Ahojte! Dostala som taký úžasný nápad začať študovať koreanistiku. Zistila som, že je viac univerzít, ktoré odbor ponúkajú. Máte niekto skúsenosti s odborom na UK v Prahe, UK v Bratislave alebo na UPOL? Prípadne ako vidíte prijímačky/budúce uplatnenie? ?
@tequila@2 z kpopu počúvam jedinú skupinu, inak všetko metal. kvôli tomu tam ísť nechcem. a myslím si, že keby tam niekto ide iba kvôli kpopu, tak by hneď zistil, že to nie je prechádzka ružovou záhradou
Po prečítaní názvu tohto fóra, som zadal do googlu názov tohto odboru, na bližšie vysvetlenie. Možno že aj z tohto titulu by som ti odporúčil štúdium iného odboru.
@joyriding Ja mám asi trochu vyhranený názor na filozofické odbory, z odborov filozofickej fakulty UK Bratislava napr. by som Ti odporúčil históriu. Prípadne archeológiu.
Ahoj. Ja som mala tú česť chodiť na koreanistiku na filozofickej fakulte Univerzity Komenského a v skratke... Dokopy v podstate 2 vyučujúci, z toho jeden lektor a jeden vedúci odboru. Na lektora nemôžem povedať zlé slovo. Možno som aj zaujatá, ale má veľmi dobrý prístup, na jeho hodinách som sa nebála. Veľmi sa snažil prebudiť v nás záujem aj o jazyk aj o kultúru. Všeobecne na tú nebolo veľa ľudí. Ja som bola v triede s cca 20 študentmi. Čo je pochopiteľné keďže sme mali v podstate 2 vyučujúcich.
No každopádne. Pokiaľ sa chceš naučiť jazyk tak choď pretože je to v podstate 4-ročný jazykový kurz platený štátom. Plus potom magisterský titul. No pokiaľ sa nejak do hĺbky nechceš venovať dajme tomu geopolitickej, historickej alebo jazykovej časti, celkovo práci na akademickej úrovni, môže to byť trošku... "zbytočný " odbor. A ak sa tomu predsa len chceš takto venovať určite by som nevolila univerzitu v Bratislave. Proste na to nemajú kapacity. Teda hlavne na to nemajú dostatok vyučujúcich.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov