Ja neviem,ale prečo niektorý teenegery nevedia,kam chcú ísť na strednú školu?,nieje to logické?,veď sa strčím do pekla tam,kde by ma to bavilo,mám rád zvieratá,tak idem na poľnohospodársku,baví ma robiť s peniazmi,idem na obchodnú,baví ma chémia,idem za l
@sisooolq ale veď samozrejme nemôže ísť človek,ktorý má samé 4 a matika mu nejde na OA alebo na gympel,i keď ho baví matika,ale podľa možností(známok) a schopností si má uvedomiť na čo má predpoklad...
nechápeš? vela ludí je práve v tomto veku stratených nevedia čo ich baví, alebo vedia, ale žaidna zo škôl nablízku nie je taká aká by ho bavila. V tom lepšom prípade si dotyčný vyberie jednu vec z tých čo ho "môžu baviť" a pôjde na školu aj keby bola 300 km ďaleko. Na toto rozhodnutie nie ja každý tak vyspelý aby sa rozhodol správne, a nielen vtedy. Aj neskôr.
@chloridsodny a čo je potom 15 ročný človek podľa teba? nebodaj takú osobu považuješ za psychicky natoľko vyvinutú, že si dokáže život riadiť sám a vie akým smerom sa má uberať?
už ti niekto povedal, že tu existuje aj možnosť ignorácie toho, čo ťa nezaujíma? normálne, ideš myšou po zozname nových tém, a puf, nezaujímavé preskočíš...
éééj ľudia,čo sa to tu rieši?,hmmm...myslím,že použijem na to moje špeciálne slovo a to,chrípka dnešnej doby,je to akosi dané,že ľudia v takom veku sa nevedia ešte rozhodnúť,kam na strednú ,preto by sa mal budovať ich charakter za pomoci psychológa,....také orácie robia,okolo toho,a aj tak sa budú flákať na každej škole,je to CHRÍPKA,ktorá sa musí liečiť
@heatrow jako,nechápem tvoje príspevky sa sem automaticky nehodia,a kazíš tu niekomu fórum,tak buď taký láskavý a už sem nepíš aj s tvojím ,,priaťeľom´´,prípadne vás nahlásim adminovi,i keď aj on stojí za ....
@chloridsodny že napríklad mňa by bavilo aj mať hotel, aj obchodná, ale zas by ma bavilo aj byť patologičkou.. čo teraz? tak som musela ísť na gympel...
@elektra3 akože pozri si 30 ďalších tém ... kde sa má niečo riešiť a partia ľudí si tam melie svoje .... a nech sa páči nahlás vôbec ma to štvať nebude ale dobre aby som nebol za koko.a tak prestanem ale akože neviem čo tu riešiš ...
@heatrow tak choď prosím na psychiatrickú kliniku,ak nevieš čo,resp.:koho tu riešim... a ešte sa ako tým chváliš,že si sa pridal k skupine blbcov?,si na mínusovej úrovni a to je pod moju úroveň
@lochnessko ty ako neviem či si spadol z Marsu,ale dúfam,že to tebe vysvetlovať nemusím,pre teba platí to isté,čo som napísala heatrowi
@lochnessko ja som už bol vyhlásený za feťoša slušne poslaný do riti a ešte aj nepriamo ma označili že nepíšem spisovne ... tak ja už proste nemám dôvod žiť ... idem nabiť šonyho maj sa
@lenkaska1 áno viem a vôbec ma to neserie pretože som nikde nenapísal že ovládam slovenčinu bezchybne ...
@elektra3 vieš o tom že verejne vyhlasovať niekoho koho nepoznáš za debila je asi tak isto primitívne ako ( áno priznám si to ) moje správanie v tejto diskusii? a ty by si sa ešte dosť čudovala kde moja úroveň je no nebudem to tu s tebou riešiť
@heatrow myslím,že by to ani nemalo zmysel to s tebou riešiť...,hovorí ti niečo psychický útok cez fórum?,internetová šikana?,či si natoľko dementný,že si neuvedomujš,čo robíš?
