Zdravim je na fore niekto kto vie pracovat s programami na animovanie 3d objektov? Viem ze su nejake ako 3ds max atd ale mojou otazkou je ci by bol niekto ochotny ma s nimi naucit. Komunikaciou cez nejaky chat pripadne skype.
@SiDelasPrdel
1. začni 3d MODELOVANÍM, nemôžeš rovno skočiť na animácie, teda... teoreticky môžeš, ale budeš mať vďaka tomu veľký veľký problém
2. existuje vysoká škola ktorá sa takmer špecializuje na učenie modelovania a animovania, tým chcem povedať, učí sa to normálnym regulérnym fulltime spôsobom, a ty chceš aby ťa to niekto naučil cez chat na báze dobrovoľníckej? pripadá ti takáto požiadavka rozumná?
3. videotutorialy, tutorialy. žiješ v informačnom veku, už prakticky neexistuje dôvod prečo by musel NIEKTO UČIŤ NIEKOHO niečo, okrem prípadu kedy ten čo sa chce učiť je príliš lenivý na to aby vyvinul dostatočné úsilie.
(alebo prípadov kedy ide o niečo čo je veľmi náročné na pochopenie, ale 3d modelovanie a animácia do tejto kategórie rozhodne nespadá)
keywords: vysoká škola počítačová grafika
prípadne: vysoká škola multimédiá
@sidelasprdel
kocka sa obvykle tvorí jedným, maximálne dvoma kliknutiami, keďže je to takzvaný "primitive" (základný geometrický útvar) z ktorého sa vychádza pri väčšine modelovania. myslím že keby tvoj prvý inštinkt nebol "neviem to, nechce sa mi zisťovať, idem sa niekoho spýtať", ale "neviem to, idem si zistiť do nejakého tutorialu", tak aspoň na toto by si prišiel
@midnight ach Miro to je zbytocne, to mne mozog zastava aky dokaze byt clovek uz zabrzdeny, ked sa dokaze na internete spytat na birdzi a pritom by mohol len zapnut google.com a najst si kopku tutorialov aj s videami a ukazkami a pod.
Takze len tak mimo so sketch up som robil a co sa tyka mojho pristupu tak je o dost iny ako tu pisete. Proste tutorialy neopisu vsetko a hladal som to aj predtym
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
1. začni 3d MODELOVANÍM, nemôžeš rovno skočiť na animácie, teda... teoreticky môžeš, ale budeš mať vďaka tomu veľký veľký problém
2. existuje vysoká škola ktorá sa takmer špecializuje na učenie modelovania a animovania, tým chcem povedať, učí sa to normálnym regulérnym fulltime spôsobom, a ty chceš aby ťa to niekto naučil cez chat na báze dobrovoľníckej? pripadá ti takáto požiadavka rozumná?
3. videotutorialy, tutorialy. žiješ v informačnom veku, už prakticky neexistuje dôvod prečo by musel NIEKTO UČIŤ NIEKOHO niečo, okrem prípadu kedy ten čo sa chce učiť je príliš lenivý na to aby vyvinul dostatočné úsilie.
(alebo prípadov kedy ide o niečo čo je veľmi náročné na pochopenie, ale 3d modelovanie a animácia do tejto kategórie rozhodne nespadá)
» www.jobs.cz/vysoke-skoly/un...
» www.digipen.edu/academics/degre...
» www.digipen.edu/academics/degre...
» www.portalvs.sk/sk/studijny-pro...
» vsftam.sk/107-2/...
» www.fmph.uniba.sk/index.php?id=48...
» www.portalvs.sk/sk/studijny-pro...
keywords: vysoká škola počítačová grafika
prípadne: vysoká škola multimédiá
@sidelasprdel
kocka sa obvykle tvorí jedným, maximálne dvoma kliknutiami, keďže je to takzvaný "primitive" (základný geometrický útvar) z ktorého sa vychádza pri väčšine modelovania. myslím že keby tvoj prvý inštinkt nebol "neviem to, nechce sa mi zisťovať, idem sa niekoho spýtať", ale "neviem to, idem si zistiť do nejakého tutorialu", tak aspoň na toto by si prišiel