Je to 6, lebo násobenie má prednosť pred sčítaním, takže najprv 2x2 a potom až pripočítať 2 To sa učilo ešte asi v piatej triede znamienkové pravidlá @sasi2680
@anniedecadence omg.. keby si poriadne prečítate koment, na ktorý som reagovala a následne koment dotyčnej osoby, ktorým potom reagovala na mňa, tak možno aj pochopíte.. ale no nič.. tak ja vám to vysvetlím..
flussica - sa začudovala nad tým, ako by mohol niekto dostať výsledok 8 z toho dosť ľahkého príklad
a tak ja som jej na to následne na to vysvetlila, že matematicky menej zdatní by to začali počítať od začiatku.. čiže 2+2(=4)*2=8 a potom následne na mňa reagovala komentom, že potom jej to neskôr došlo, len "tajne" dúfala, že to pravidlo, že násobenie ide prvý, by mal poznať už každý, ale asi sa teda evidentne mýlila..
@sasi2680 ano ale ja som to dala len na vysvetlenie.. lebo samozrejme že to ide aj s číslami, lenže nie je dôvod to robiť s čisalmi kedze sa to da vypocitat.. lenze ked mas pismena tak musis hentak lebo inak nemozes.. ale ja som to naschvál napísala ináč
@sasi2680 omg ale je to napísané inak aby ti co si myslia ze je to opacne aby vedeli že si to možu napísať aj takýmto štýlom a vyjde to 6! čiže spravna odpoved je 6.. a suvisi to s tym...
@lenkaska1 hej, lebo ten, čo nevie, že násobenie ide prvé, tak s veľkou pravdepodobnosťou bude vedieť že niečo také, ako vyňatie pred zátvorku vôbec existuje .. (to bola irónia) .. a keby aj.. tak kebyže má napríklad .2+3*7. tak by mu to vyňatie bolo asi na nič
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
Pomaly sa začínam báť, že birdz sa mení na facebook.
6!!!
@flussica
@inspyre máš pravdu
má to byť 2x2=4+2=6
flussica - sa začudovala nad tým, ako by mohol niekto dostať výsledok 8 z toho dosť ľahkého príklad
a tak ja som jej na to následne na to vysvetlila, že matematicky menej zdatní by to začali počítať od začiatku.. čiže 2+2(=4)*2=8 a potom následne na mňa reagovala komentom, že potom jej to neskôr došlo, len "tajne" dúfala, že to pravidlo, že násobenie ide prvý, by mal poznať už každý, ale asi sa teda evidentne mýlila..
.. čo bolo na tom také nepochopiteľné?
(čiže môžeme vyňat dvojku pred zátvorku)! z prvej dvojky nám ostane len jedna a z toho druhého 2
zbytočne zahlcuješ databázu.
a keď ti tak záleží na zahlcovaní databázy,, načo si na mňa vôbec reagoval?