@elektra3 uvedomujem si to až moc dobre ... to len ty si sa zaplietla medzi debatu nás dvoch a neviem vôbec prečo a riešiť to tu s tebou tiež nemá význam .... nechápem ... končím nebudem sa tu rozčuľovať ... maj sa
@crashhp súhlasím ... patrím medzi tých čo idu tento rok vyberať strednú školu a poznám to ....
@chloridsodny nie každý má tie možnosti že býva napr. v Blave a má možnosť si vyberať školu lebo ich je tam plná riť . Niekoho proste baví vela vecí a nedokáže si vybrať ktorú chce robiť po celý život ... Tak skús menej kritizovať a zamysli sa nad tým čo píšeš !
@elektra3 áno mám ego a dosť veľké preto som tam kde som ale nenadávam ľuďom ktorých nepoznám .... amen tma s tebou a už končím definitívne huč si do koho chceš ... čús
@momina223 myslím,že som sa dosť zamyslel,a ja tiež nebývam v BA ,nehovorím,že gympel je zlý,ale keď ma niečo baví,tak idem si za tým a nemôžeš predsa tvrdiť,že na gympli budú jeho požiadavk splnené...
@chloridsodny ja nehovorím o gympli ... proste ti iba hovorím že nie každý má možnosť si isť za tým čo chce a nie každého bavi len jedna vec ... gympel je všeobecný a zameraný na to že budeš pokraovať na VŠ .... a ked zmaturuješ tak už v takych 18 -19 hádam budeš vedieť čo chceš robiť v živote ... napr. ekonomická
@momina223 ani nie veď rok pred matuoru sa vyberaju seminare,podla ktorých sa zaraduju na vysoké školy ... takže asi iba 3 a nemyslím si,veď stále tu je fórum kam na strednú?,kam na výšku?
@chloridsodny aha, takze sme znova pritom, ze je tazke vybrat si skolu, ktpra by nas bavila a samozrejme mat aj na to predpoklady, dobre znamky a vsetko.. Olrem toho, ako niektp spomenul, prave v tychto rokoch su vsetci zmateny a nevedia, co sami chcu a pkrem vsetkeho, uvedom si, co je toto za dpbu... v tejto dobe vacsiny ludi nebavi NIC, okrem pocitacov, mobilov, atd.
hmmm v 15 vedeit co ma bavi hlavne ked dazdy rok nieco ine ... ono to nieje az take lachke kedze potom ta to bude prenasledovat celi zivot to rozhodnutie
študujem posledný rok na Základnej škole a je ťažké sa rozhodnúť kam na Strednú chcela by som poradiť a informovať sa o škole v Košiciach nad Jazerom Bukovecká odbor vychovávateľka a učiteľka Mš napíšte mi prosím ako ste sa tam dostali či to bude tým aký ste mali priemer, monitor alebo ako prebiehali talentovky bola by som naozaj rada keby ste mi napísali vopred dakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
72 komentov
2. a zamysli sa, co ak nevie presne, co ho bavi?
proste to nejde len tak, mozno premysla aj nad inymi vecami, nielen nad tym, co ho bavi..
@crashhp že si to ty
ale... v tom veku, sa este clovek bojí, aspon u mna to tak bolo.. ja som sa bála ísť sama preč ďaleko. a tu doma, boli len také školy že .. nič moc.
@lochnessko takto sa vzdať bez boja som si o tebe nemyslel
@lochnessko ty ako neviem či si spadol z Marsu,ale dúfam,že to tebe vysvetlovať nemusím,pre teba platí to isté,čo som napísala heatrowi
a to sa im všetko podarilo len tu v tejto téme
@heatrow ty si stratený prípad, pošli mi agátku ak sa rozhodneš skončiť zo životom ciao
@elektra3 vieš o tom že verejne vyhlasovať niekoho koho nepoznáš za debila je asi tak isto primitívne ako ( áno priznám si to ) moje správanie v tejto diskusii? a ty by si sa ešte dosť čudovala kde moja úroveň je no nebudem to tu s tebou riešiť
@chloridsodny nie každý má tie možnosti že býva napr. v Blave a má možnosť si vyberať školu lebo ich je tam plná riť . Niekoho proste baví vela vecí a nedokáže si vybrať ktorú chce robiť po celý život ... Tak skús menej kritizovať a zamysli sa nad tým čo píšeš !