Ahojte mohol by sa ozvat niekto, kto studuje alebo uz dostudoval na FCHPT? rada by som sa dozvedela nejake uzitocne info o uplatneni absolventov, hlavne tych, co studuju biotechnologie alebo vyziva-kozmetika-ochrana zdravia. dakujem
Nestudujem zrovna tie odbory, ale... S tou vyzivou-kozmetikou bacha, lebo ten odbor priamo nenadväzuje na ziaden inziniersky odbor. V tom pripade by si bolo nutne zapisat niektore dalsie predmety pocas studia, alebo si hladat robotu ako bakalar.
Nechcem si vymyslat, ale absolvent biotechnologie (respektive neskor ing. odboru biotechnologie alebo medicinskeho inzinierstva) by si mohli najst uplatnenie v potravinarstve, vo farmaceutike, pripadne v nejakej firme zameranej na cistenie a ekologiu. Ale fakt netusim do akej miery su/nie su vyhladavani spolocnostou.
Inak by sa tu mali najst zhruba 10-ti ludia z FCHPT.
Zaujimave, asi som nesledoval zmeny. A to mi este spoluziacka pred tyzdnom hovorila nieco na ten styl, ze to nadvaznost nema, lebo ten bakalarsky odbor nema fyzikalu ani ch. inzinierstvo. Asi mas pravdu, ospravedlnujem sa.
Aj ked neviem co znamena tato veticka: "V magisterskom štúdiu na FCHPT STU budete môcť pokračovať po splnení edukačných kritérií stanovených dekanom FCHPT STU.", ktora je napisana na konci oznamu o tomto odbore na webstranke. Mozno len nejaky nezmysel.
Inak ta spolusediaca zrejme odisla pre ten isty dovod, pre ktory som z FCHPT chcel odist aj ja - prvy rocnik je tazky, deprimujuci a uzemnujuci
lawful good : takze je tam tazka chemia a tak?pretoze na tu skolu pocuvam same chvály teda treba sa vela drvit chemiu ale zevraj je to lahsie
ako farmacia lebo medina....
hmmm...mna na nej totiz zaujalo velke uplatnenie (zevraj) absolventov, preto som chcela vediet, co si o tom myslia ludia, kt. s nou maju skusenosti...hlavne konkretne tieto dva odbory pretoze ostatne su az moc ,,zavrtane" do chemie...aj ked to su zrejme aj tieto...
a ty si tam co studoval a ako dlho? len jeden rok?dalsie roky su tazsie?....:o
No takto, ja som teraz v prvom semestri inzinierskeho studia (takze uz mam nejake 3 roky studia za sebou). Ono je to trochu zmena oproti strednej skole a v prvom rocniku som este nebol zabehany a nevedel som, ze do skoly sa treba aj ucit Okrem ineho sme mali v prvom rocniku dva semestre fyziky a anorganiky, co sa mi trochu hnusilo. Tie dalsie rocniky neboli o nic lepsie (fyzikala, organika, analytika, ropa, chemicke inzinierstvo), ale uz som to neflakal. Vy tam take veci tusimze nemate.
Ako aj nam hovorili, ze doteraz nemali absolventi nasej skoly problemy so zamestnanim sa, ale velmi ruzovo to nevidim. Skoda, ze sa neozvali ostatni.
Tak som si prečítala všetky vaše otázky a reakcie a musím reagovať (aj keď pôvodne som chcela iba čítať...)! Nemáte ani "šajn" čo je biotechnológia a čo "výživa-kozmetika-ochrana zdravia".... hlavne tí, ktorí tu sebavedome odpovedáte na otázky stredoškolákov, ktorí sa chcú niečo dozvedieť o FCHPT.... píšete BLUDY! Píšete, že študujete niekoľko semestrov na tejto škole a teda viete im poradiť.....10% odpovedí je pravda!!!!....odpovedajú vám tretiaci a štvrtáci, ale milí stredoškoláci - vy nastúpite do úplne nových programov.... tak neriešte "starcov"....pýtate sa na bio-programy????... odpoviem vám na všetko, čo vás zaujíma.... nepýtajte sa chemikov, ktorí študujú "ičko" ......nemajú páru o bioprogramoch.... sú úplne mimo...pýtajte sa....
