Za pár týzdnov som v maturitnom rocníku a este neviem z coho chcem ist maturovat Zvolila som si tieto predmety: Sj, Aj, Nos, Mat. Lenze nie som si tým istá a este sa to dá zmenit.. Takze anglinou som si ista, len ta noska a matika...Najviac ma bavia v
No biola a matika je od zurnaly dost vzdialena. Treba si vytycit ciel a ist za nim. Ucit sa na viacere skoly naraz, ktore maju rozne zameranie sposobi, len to, ze ta nemusia vziat nikde, pretoze na kazdu by si sa ucila povrchne.
Ber do uvahy co ta bavi, aku to ma perspektivu, dana skola. Ako to budes financne zvladat, na co si trufas a pod. Aspon ako taku predstavu musis mat
S touto kombinaciou predmetou by si sa hodila na manazment. Ale perspektivite tejto skoly radsej pomlcim. Skus si to este premysliet, pripadne zajst za tym vychovnym poradcom, mozno ti v niecom pomoze (i ked ja im neverim).
Maturity sa neobavaj akademicky tyzden ti postaci.
no tak NOSka je v pohode a ide z nej maturovat skoro kazdy ja osobne som mala kombinaciu NOSka a Bilogia.. a prečo? lebo ma to bavi.. tak si vyber to, čo ta bdue bavit, popriade si dobre premysli vysoke skoly ze kde by si čo potrebovala
ja prave naozaj neviem na aku vysoku skolu ist, na aku sa hodim alebo co...a dost sa bojim tej maturity z matiky...geografia je stokrat lahsia, tak som si ju chcela dat na miesto matiky...a vy chodite na ake skoly?? su dobre??
ja som sa zacal poriadne ucit asi 2 tyzdne pred maturitou.. prvy tyzden iba litiku a druhy vsetko ostatne .. aaa dopadlo to lepsie ako som cakal.. skoda ze sme boli posledni co robili 5 predmetov ale profaci dobre prilepsovali
@pettulqa pozri, ak by si chcela ísť na žurnu alebo masmediálku, avšak v škole ti ide matika a biola a vieš, že by si dobre zmaturovala, tak ti potom radím,, aby si sa vykašľala na slov., školy a šla tam, kde im je jedno, z čoho si maturovala a ako si maturovala. v tom prípade ti radím masarykovu univerzitu v brne
na žurnu budeš robiť TSP - test studijných předpokladu a NSZ - národní srovnávací zkoušky (www.scio.cz). nič viac. avšak budeš potrebovať na NSZ vedieť NOSku, takže rozhodne by ti uľahčilo prípravu, ak by si sa na ňu pripravovala už aj na maturu
@petika z maturity sa robi strasne halo.... stokrat dolezitejsie su prijimacky, to je uz ina kava...a potom skusky na vyske, tie sa z maturitou ani nedaju porovnat v narocnosti..
Takze ak to niekomu pali, tak urcite akademicky staci.
ak chces ist na masmedialku, alebo zurnalistiku, mala si si dat skor dejepis alebo nieco podobne, tam ti je matika na dve veci..
inak ja som maturovala presne z toho isteho, hlasila som sa na tlmocnictvo a na matiku, nakoniec budem na matfyze na ucitelstve...
ale povodne som tiez chcela zurnalistiku
co sa tyka maturity-matika mi 4 roky isla ale strasne som sa bala, nakoniec vsetko dobre dopadlo, skor som pokazila NOSku, na ktoru som sa najviac tesila
a neboj, aj tak sa nezacnes ucit skor ako cez jarne prazdniny, a ani vtedy nie.. ja som si hovorila: idem sa od septembra ucit..nakoniec som zacala v aprili...
@idea neviem.. ja osobne si myslím, že mi to páli, dokonca som ani nestresovala a nevysla mi matura tak ako som chcela.. pricinou bolo to, ze som si nechala vsetko na akademicky tyzden. lenze nemohla som tusit, ze polku akademickeho mi zaberie iba biologia..
kazdopadne by som to eradila nikomu.. radsej mensi stres par tyzdnov predtym a pohoda cez akademicky
som na tom skoro rovnak fakt, idem, uz naisto, maturovat z tych istych predmetov, co si pisala... tiez sa brutalne bojim matury z matiky, ale neviem ani anglicky pre istotu.... no lenze ja maturujem uz tento rok.. (neviem jak ty, ci si si len vyberala seminare, alebo uz mturujes aj ty) a nemam sajnu... ja som myslela, ze pojdem na zurnalistiku... bola som dlho viac-menej rozhodnuta, lenze som od viacerych ludi pocula, z ich vlastnej skusenosti, ze prijimacky na zurnalistiku naozaj nie su lahke a treba predtym uverejnovat do dacoho... cize od zurnalistiky som upustila a vobec neviem... som z toho zufala, sa mi o tom aj sniva...
