Tí, ktorí ste už pár rokov po skončení Vš pamätáte si poznatky a informácie zo štúdia?
Máte pocit, že vysokoškolské štúdium vám dalo niečo do reálneho života a pripravilo vás na prácu vo vašom odbore?
Pametam si co potrebujem co je mozno 5%. No ono to nie je len o tom si nieco zapametat ale naucit sa premyslat a vediet hladat informacie a samodovzdelavat sa dalej. + ziskas znamosti. + ono je to ako yo svalmy, nikdy sa ti to uplne nevymaze a ked to budes potrebovat pozries si a rychlo si spomenies.
1. Na 90% nie
2. Áno, v reálnom živote sa mi to v istých životných situáciách hodí.
Áno, pár predmetov bolo použiteľných v praxi, ale keďže po škole nepracujem vo vyštudovanom odbore, tak sú pre mňa zbytočné. Vlastne jeden predmet, ktorý neviem prečo sme mali, sa mi zišiel práve v súčasnej práci.
Ja budem asi trochu od veci, lebo nie som si úplne istá ako to myslíš, no nepracujem v odbore, takže informácie sú mi aktuálne zbytočné.
Avšak, tá škola mi dala do života strašne veľa, v prvom rade ma naučila pracovať pod maximálnym stresom, a keďže mám aktuálne stresujúcu prácu, tak sa úplne nerúcam a dávam to v pohode (teda dúfam . A veľa ďalších - spôsob ako sa učiť, ako si získavať informácie, rozprávať pred ľuďmi smiley:...proste to sú také detaily, čo som v škole neznášala, resp. som si ani neuvedomovala ako veľa mi to do života dáva, až teraz, keď to reálne používam a ťažím z toho, tak si vždy nejako uvedomím, že toto mi dala tá škola
nic si nepmatam a je mi to luto, ze som studoval nieco celkom narocne a teraz robim nieco, co by mohol robit hocikto bez skoly.
Ale zase, som pohodlny menit to a zas zacinat odznova
v prvej robote možno z 2-3 predmetov a teraz skoro zo všetkého si musím niečo pamätať, som vlastne aj nútená, kedže učím na VŠ, ale samozrejme si učím podľa seba a niektoré veci, čo sme sa my učili musím vypustiť,lebo úroveň ide dole
Pamätám si toho dosť...avšak po skončení VŠ začína ďalšia škola v praxi a na toto ma VŠ pripravila čiastočne. Má to dve roviny - odbornú, kde pri technickom zameraní sa bez odborných informácii získaných počas štúdia nepohnem, ale vedomosti je potrebné prehlbovať a psychologickú, ktorá ma pripravovala zvládať rôzne situácie, zariadiť si veci a riešiť úlohy. Túto psychologickú časť viem oceniť až s odstupom času, tak ako píše @11monika11
JJ, pracovat samostatne, nejake vedomosti i ked tych predmetov je vela a nie z kazdeho automaticky vyuzijes znalosti pravidelne. Napriklad predmet co som robil na 2x a skusku ma drtil na 3-4x lebo som nepovedal presne 1 vetu co chcel pocut tak som si to tak zapamatal, ze ked som z toho par otazok povedal na pohovoroch v buducnosti tak mi povedali, ze to este nepoculi
A aj dalsi predmet co som sa vytrapil si pamatam a nakoniec ma to aj zacalo bavit... skoda, ze prednasky boli monotonne, nudne a ucitel nema skill..zaujem nejakou inou formou zaujat studentov ale radsej mi strhol aj posledny bod co sa dal na skuske
Vedel by som kazdopadne pracovat dobre aj bez VS ale prinos to ma. I ked zdravotny a psychologicky dopad tam je
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
2. Áno, v reálnom živote sa mi to v istých životných situáciách hodí.
Áno, pár predmetov bolo použiteľných v praxi, ale keďže po škole nepracujem vo vyštudovanom odbore, tak sú pre mňa zbytočné. Vlastne jeden predmet, ktorý neviem prečo sme mali, sa mi zišiel práve v súčasnej práci.
Avšak, tá škola mi dala do života strašne veľa, v prvom rade ma naučila pracovať pod maximálnym stresom, a keďže mám aktuálne stresujúcu prácu, tak sa úplne nerúcam a dávam to v pohode (teda dúfam . A veľa ďalších - spôsob ako sa učiť, ako si získavať informácie, rozprávať pred ľuďmi smiley:...proste to sú také detaily, čo som v škole neznášala, resp. som si ani neuvedomovala ako veľa mi to do života dáva, až teraz, keď to reálne používam a ťažím z toho, tak si vždy nejako uvedomím, že toto mi dala tá škola
Ale to je najma preto, ze pracujem v uplne inej oblasti nez tie, co som studovala
Ale zase, som pohodlny menit to a zas zacinat odznova
A aj dalsi predmet co som sa vytrapil si pamatam a nakoniec ma to aj zacalo bavit... skoda, ze prednasky boli monotonne, nudne a ucitel nema skill..zaujem nejakou inou formou zaujat studentov ale radsej mi strhol aj posledny bod co sa dal na skuske
Vedel by som kazdopadne pracovat dobre aj bez VS ale prinos to ma. I ked zdravotny a psychologicky dopad tam je