argumentovať, lebo ak jediné kritérium dôveryhodnosti je, že na tu kktinu, že cca 10000000000 ľudí zadelíš do sotva 20 typov osobností, veria niektorí už 100 rokov, tak to potom isto veríš aj že zem je plochá Netrep 2 na 3, nespájaj hrušky s jablkami a radšej sa nauč googliť: » en.wikipedia.org/wiki/Myers%E2%8...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Ovplyvnilo ma to z hľadiska poznania
@Antifunebracka a nie je to o pocite výnimočnosti. Ja by som napríklad nechcel byť iný typ ako ten môj
Nejdem sa tu ničoho zastávať, nechce sa mi nejako seriózne argumentovať, ale už dosť vypovedá to, že tento dotazník je starý vyše 100 rokov a používa ho kopa zamestnávateľov aj pri výbere zamestnanca. Ak ide o pseudovedu fajn. Nie je to 100% accurate, že to vidí do tvojho vnútra. Ale priblíži tvoju osobnosť na základe : Vnimania sveta, získavania info., spracovania info., životného štýlu. Ešte hovoril antifunebracka o tom, že sa cíti človek výnimočný. Napr. ja by som chcel byť úplne iná osobnosť podľa toho testu, ale vyšlo mi čo mi vyšlo a sedí to na 200% ak nie viac
Najviac ma proste odrovnalo to ze som sa na to dala kvoli tomu aby som zistila kam sa pohnut s pracou atd, a zistila som ze moja osobnost sa vlastne hladá cely zivot co sa tyka prace D
a čítal som aj popisy tých ostatných, a... viaceré sedia, ale v zmysle že ako keby opisovali každá niektorú z mojich výraznejších nálad čo zvyknem mávať.
infp/intp sedí prirodzene a neustále.
ale viackrát som sa o tej typológií s rozprával s ľuďmi čo ju viac skúmali, a... nie je až taká jednoznačná ako ju väčšina popisov prezentuje... tie osi sú... tak trochu komplikovanejšie a akoby chvíľami zachádzajú priam do filozofie, že čo je vlastne reálny význam a prejav jednotlivých charakteristík.
...chvíľami mi to znie ako barnum statementy, a potom zas chvíľami ako niečo síce komplikované, ale dávajúce zmysel.
@Tarassaco
haha, vitaj, úprimnú sústrasť =D
(a to, dámy a páni, v kombinácii s tým ako sa správam a aký som neúspešný, môžete kľudne používať ako názorný príklad že introspekcia sa silno preceňuje =D)
@thankyou Ty sa hlavne nauč gramatiku, pracovať so zdrojmi a argumentovať, lebo ak jediné kritérium dôveryhodnosti je, že na tu kktinu, že cca 10000000000 ľudí zadelíš do sotva 20 typov osobností, veria niektorí už 100 rokov, tak to potom isto veríš aj že zem je plochá Netrep 2 na 3, nespájaj hrušky s jablkami a radšej sa nauč googliť: » en.wikipedia.org/wiki/Myers%E2%8...