ked mám interval napr pozerania telky v minútach ..že ( 61 -130)aké je stredné číslo ?lebo profka mi neuznala ,ked som jej tam napísala 95,5 ...ale je to stredné číslo...a ona,že to mám zaokruhliť nahor a
vyraz "stredne cislo" je sam o sebe blbost. ked uz, tak "stredna hodnota" alebo "priemer". pokial tam bolo "v minutach" a nie nieco ako "v celych minutach", tak si odpovedala spravne.
ale ona ja už neviem,čo sa jej nepáčilo,ešte som sa jej aj spýtala,že prečo tam nemôže byť to 95,5 a ona,že nie 96 ..a nemala chuť to dalej vysvetľovať ..a teraz máme s tým dalej počítať a teda neviem,aké číslo tam mám použiť,ale asi no nie to desatinné ...asi celé ...čo už ...a neviem,aký je to interval ale asi otvorený ..a hej išlo o medián...preto mi to povedala
čiže je to tak ako matikárka vravela @smichi tých 95,5 je 96 ? dobre teda ?
a inak ludia este jedna otazocka
ked mam interval (68-2,36;68 + 2,36 ) tak ako zistím ,koľko je to percent ? malo by to dať 68% ,ale netuším,akým spôsobom to mám docieliť ..prosím vas o postup ,ale taký krok po kroku
Ak ti to neuznala na písomke a v zadaní, alebo na hodine jasne nepovedala, že ak sa niečo také vyskytne, máte použiť zaokrúhlenie nahor, tak sa s ňou kľudne môžeš hádať.
Určite šlo o medián? ... Ja si síce nepamätám, že by som niekedy v živote videl medián intervalu, ale zaokrúhľovať medián intervalu mi intuintívne príde ako najväčšia možná blbosť.
To je potom medián intervalu (0,6-0,7) rovný jednej?
že ..ten interval nám má nejakým spôsobom dávať 68% ...ale neviem ja ako tomám z toho vypočítať ..chápeš ?
lebo zadanie je,že máme takéto niečo ..ako vzor ( x s tou čiarkou hore ako priemer mínus 3s ;to isté len plus 3s) ..a to nejako má dať 68% ,a nechápem,ako to mám vypočítať koľko to je ..
chápeš ..aj keby som mala hocičo iné ,že napr ..
kde je ten priemer 510 dajme tomu
a s je 15
(510 -3*15 ;510+ 3*15)
tak ako zistím koľko je to percent ????ten interval ? o to mi ide zistiť to ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
nejde skor o median ?
( » sk.wikipedia.org/wiki/Medi%C3%A1...
a inak ludia este jedna otazocka
ked mam interval (68-2,36;68 + 2,36 ) tak ako zistím ,koľko je to percent ? malo by to dať 68% ,ale netuším,akým spôsobom to mám docieliť ..prosím vas o postup ,ale taký krok po kroku
@7
Určite šlo o medián? ... Ja si síce nepamätám, že by som niekedy v živote videl medián intervalu, ale zaokrúhľovať medián intervalu mi intuintívne príde ako najväčšia možná blbosť.
To je potom medián intervalu (0,6-0,7) rovný jednej?
Ak som správne pochopil, na čo sa pýtaš ...
Máš interval (a-b,a+b)
Z toho vypočítaš aritmetický priemer ... dolná hranica + horná hranica / 2
Tj (a-b + a+b)/2 ... to sa rovná 2a/2 a to sa rovná a.
Teda v takomto prípade ten priemer vôbec nezáleží od toho druhého čísla - 2,36 - a bude sa jednoduco rovnať tomu prvému číslu - 68
myslím teraz k tomu intervalu ...
že ..ten interval nám má nejakým spôsobom dávať 68% ...ale neviem ja ako tomám z toho vypočítať ..chápeš ?
lebo zadanie je,že máme takéto niečo ..ako vzor ( x s tou čiarkou hore ako priemer mínus 3s ;to isté len plus 3s) ..a to nejako má dať 68% ,a nechápem,ako to mám vypočítať koľko to je ..
chápeš ..aj keby som mala hocičo iné ,že napr ..
kde je ten priemer 510 dajme tomu
a s je 15
(510 -3*15 ;510+ 3*15)
tak ako zistím koľko je to percent ????ten interval ? o to mi ide zistiť to ...
No o intervale sa určite nedá povedať, že "je niekoľko percent" ...
Ja som z toho naozaj zmätený a nemám šajnu, čo ťa to tam učia ...
Skús sa spýtať v škole asi
je to o ničom lebo v škole nie som teraz a už to máme odovzdať po prázdninách :/
a hej proste ja mám poznámky dať napísané,že ..
interval sa rovná 68 % ale viem,že som tomu nechápala,čo som písala a tak som myslela,že aspon tu niekto bude vedieť,ale nič dakuejm