co robite ked vam rodicia zakazu (pre vas dolezitu im je to jedno) vec alebo niekoho, ako by ste zareagovali??.....mne docela casto zakazuju veci a dost mi to leze krkom...ako ste na tom vy??:.... ...
najväčší problém je skrátka v tom, že sa len v máloktorých prípadoch vie dostaviť rovnováha medzi dieťaťom a rodičom... väčšina rodičov si stále myslí, že majú na vrch a že sú niečo viac, lebo sú "dospelí"... namiesto toho, aby niečo zakazovali alebo prikazovali by sa mali snažiť vždy pochopiť svoje dieťa a nie len tárať do vetra, že "veď ja chcem pre teba vždy len to najlepšie..." túto frázu poznajú asi mnohí čo?
A mne ešte nikdy nič nikto nezakázal. Mama mi povedala, že ako ma pozná, ja by som si našla spôsob ako ten zákaz obísť, alebo by som to ignorovala. Preto nepokladá za potrebné niečo mi zakazovať..
no ako 13 rocna si s tym velmi nepomozes ale urcite by pomohlo keby si sa s nimi snazila nejak dohodnut, mne vtedy dost pomohlo, ked som nasim ukazala ze som zodpovedna a mozu sa na mna spolahnut. napriklad, vzdy som prisla nacas domov, alebo vzdy vedeli kam a s kym idem, popripade ak nevedeli, bud som im osobu dopodrobna opisala, alebo priviedla domov ukazat. samozrejme s pochybnymi ludmi som sa snazila nestretavat ak som sa s takymi chcela stretnut, vzdy sme sa dohodli viaceri, aby som nesla sama. dolezite je hlavne neklamat, lebo rodicia proste maju talent na odhalovanie klamstiev a ak sklames ich doveru ktoru si si tazko vybudovala, potom je to este tazsie (vlastne skusenosti).
Ked ti rodičia zakážu jednu zábavu tak si nájdi dalsiu a nič nerieš. Po čase ich to (možno) prejde. Ale z vlastných skuseností viem že sa dá vždy nájsť cesta aby si rodičia nič nevšimli a aby si mal volnu cestu. Poprípade ich skus prehovoriť.
netusim, ak by sa mi take nieco stavalo v trinastich, asi by som sa ich snazila nejako presvedcit, alebo by som vyuzila moje vrodene manipulativne schopnosti.. s nasimi sa vzdy dalo nejako dohodnut, alebo ich ukecat..
proste maju väčšie privilegia ako ja a ja ju aj napriek tomu ako ma deptá mám rada je to moja mama....proste....ale aspon ma hreje dobrý pocit pri srdci ze nie som ako ona
neviem, ale mam taku skusenost, ze vzdy ked mi nasi nieco zakazali, po urcitom case som bola stastna, ze mi to zakazali...ale to zase boli take veci, ze som v 14-15 rokoch chcela byt do 12 vonku,a pod., a az neskor som pochopila, ze som myslela len na pubertalne kraviny (ako vacsina deti v tych rokoch), a ako som uz spominala, bola som rada, ze mi to vtedy zakazali...
zakazu mi to a ja to porusim.. nerobim nic zle tak mi nemaju co zakazovat normalne veci.. kebyze mi zakazu chlastat abo fajcit tak ok ale to ja nerobim
myslim ze ked ti nieco zakazuju ze vedia co robia pretoze chcu mat z beta dobreho cloveka a urcite keby si ty bola rodic urcite by si sa bala osvoje dieta ked pocujes v spravach co sa deje okolo
Mne nic take nezakazovali..na vsetko som dosla sama co je spravne a co nie... odmala mi rozumne vysvetli co je fajn, co nie..ale konecne rozhodnutie nechali na mna
Zakazovanim sa nic nevyriesi,len znasobi chut po zakazanom ovoci
No tak aj ja mám 13 a som sama...Také že zaracha sa u mňa nestáva nejako často a keď ho dostanem tak to je sviatok.Skús sa s nimi porozprávať alebo nejako dohodnúť. Viem čo je správne a čo zase nieje tak mi veria a dôverujú. Tak keď niečo vyvediem mi max. dohovoria a to je všetko. Hlavne im neodvrávaj keď ti zakážu ísť napr. von alebo tak.To situáciu len zhorší
Tak v 13tich rokoch mi tiež boli zakazované nejaké veci, ale čím som bola staršia, tým viac rodičia skúšali čo mi môžu dovoliť aby som ich nesklamala. A ja som ich nesklamala, asi... Takže teraz mi viac-menej nič a nikoho nezakazujú, síce občas frflú, ale to je bežná nátura rodičov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Ako ti môžu zakázať niekoho?
Ináč,je nechápem,prečo rodičia zakazuju svojim deťom chodiť von.
A mne ešte nikdy nič nikto nezakázal. Mama mi povedala, že ako ma pozná, ja by som si našla spôsob ako ten zákaz obísť, alebo by som to ignorovala. Preto nepokladá za potrebné niečo mi zakazovať..
Moja mama nikdy nepovažovala za potrebne mi niečo zakazovať,vie že som rozumny,a nerobim nadarmo pičoviny,nebol som nikdy sproste decko.
proste maju väčšie privilegia ako ja a ja ju aj napriek tomu ako ma deptá mám rada je to moja mama....proste....ale aspon ma hreje dobrý pocit pri srdci ze nie som ako ona
Máš 13, moc nevyskakuj a nemudruj. Asi vedia prečo to robia.
Mne nezakazovali nič, ani telku, ani "ľudí".. Mala osm len jediné "zaracha"a to keď som mala 14 a zato si môžem sama
Zakazovanim sa nic nevyriesi,len znasobi chut po zakazanom ovoci