Ahoj aj ja sa rozhodujem o studiu na FCHTP odbor Vyziva - kozmetika- ochrana zdravia a potom by som chcela pokracovat v inzinierskom odbore Potraviny - hygiena - kozmetia. Na vsetkych forach citam ze tento odbor sa neoplati studovat, ze absolventi nemaju uplatnenie. Je to pravda?
Ahoj,chcela by som sa opytat na štud.odbor Biotechnologia a potravin.technologia. Od septembra by som mala nastupit do bakal.studia v tomto obore,mala by som absolvovat aj predpripravne kurzy z mat.,fyz. a chemie,chcela osm sa opytat,naco sa zamerat v mat.,ked si chcem "zopakovat" stredoskolske ucivo,kedze po nasom gymply mam znacne nedostatky v tomto obore. Dalej som sa dočítala,že student sa rozhoduje medzi biotechnologiou,ktora je skor zamerana na biologiu,biochemiu,genetiku atd.,a medzi potravinarstvom,-chcela som sa opytat,co zahrnaju dane odbory,kedze si neviem vybrat,aj ked ma skor laka ta biotechnologia,zaujimalo by ma tiez uplatnenia absolventov v obore biotechnologie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Nechcem si vymyslat, ale absolvent biotechnologie (respektive neskor ing. odboru biotechnologie alebo medicinskeho inzinierstva) by si mohli najst uplatnenie v potravinarstve, vo farmaceutike, pripadne v nejakej firme zameranej na cistenie a ekologiu. Ale fakt netusim do akej miery su/nie su vyhladavani spolocnostou.
Inak by sa tu mali najst zhruba 10-ti ludia z FCHPT.
lawful good : ale ten odbor (vziva-...) nadveznost ma-...bud pokracujes v&ziva- kozmetika alebo ochrana zdravia....
Aj ked neviem co znamena tato veticka: "V magisterskom štúdiu na FCHPT STU budete môcť pokračovať po splnení edukačných kritérií stanovených dekanom FCHPT STU.", ktora je napisana na konci oznamu o tomto odbore na webstranke. Mozno len nejaky nezmysel.
Inak ta spolusediaca zrejme odisla pre ten isty dovod, pre ktory som z FCHPT chcel odist aj ja - prvy rocnik je tazky, deprimujuci a uzemnujuci
ako farmacia lebo medina....
hmmm...mna na nej totiz zaujalo velke uplatnenie (zevraj) absolventov, preto som chcela vediet, co si o tom myslia ludia, kt. s nou maju skusenosti...hlavne konkretne tieto dva odbory pretoze ostatne su az moc ,,zavrtane" do chemie...aj ked to su zrejme aj tieto...
a ty si tam co studoval a ako dlho? len jeden rok?dalsie roky su tazsie?....:o
Ako aj nam hovorili, ze doteraz nemali absolventi nasej skoly problemy so zamestnanim sa, ale velmi ruzovo to nevidim. Skoda, ze sa neozvali ostatni.
Ahoj aj ja sa rozhodujem o studiu na FCHTP odbor Vyziva - kozmetika- ochrana zdravia a potom by som chcela pokracovat v inzinierskom odbore Potraviny - hygiena - kozmetia. Na vsetkych forach citam ze tento odbor sa neoplati studovat, ze absolventi nemaju uplatnenie. Je to pravda?
Ahoj,chcela by som sa opytat na štud.odbor Biotechnologia a potravin.technologia. Od septembra by som mala nastupit do bakal.studia v tomto obore,mala by som absolvovat aj predpripravne kurzy z mat.,fyz. a chemie,chcela osm sa opytat,naco sa zamerat v mat.,ked si chcem "zopakovat" stredoskolske ucivo,kedze po nasom gymply mam znacne nedostatky v tomto obore. Dalej som sa dočítala,že student sa rozhoduje medzi biotechnologiou,ktora je skor zamerana na biologiu,biochemiu,genetiku atd.,a medzi potravinarstvom,-chcela som sa opytat,co zahrnaju dane odbory,kedze si neviem vybrat,aj ked ma skor laka ta biotechnologia,zaujimalo by ma tiez uplatnenia absolventov v obore biotechnologie.
Vopred Dakujem za pomoc