No to je tak, ze väcsina, tipujem, ze dava relativne hodnoty, ale ja pouzivam absolutne z toho dovodu, ze sa potom nic nemoze pokazit a to, co sa zobrazi tebe, sa zväcsa objavi aj tej druhej osobe.
Horsie vsak je, ak ty pouzivas napr. rozlisenie 1024x768 a pozera si to nejaky chlapik na 640x480 alebo 1200x800 a pod.
Pardon asi som sa zle vyjadril, ale chapete to aj tak vsetci dobre mal som na mysli velkosti a porovnavanie v pixeloch / percentach
Predtym som sa snazil tahat to s relativnymi velkostami, ale v roznych prehliadacoch to zobrazovalo rozne a problemy sa vyskytli napr. ked si mal male rozlisenie a kvoli dodrzaniu sirky napr. polozky v menu ti ju rozdelilo do dvoch riadkov a podobne blbosti...skratka teraz doverujem skor takej klasike, ked objekty na stranke spravim v absolutnych velkostiach a zvysok vyplnim pozadim.
hmm, ja používam absolútne, už len preto že tam mám zakomponované obrázky...a s relatívnymi mi to robilo bordel dosť v roznych prehliadačoch a rozlíšeniach. A ja sa skor spolieham že cielová skupina návšetvníkov nemá monitor s rozlíšením 640x480.... teda, nejak tajne dúfam...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Horsie vsak je, ak ty pouzivas napr. rozlisenie 1024x768 a pozera si to nejaky chlapik na 640x480 alebo 1200x800 a pod.
Dufajme, ze som spravne pochopil...
2) relativne, nerobi to potom picoviny v prehliadacoch
Predtym som sa snazil tahat to s relativnymi velkostami, ale v roznych prehliadacoch to zobrazovalo rozne a problemy sa vyskytli napr. ked si mal male rozlisenie a kvoli dodrzaniu sirky napr. polozky v menu ti ju rozdelilo do dvoch riadkov a podobne blbosti...skratka teraz doverujem skor takej klasike, ked objekty na stranke spravim v absolutnych velkostiach a zvysok vyplnim pozadim.