Ahojte,
mám doma 18 L akvárko a premýšľam nad chovom neoniek a krevetiek, ale neviem koľko čoho by sa tam zmestilo a znieslo. Neviete mi poradiť?
Díky.
Sera odporúča minimálne 1L vody na 1cm ryby. To je tak na 5 neoniek do 18L akvarka (počítajúc, že tam bude aj nejaké to prostredie).
Reálne, 18L je žalostne málo na rybičky. Použil by som to maximálne na dočasný odchov, ale ako trvalé akvárium určite nie. A koľko by s tým bolo roboty... och.
No a v iných zvieratách sa nevyznám, takže neviem čo iné by sa tam dalo dať.
@cherrie1998 jasné, že tam môžeš chovať aj rybky a aj krevetky, len musíš voliť opatrnú a pomalú cestu. Základom je kvalitný filter pre nano akváriá. No nie všetky čo sa predávajú a sú pre nano, sú aj kvalitné. Na takéto akváriá si zvyknú chovatelia akvaristi filtre vytuningovať podľa seba. Takže sa informuj u nano akvaristov na rôznych fórach. Druhá vec je kvalitné dno, substrát a osvetlenie. Taká technika na takéto akvárium sa ráta v stovkách eur. Samozrejme ak chceš z toho niečo mať. A ak zasadíš rastlinky, tak treba čakať cca 2 mesiace kým tam dáš prvú rybu, niekedy aj pol roka. Používať aspoň tekuté CO2 a sústrediť sa na mikro sortiment rým, kam určite obyčajné neonky, gupky a bojovnice nepatria.
Ak už gupku, tak by som hľadal takúto
A ak neónku, tak túto
je to celá veda a hlavne vstupné náklady sú oveľa vyššie na malé, ako na veľké akvárium.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
» www.shrimp.sk/aky-druh-si-vyb...
Reálne, 18L je žalostne málo na rybičky. Použil by som to maximálne na dočasný odchov, ale ako trvalé akvárium určite nie. A koľko by s tým bolo roboty... och.
No a v iných zvieratách sa nevyznám, takže neviem čo iné by sa tam dalo dať.
Ak už gupku, tak by som hľadal takúto
A ak neónku, tak túto
je to celá veda a hlavne vstupné náklady sú oveľa vyššie na malé, ako na veľké akvárium.