@ikushaa ja idem tiez maturovat ako ty teraz...a tiez som pocula o tej zurnalistike, ze treba zverejnit dake clanky...ja neviem tiez fakt a tiez som zufala...a ty si nechas tu matiku nechas? lebo ja sa toho fakt strasne bojim...
@pettulqa no ja som minuly rok chodila na seminare z matiky a teda necham, lebo keby som sla z dacoho ineho, tak by som tie seminare potrebovala... a aj tak neviem z coho ineho by som sla maturovat.... chcela som povodne namiesto tej matiky mat dejepis na mauturu, ale neotvarali sa nam na dejepis seminare, lebo na dejepis nas bolo malo a ja bez nich nemam sancu.... cize viac-menej uz musim... ale seci mi hovoria ze mi pomozu, doucia.... mam nastastie vo svojom okoli par ludi ktorym matika ide, no tak som zvedava... ale kazdopadne si ju necham... ale s tou vyskou neviem vobec...
Odkaz pre všetkých, ktorým lepí z maturity: však to je najvačšia haluz, ktorú môže človek za tie roky na strednej zažiť. Človek ju najlepšie zvládne, ak ju neberie príliš vážne (ani príliš ľahkovážne . Chcem však dať do pozornosti, že nie je pravda, že akademický to istí. Ee, máme štyri predmety, a za týždeň sa to zvládnuť nedá (ak samozrejme chcete zmaturovať čo najlepšie). Čo sa týka písomných, na tie sa človek nemusí vôbec učiť. Ešte keď tak na anglinu, ale čo sa za roky nenaučíte, za pár dní aj tak nedobehnete. Podľa mňa sú písomné aj tak len na to, aby ste sa trošku pripravili na zvládanie stresujúcich situácií. Je to len akási skúška nervov. No..nebudem tu už zbytočne trepať do povetria...držím palce všetkým, ktorých to onedlho čaká...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Ber do uvahy co ta bavi, aku to ma perspektivu, dana skola. Ako to budes financne zvladat, na co si trufas a pod. Aspon ako taku predstavu musis mat
S touto kombinaciou predmetou by si sa hodila na manazment. Ale perspektivite tejto skoly radsej pomlcim. Skus si to este premysliet, pripadne zajst za tym vychovnym poradcom, mozno ti v niecom pomoze (i ked ja im neverim).
Maturity sa neobavaj akademicky tyzden ti postaci.
na žurnu budeš robiť TSP - test studijných předpokladu a NSZ - národní srovnávací zkoušky (www.scio.cz). nič viac. avšak budeš potrebovať na NSZ vedieť NOSku, takže rozhodne by ti uľahčilo prípravu, ak by si sa na ňu pripravovala už aj na maturu
Takze ak to niekomu pali, tak urcite akademicky staci.
inak ja som maturovala presne z toho isteho, hlasila som sa na tlmocnictvo a na matiku, nakoniec budem na matfyze na ucitelstve...
ale povodne som tiez chcela zurnalistiku
co sa tyka maturity-matika mi 4 roky isla ale strasne som sa bala, nakoniec vsetko dobre dopadlo, skor som pokazila NOSku, na ktoru som sa najviac tesila
a neboj, aj tak sa nezacnes ucit skor ako cez jarne prazdniny, a ani vtedy nie.. ja som si hovorila: idem sa od septembra ucit..nakoniec som zacala v aprili...
kazdopadne by som to eradila nikomu.. radsej mensi stres par tyzdnov predtym a pohoda cez akademicky
som na tom skoro rovnak fakt, idem, uz naisto, maturovat z tych istych predmetov, co si pisala... tiez sa brutalne bojim matury z matiky, ale neviem ani anglicky pre istotu.... no lenze ja maturujem uz tento rok.. (neviem jak ty, ci si si len vyberala seminare, alebo uz mturujes aj ty) a nemam sajnu... ja som myslela, ze pojdem na zurnalistiku... bola som dlho viac-menej rozhodnuta, lenze som od viacerych ludi pocula, z ich vlastnej skusenosti, ze prijimacky na zurnalistiku naozaj nie su lahke a treba predtym uverejnovat do dacoho... cize od zurnalistiky som upustila a vobec neviem... som z toho zufala, sa mi o tom aj sniva...