urady prace by mali poskytovat tvojej skole informacie ohladom volnych miest, aspon tak nam hovorili. a podla mna len v skoncenom obore, ved ked je to absolventska prax, tak asi budes praxovat v tom, za co si sa vyucila
@holy17 absolventska prax sa vykonava v tvojom obore, ktory si vystudovala. Podmienkou je, aby si bola v evidencii nezamestnanych a mala pod 25 rokov. Kedysi to bolo tak, ze by si musela byt 3 mesiace v evidencii, ale uz to neplati. Ale musis mat rozhodnutie o zaradeni do evidencie, ktore sa vydava aj tak cca po mesiaci v evidencii pocas prveho kontaktu.
@holy17 som podobne na tom tiež...ale to ma neštve iba ten tažky život....absolventsku prax si nenajdeš nikdy osobna skusenost iba ak tvoji fotrovci maju znamosti
@spisino no dovol ja sám dostávam ponuky na absolventskú prax, akože od uchádzačov, problém je, že cvoci pošlú svoju ponuku do 10 firiem a neujdú sa mi...
ale ako (ak dakto študuje dizajn, grafiku, prípadne marketing a je jedno či na strednej alebo vysokej škole), veľmi rád ho vezmem na absolventskú prax... (a keď bude šikovný, tak možno s ním budem spolupracovať aj dlhšie a o to predsa pri absolventskej praxi ide... možnosť dostať neskoršiu prácu)
ako ja neviem, aké to majú elektrikári v tvojom regióne. ja hovorím, že mnohé firmy sú radi z absolventov, lebo absolventi majú entuziazmus, chuť robiť, nové nápady (ako ok, niektorí sú neschopní, ale to je to riziko) a navyše sú pre firmu finančne veľmi výhodní..
tak nechápem, čo to teba tak šokuje, možno len v tvojom odvtevtví si mal smolu.
Najprv musis byt registrovana na UPSVR, po nejakom case ti AP ponuknu, mozno po mesiaci. Trva v maximalnej dlzke 6mesiacov (moze to byt aj menej), narok je tam do 25roku? zivota odstup medzi dalsou AP je myslim 1 rok. Za kazdy mesiac ti vyplatia zivotne minimum. Je to asi na 4hodiny denne. Nemusi to byt v tvojom obore.
Na to aby ta zamestnavatel z tvojho oboru zobral na AP potrebuje mat zmluvu s UPSVaR-om a za kazdeho absolventa dostane "finacny balicek". A tazko sa to vybavuje.Teda vyberas z ponuky, ktora uz je.
AP za socializmu nebola - takze netrepat. AP pre zamestnavatela nema vacsinou ziadnu cenu. Dolezita je prax v obore a AP je prakticky podcenovana a je teda jedno ci bola v ramci tvojho oboru. AP moze prejst do normalneho pracovneho pomeru a to moze byt asi jedina vyhra, ktora sa vsak nesplni vacsine. Na konci AP dostanes referencie/pracovny posudok . . . ten moze byt dolezity, teda poslednu dobu byva u zamestnavatelov ziadany.
@holy17 blbost,absolventsku prax mozes vykonavat ktorom kolvek odbore po dobu 6mesiacov ,kazdy den 4 hodiny ,vyplata za absolventsku prax co budes vykonavat bude okolo 6000skk, bsolventsku parx si mozes vybavit u niakej firmy a potom prides na urad stym alebo poziadas urad nech ti da cosik ja so prave skoncil absolventsku prax,chces sa nieco dozvediet viac napis TS
@holy17 Na odbore nezáleží, nemusí byť v tvojom odbore.
Ja si ju práve vybavujem a tak mi bolo povedané.
Ak máš záujem, tak choĎ na úrad práce k źamestnancovi, ktorý ťa ma na strarosti, povedz, že máš záujem o absolventskú prax, on ti dá zoznam ponúk, ktoré sú momentálne voľné a ak by ťa niečo z toho zaujalo, tak vyplníš prihlášku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
@holy17 absolventska prax sa vykonava v tvojom obore, ktory si vystudovala. Podmienkou je, aby si bola v evidencii nezamestnanych a mala pod 25 rokov. Kedysi to bolo tak, ze by si musela byt 3 mesiace v evidencii, ale uz to neplati. Ale musis mat rozhodnutie o zaradeni do evidencie, ktore sa vydava aj tak cca po mesiaci v evidencii pocas prveho kontaktu.
som vyuceny elektrikar a nikde z toho odvetvia ma nechcu no hadaj preco lebo nemam absolventsku prax.ty mudrland a vieš kde robim teraz v otrokárni
@holy17 odporúčam znamosti alebo ak maš moznosť do zahraničia jedine tak
ale ako (ak dakto študuje dizajn, grafiku, prípadne marketing a je jedno či na strednej alebo vysokej škole), veľmi rád ho vezmem na absolventskú prax... (a keď bude šikovný, tak možno s ním budem spolupracovať aj dlhšie a o to predsa pri absolventskej praxi ide... možnosť dostať neskoršiu prácu)
ako ja neviem, aké to majú elektrikári v tvojom regióne. ja hovorím, že mnohé firmy sú radi z absolventov, lebo absolventi majú entuziazmus, chuť robiť, nové nápady (ako ok, niektorí sú neschopní, ale to je to riziko) a navyše sú pre firmu finančne veľmi výhodní..
tak nechápem, čo to teba tak šokuje, možno len v tvojom odvtevtví si mal smolu.
@holy17 vysoka škola
Na to aby ta zamestnavatel z tvojho oboru zobral na AP potrebuje mat zmluvu s UPSVaR-om a za kazdeho absolventa dostane "finacny balicek". A tazko sa to vybavuje.Teda vyberas z ponuky, ktora uz je.
Ja si ju práve vybavujem a tak mi bolo povedané.
Ak máš záujem, tak choĎ na úrad práce k źamestnancovi, ktorý ťa ma na strarosti, povedz, že máš záujem o absolventskú prax, on ti dá zoznam ponúk, ktoré sú momentálne voľné a ak by ťa niečo z toho zaujalo, tak vyplníš prihlášku.