...ktovie či aj nemci oslavujú deň výťaztva nad fašizmom ako by som ich normálne chápal veď aj my nemáme radi fica a nemôžme s tým nič spraviť ani voliť asi nepôjdeme...
ja voliť nemám ísť koho.. ale niektorí pôjdu voliť aj fica.. nemám rada politiku.. podla mna nič nerieši len sa majú ľudia o dôvod naviac prečo hádať.. nič nie je čierne ani biele.. to by mali mať všetci na pamäti.. politika nie o tom aby nám bolo lepšie.. je to len boj mocí, peňazí a obyčajný ľudia len majú dôvod sa hádať..
@goth111 ...veď práve ,že ani fica som nevolil a vyhral voľby ako nič práve proti nemu len ,že som ho nevolil a nepoznám nikoho kto by sa tomu priznal...
Je uplne jedno kto vyhral a kto prehral. Slovak, Nemec, Francuz ci Rus.... vsetci by sme mali tento den uctit minimalne 2-korunovym zapalenym kahancom.
Z ucty k padlym ale v prvomrade ako pripomienku toho, ze nesmieme dovolit, aby sa historia opakovala.
@stodvacinkar ako prepáč ale čo môžeš spraviť s tým ked ostatný volia čo ty nechceš a aký je rozdiel teraz a pred neviem kolkými rokmi... hlavne ked sa ti to krátkodobo vyplatí.
@mm47 lebo nemecka armada sa vzdala najprv 8.5.1945 ale nebol tam pritomny nikto za rusov,takze kapilutacia sa opakovala este raz 9.5. uz so vsetkymi zucastnenymi stranami
Politika pre niektorých možno nie je o tom, či je nám lepšie, ale jednoznačne to, či sa máme, alebo nemáme lepšie ovplyvňuje
Aj preto sa často jednoducho oplatí voliť
A o dôležitých veciach vznikajú hádky, to je úplne prirodzené, to ale vôbec neznamená, že najlepší postoj je na politiku zanevrieť, lebo sa kvôli nej vedú hádky ...
Nechapem ako moze prist takato otazka na um...ze ci nemci oslavuju konec vojny...samozrejme ze nie...uz len kvoli tomu ze by to bolo z hladiska nemcov degradovanie svojej statnosti...Ved to bola porazka a take veci sa vo vojne neoslavuju...oslavuje sa iba vitazstvo....Nemci su velmi vlastenecky stat a neoslavovali by nieco co im narobilo skodu a uvrhnutie do hanby pred celym svetom....
@tunidlo naozaj nemám ísť koho voliť a ísť voliť lebo mám ísť voliť.. lenže koho??? lepšie mi nebude a voliť menšie zlo? aj tak sú všetky tie sľuby prázdne, skôr keby sa činmi ukazovali..
naozaj sa ale niekedy snažím zistiť si čo a ako.. napr pred voľbami.. rozprávala som sa o tom s ľuďmi, o ich názore, zisťovala si o ľuďoch ktorí kandidujú ale naozaj ma nič neoslovilo.. ostal mi aj tak len prázdny papier bez mena..
@goth111 nehovorím že má byť anarchia, systém na niečo je.. aj keď možno nie dokonalý.. no ja pôjdem voliť a zaujímať sa o to keď uvidím že sa niekto naozaj snaží a pre Slovensko ako také aj niečo spraví.. niektorí sa aj snažia.. čo zase vidím..
možno som príliš kritická a zasnívaná.. ale politika by ma aj zaujímala, keby riešili veci konštruktívne a nehádali sa kvôli hovadinám a nekydali na seba.. ale viem.. som naivná..
jednoducho každý máme svoj názor a môj je že nemám koho voliť..
@fox100 tuším pred týždňom bolo v spravách že Nemci prehlásili že víťazstvo nad fašizmom bolo všeobecné víťazstvo. Vďaka ktorému vzišla v Nemecku stabilná demokracia.
@plarika Niektoré veci sú proste súčasťou politiky(napr polemika). Ale taká Radičová je konštruktívna nekonfliktná a na nikoho nekydá A to či ti bude lepšie závisí len od teba. Podstatné je aby vláda menila niečo k lepšiemu v systéme. A ja si myslím že za 4 roky sa nič k lepšiemu nezmenilo.
@james144 Radičovú radšej nevyťahuj.. o tom potom ale nemám záujem písať o menách..
@goth111 som rada.. ja len hovorím že nemám ísť koho voliť.. lepšie mi nebude ani s jednými, ani s druhými, ani s tretími.. a že sa neposúvame.. niekedy je fakt boj sa udržať a nepadnúť nižšie..
@mm47 Ardeny boli uz len posledny zufaly pokus,to ze prehraju na vychode bolo jasne uz od Kurska a na zapade od vylodenia otazka bola len ze ako dlho este vydrzia bojovat s presilou,2.9. u nas neni sviatok preto ze vtedy sa skoncila vojna v azii a pacifiku takze je to pamatny den hlavne pre USA a GB
@501 lebo zbytočne miešaš témy ktoré nesúvisia a ktoré tu len vyvolávajú zbytočný flame..fico je možno populista ale nie je to žiadny hitler tak nevidím potrebu to ďalej rozoberať..nie si spokojný ako to na Slovensku vyzerá? Voľ trávičkárov alebo choď do usa, žiť svoj sen..
@stodvacinkar ja iba ,že majú jedno spoločné a to že štát funguje podľa toho kto vyhrá voľby... vtedy možno volilo minimum ľudí a tý čo mali dobrý názor ostali doma otrávený s tým že aj tak nemôžu nič zmeniť
...a trávičkárov asi nebudem voliť ale neviem a voliť chodím a amerika sa mi páči ale na slovensku sa mi páči viac
@plarika Lepšie ti nebude?...možno nie...ale môže ti byť horšie.
» www.zervan.sk/indexN.php?idc=... toto je dobrá vec...na tom je pekne vidieť jak je štát super ak zarobíš 1000€ hrubého na ruku dostaneš 765€(23052SKK) ale tvoj zamestnávateľ na teba vyplatí 1352€(40730SKK) teda reálne si síce dostal 765€ ale v skutočnosti si zarobil 1352€ tj 44% z tvojho platu si odviedol na všetko možné a teraz z toho čo ti zostalo ak si chceš niečo kúpiť tak musíš zaplatiť DPH(alebo iné dane napr za psa...) teda ak rátame len DPH reálne sú tvoje len 619€ z čoho vyplíva že z toho čo zarobíš 55% ide štátu Celkom fajn ak si vezmeš kvalitu toho čo ti štát za tie peniaze ponúka. Podľa jedného slávneho ekonóma(meno už neviem) je všetko čo štát ponúka v priemere 2x drahšie ako keby to zabezpečoval súkromný sektor. Takže preto sa oplatí ísť voliť...pretože všetky chyby a dlhy ktoré politici narobia zaplatí bežný človek...teda aj ty. Nemyslím že ťa to presvedčí ale je to o zodpovednosti a týka sa to aj teba.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
ja zaiste voliť nebudem....
Z ucty k padlym ale v prvomrade ako pripomienku toho, ze nesmieme dovolit, aby sa historia opakovala.
a suhlasim s @hluzar
2. Ak sa ti Fico nepáči, o dôvod viac, aby si voliť išiel - ak si toto povedia viacerí, potom je jasné že sa s tým nedá nič robiť...
Keď nevolíš, tak s tým ozaj nemôžeš spraviť nič ...
Vidím, že si fakt prišiel na výbornú stratégiu, ako si pomôcť
@plarika
Politika pre niektorých možno nie je o tom, či je nám lepšie, ale jednoznačne to, či sa máme, alebo nemáme lepšie ovplyvňuje
Aj preto sa často jednoducho oplatí voliť
A o dôležitých veciach vznikajú hádky, to je úplne prirodzené, to ale vôbec neznamená, že najlepší postoj je na politiku zanevrieť, lebo sa kvôli nej vedú hádky ...
naozaj sa ale niekedy snažím zistiť si čo a ako.. napr pred voľbami.. rozprávala som sa o tom s ľuďmi, o ich názore, zisťovala si o ľuďoch ktorí kandidujú ale naozaj ma nič neoslovilo.. ostal mi aj tak len prázdny papier bez mena..
@goth111 nehovorím že má byť anarchia, systém na niečo je.. aj keď možno nie dokonalý.. no ja pôjdem voliť a zaujímať sa o to keď uvidím že sa niekto naozaj snaží a pre Slovensko ako také aj niečo spraví.. niektorí sa aj snažia.. čo zase vidím..
možno som príliš kritická a zasnívaná.. ale politika by ma aj zaujímala, keby riešili veci konštruktívne a nehádali sa kvôli hovadinám a nekydali na seba.. ale viem.. som naivná..
jednoducho každý máme svoj názor a môj je že nemám koho voliť..
@goth111 som rada.. ja len hovorím že nemám ísť koho voliť.. lepšie mi nebude ani s jednými, ani s druhými, ani s tretími.. a že sa neposúvame.. niekedy je fakt boj sa udržať a nepadnúť nižšie..
...a trávičkárov asi nebudem voliť ale neviem a voliť chodím a amerika sa mi páči ale na slovensku sa mi páči viac
Ako si prišla na to, že ti lepšie nebude?
Vravíš, že nie menšie zlo ... Nemyslíš, že význam spojenia "menšie zlo" je v tom, že ti zabezpečí lepšie podmienky ako väčšie zlo?
A všetky sľuby určite prázdne nie sú, aj keď aj takých je dosť ...
» www.zervan.sk/indexN.php?idc=... toto je dobrá vec...na tom je pekne vidieť jak je štát super ak zarobíš 1000€ hrubého na ruku dostaneš 765€(23052SKK) ale tvoj zamestnávateľ na teba vyplatí 1352€(40730SKK) teda reálne si síce dostal 765€ ale v skutočnosti si zarobil 1352€ tj 44% z tvojho platu si odviedol na všetko možné a teraz z toho čo ti zostalo ak si chceš niečo kúpiť tak musíš zaplatiť DPH(alebo iné dane napr za psa...) teda ak rátame len DPH reálne sú tvoje len 619€ z čoho vyplíva že z toho čo zarobíš 55% ide štátu Celkom fajn ak si vezmeš kvalitu toho čo ti štát za tie peniaze ponúka. Podľa jedného slávneho ekonóma(meno už neviem) je všetko čo štát ponúka v priemere 2x drahšie ako keby to zabezpečoval súkromný sektor. Takže preto sa oplatí ísť voliť...pretože všetky chyby a dlhy ktoré politici narobia zaplatí bežný človek...teda aj ty. Nemyslím že ťa to presvedčí ale je to o zodpovednosti a týka sa to aj teba.