Ahoj,stala sa mi s kamaratkou taka vec..nasli sme inzerat na bazosi na Nike tenisky za 25e,viac velkosti viac farieb tak sme si od istej pani objednali ja aj ona platili sme vopred vkladom na ucet,mala pozitivne hodnotenia 100% spokojnost,samozrejme na em
Uz nic nechaj to tak. Ale poradim ti do buducna neplat uctami ani kartou, klasicke platenie peniazmi osobne je najlepsie. Ja takto osobne nakupujem z bazosa a nemam problem.
v pohode, ja som takto skoro došiel o 500e za iphone akurát, že som nebol sprostý a neplatil som vopred ale na dobierku na pošte - aj tak som z toho mal problém, musel som skontaktovať políciu, tým sa do roboty moc nechcelo - a za 25e sa na teba vyserú určite. No mal som dosť veľký problém, skontaktoval som Markízu, dačo sme nakrútili, odvysielali a nakoniec sa to aj všetko pohlo dopredu - peniaze mi vrátili.
No a ponaučenie pre teba - nikdy neposielaj peniaze vopred, už to smrdí podvodom, keď si ich od neba niekto vopred pýta.
Vyskúšaj ísť keď tak na políciu, že či nevedia podľa IP adresy zistiť, kto to je - ale väčšinou sa takýto prihlasujú s internet kaviarne.
mne sa raz stalo toto na mimibazári, ženská mala super hodnotenie, kým išlo o prevod peňazí komunikovala, objednávala som topánky - a keď furt nechodili, tak začala odpovedať čoraz viac sporadicky a vyhovárala sa.
tak som zavítala na jej profil - na ktorom bol uvalený niečo ako ban, bolo tam varovanie, že je podvodníčka a mala tam zrazu množstvo komentárov o tom, že proste ojebala ľudí o peniaze, podalo sa na ňu trestné oznámenie a vyriešilo sa - hovno.
rada do budúcna - nenakupovať u neoverených predajcov, jedine na dobierku.
+ skús keď tak napísať administrátorom bazoša, určite tam niekde musí byť nejaký kontakt a upozorni na to, že tá ženská je podvodníčka.
Ok diky,je to pre mna poucenie dobuducna urcite Som si vedoma ze peniaze uz nikdy neuvidim(ale moja sprostost) chcela som skor vediet ako pomoct inym aby jej nenaleteli..
Inak na aukciach ebay,akro a podobne cez dobierku nekupite nic pokial nebude mat obazos niecio take ako ma ebay ze peniaze pi zakupeni budu zadrzane tak sa nic nezmeni
co to je za prijebanu stranku, ze si to hodnotenie moze len tak vymazat?
neviem, ako je tam rieseny tento system, ebay ma tak, ze otvoris case a riesia to tam ludia, ktorych za to platia. ale ak je toto nejaky hlupy bazar, kde si za vlastne zlyhanie nezodpovedas, tak tie peniaze naspat mat nebudes. aspon si mudrejsia do buducnosti a vies, ze ludi, co davaju feedback si mas preverit (robila som to tak pri kupe mobilu z taiwanu, lebo to nie je sranda)
@dannyd14 by som bola zvedavá, ako zistíš či je niekto pochybný človek vopred. to sa ti ako pochybný musí zdať potom každý
@james144 takto som si tiež chcela kúpiť jedny mrte pekné tiež tuším nike tenisky že za 15eur, ale vopred som sa spýtala predávajúcej že to asi pravé nebudú, a mi to potvrdila..takže asi aj toto boli nepravé, ..len tak potom radšej obyč ako falošné to už má aký zmysel
citala som nieco take ze mozete poziadat o vratenie platby... proste to riesit cez banku.. mozes tvrdit ze ta platba nebola vykonana tebou.. a prachy by ti mohli poslat naspat...skus si na nete o tom nieco zistit, mozno to pojde
mala by sa do banky napisat oficialna ziadost.. o mylnej platbe alebo nieco take.. potom by sa to malo dat riesit.. alebo si priamo do banky zajst.. a riesit to priamo tam ... ale je to 25€ takze pomerne zanedbatelna suma.. takze robte co viete, alebo sa tej osobe skuste pohrozit sudom alebo policiou alebo ze na nu najmete zabijaka
Porob screeny napr screen toho čo predáva, screen jej profilu, screen tej správy.. a daj to na FB k tomu daj popis že ťa odžubala atď.. a napíš nech to zdieľa čo najviac ľudí.. peniaze zrejme už neuvidíš ale týmto spôsobom by si pomohla asi najviac ľuďom (ak by to zdieľali)..
@dannyd14 ja by som kartou nikdy vopred neplatila, ale zasa sú ľudia ktorí sú naozaj poctiví a zasa to že keď im zaplatíš vopred ich uistí aj v tom že si zásielku vôbec vyzdvihneš. zasa podozrenie je tam vždy zo strany predajcu (ak je férový) ako aj zo strany kupujúceho.
a či si ty jeden alebo druhý, riziko je vždy. :ehm:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
No a ponaučenie pre teba - nikdy neposielaj peniaze vopred, už to smrdí podvodom, keď si ich od neba niekto vopred pýta.
Vyskúšaj ísť keď tak na políciu, že či nevedia podľa IP adresy zistiť, kto to je - ale väčšinou sa takýto prihlasujú s internet kaviarne.
mne sa raz stalo toto na mimibazári, ženská mala super hodnotenie, kým išlo o prevod peňazí komunikovala, objednávala som topánky - a keď furt nechodili, tak začala odpovedať čoraz viac sporadicky a vyhovárala sa.
tak som zavítala na jej profil - na ktorom bol uvalený niečo ako ban, bolo tam varovanie, že je podvodníčka a mala tam zrazu množstvo komentárov o tom, že proste ojebala ľudí o peniaze, podalo sa na ňu trestné oznámenie a vyriešilo sa - hovno.
rada do budúcna - nenakupovať u neoverených predajcov, jedine na dobierku.
+ skús keď tak napísať administrátorom bazoša, určite tam niekde musí byť nejaký kontakt a upozorni na to, že tá ženská je podvodníčka.
mozes to podat na policii ale vzhladom na to ze je to 25 evri tak necakaj zazraky. Dobuducna davat pozor a neplatit vopred.
peniaze ti to nevrati, ale az si v buducnosti bude niekto zistovat cosi o doveryhodnosti predajcu, snad si vygugli tvoju skusenost.
neviem, ako je tam rieseny tento system, ebay ma tak, ze otvoris case a riesia to tam ludia, ktorych za to platia. ale ak je toto nejaky hlupy bazar, kde si za vlastne zlyhanie nezodpovedas, tak tie peniaze naspat mat nebudes. aspon si mudrejsia do buducnosti a vies, ze ludi, co davaju feedback si mas preverit (robila som to tak pri kupe mobilu z taiwanu, lebo to nie je sranda)
@james144 takto som si tiež chcela kúpiť jedny mrte pekné tiež tuším nike tenisky že za 15eur, ale vopred som sa spýtala predávajúcej že to asi pravé nebudú, a mi to potvrdila..takže asi aj toto boli nepravé, ..len tak potom radšej obyč ako falošné to už má aký zmysel
...jaky fail smiley:
daj kontakt na ňu, a vymyslíme niečo.
a či si ty jeden alebo druhý, riziko je vždy. :ehm: