Otázka je jasná, ale rozmýšľala som, že pre tých, ktorí sa chcete niecoho zrieknut a neveríte si (ako napr. ja), tak by som raz za pár dní pridala diskusiu, kde by sme si hovorili, ako sa nám darí.
Ak je to somarina, povedzte, bol to len nápad
na tyzden a mozno 2 sa zrieknem asi lolka lebo mam v skole a na private blby net. a tiez nemam mysku. nie ze by mamina 2 eurova minimyska bola nieco extra
zmenšiť množstvo sacharidov kvôli rysovačke inač tieto blbosti som nikdy nedodržiaval, že teraz nejem mäso a tak...mama mi vždy nakazovala, ale s ocom sme aj tak skončili vždy pri mäse
Mne babka hovorila, že pôst je o tom, že sa zriekneš niečoho, bez čoho nevieš žiť a máš to rád (a zároveň to nie je k životu potrebné (voda, jedlo), t.j. je to niečo ako luxus). O to viac si potom budeš danú vec vážiť. Samozrejme, nie je nutné to podniknúť, lebo ti to nič neprinesie (ja by som do toho nešla), ale za ten pocit, čo príde po 40 dňoch, to (vraj) stojí.
Ináč, postiť sa nemusí i na obľúbenom jedle (mäso, čokoláda), ale i na veciach (hudba, net)
Nejakých vecí sa aktuálne nedobrovoľne zriekam a stačí mi
Dobrovoľne asi rafinovaného cukru (okrem jogurtu), ktorý normálne v žiadnej podobe nekonzumujem a nemám potrebu konzumovať, ale v poslednej dobe mám takú nepríčetnú chuť vyslovene na cukor, že pijem osladenú kávu, čo je inak v mojich očiach zločin proti ľudskosti.
Urob si doma buzerlistok a pozeraj si ho kazdy den a nie si tu s niekym vypisovat, nakoniec sa aj tak budete klamat, ze uz aspon nejake pokroky robite a neposunies sa nikam.
doteraz som nič neplánovala.
Teraz mi ako prvé napadli sledké veci, ale nemôžem zase hádzať všetko do jedného vreca.
Ako najlepšie mi asi príde zriecť sa (v stravovaní) vecí ktoré mi škodia. Bude to ťažké, ale tak verím, že to ten hore ocení. A keby aj nie tak či tak si tým sama pomôžem
napad je to mily ale nicoho sa teraz nebudem zriekat. ak sa o nieco chcem pokusit, neodbyt nejaky zlozvyk spravim to hned, cakat na spravny cas je cakanie na Godota...
inak sa mi pacili take tie reci babiek ako v @12@23 , take dnes uz nepocuvame od nasich ako to pocuvali nasi dedkovci od svojich blizkych za ich cias a ma to nejake caro. nie kazda tradicia, zvyk je blbost si myslim
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
mozno
môžem osrať!
nieje to somarina,
mňa napadlo hneď 10 vecí
Ináč, postiť sa nemusí i na obľúbenom jedle (mäso, čokoláda), ale i na veciach (hudba, net)
Dobrovoľne asi rafinovaného cukru (okrem jogurtu), ktorý normálne v žiadnej podobe nekonzumujem a nemám potrebu konzumovať, ale v poslednej dobe mám takú nepríčetnú chuť vyslovene na cukor, že pijem osladenú kávu, čo je inak v mojich očiach zločin proti ľudskosti.
Ale to prejde nejak samo.
cmuQ.
ale nie kvoli nejakemu krestanskemu postu, ani som nevedela, ze nejaky post zacina
kvoli vlastnej potrebe
Teraz mi ako prvé napadli sledké veci, ale nemôžem zase hádzať všetko do jedného vreca.
Ako najlepšie mi asi príde zriecť sa (v stravovaní) vecí ktoré mi škodia. Bude to ťažké, ale tak verím, že to ten hore ocení. A keby aj nie tak či tak si tým sama pomôžem
inak sa mi pacili take tie reci babiek ako v @12 @23 , take dnes uz nepocuvame od nasich ako to pocuvali nasi dedkovci od svojich blizkych za ich cias a ma to nejake caro. nie kazda tradicia, zvyk je blbost si myslim
si ma utvrdil
nenechám sa obmedzovať nejakým vymysleným pôstom