ako by ste abstraktne vyjadrili pojmy SVETLO a TMA? Dostal som to na úlohu, ale netuším ako by som to spravil. Nesmie to byť vyjadrené žiadnymi symbolmi ako je Mesiac alebo Slnko a ani tieňovanie nemôže byť použité. V skratke, treba pomocou
ja by som si vybrala nejaký obrazec a nakreslila ho 2x... raz so zavretými očami, len tak po pamäti, a druhýkrát s otvorenými. ale asi by to chcelo komplikovanejší útvar ako štvorec, aby bolo vidno rozdiel medzi "tmou" a "svetlom"...
Svetlo - žiara vychádzajúca z tmy a tma - temnota vychádzajúca zo svetla alebo niečo ako svetlo na konci tunela a tunel na konci svetla čo by mohlo byť vyjadrené trojuholníkmi zapadajúcimi do seba vytvárajúcimi kruh.
na jednu stranu všetky tieto geometrické tvary nahusto, na druhú nič .. prázdno. dalo by sa to obhájiť bud že to presýtené je noc kedže je to tmavšie a svetlá prazdnota je den, alebo že vo svetle všetko vidno a v noci nič, aj ked, ak potrebuješ 2 obrazce a to jedno s toho by bol prazdny papier asi by to neuspelo.
alebo v podstate hociaký tvar len na druhom obrázku by bol farebne naopak, čierny podklad biela linka vs čierna linka na bielom podklade, zrkadlovo vyobrazený.
alebo pomocou tých tvarou na jednu stranu niečo milučné peknučné (najlepšie čo najviac oblé) a na druhú akože hororové strašidlo (ostré hrany best)
Podľa mňa by bolo dobré niečo takéto: - evokuje to akúsi rozpínavosť, žiarenie, svetlo - ako čosi, čo nás obklopuje a pôsobí na nás z určitého zdroja. A tmu by si mohol zobraziť ako tmavú hrubšiu špirálu, ktorá by znázorňovala, ako nás tma pohlcuje, nemala by určitý počiatok, ani koniec - tak by si vyjadril všeobecnú temnotu (napríklad vesmírne bezhraničné prázdno bez hviezd by bolo iba nekonečnou tmou). ---- Tak či onak, je to len nápad narýchlo. K takejto abstrakcii by ťa mali doviesť myšlienkové pochody na tému svetlo a tma. Vypíš si pojmy, ktoré ti evokuje predstava na ne a skús tie pojmy premeniť na tvary. Premýšľaj aj nad účelom, čo má takéto dielko evokovať v ostatných a musíš si vedieť obhájiť, prečo si sa rozhodol tak, ako si sa rozhodol. Tak sa vyhneš prvoplánovosti a dosiahneš istý stupeň abstrakcie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
alebo slnko ako dva trojuholníky jeden na druhom ale ten druhý by bol dolehlavou (no vyzeralo by to ako židovská hviezda
no veď arch má k tomu blízko...
ja by som si vybrala nejaký obrazec a nakreslila ho 2x... raz so zavretými očami, len tak po pamäti, a druhýkrát s otvorenými. ale asi by to chcelo komplikovanejší útvar ako štvorec, aby bolo vidno rozdiel medzi "tmou" a "svetlom"...
Nemôže to byť priestorové?
@onetouch
alebo v podstate hociaký tvar len na druhom obrázku by bol farebne naopak, čierny podklad biela linka vs čierna linka na bielom podklade, zrkadlovo vyobrazený.
alebo pomocou tých tvarou na jednu stranu niečo milučné peknučné (najlepšie čo najviac oblé) a na druhú akože hororové strašidlo (ostré hrany best)
v jednom daj male kruhy (svetlo-však renica mala)
v druhom daj velke kruhy (vsak tma tak zrenica velka
- evokuje to akúsi rozpínavosť, žiarenie, svetlo - ako čosi, čo nás obklopuje a pôsobí na nás z určitého zdroja. A tmu by si mohol zobraziť ako tmavú hrubšiu špirálu, ktorá by znázorňovala, ako nás tma pohlcuje, nemala by určitý počiatok, ani koniec - tak by si vyjadril všeobecnú temnotu (napríklad vesmírne bezhraničné prázdno bez hviezd by bolo iba nekonečnou tmou). ---- Tak či onak, je to len nápad narýchlo. K takejto abstrakcii by ťa mali doviesť myšlienkové pochody na tému svetlo a tma. Vypíš si pojmy, ktoré ti evokuje predstava na ne a skús tie pojmy premeniť na tvary. Premýšľaj aj nad účelom, čo má takéto dielko evokovať v ostatných a musíš si vedieť obhájiť, prečo si sa rozhodol tak, ako si sa rozhodol. Tak sa vyhneš prvoplánovosti a dosiahneš istý stupeň abstrakcie.