Stálo ma to kopec chechtákov a kopec nervov - a nič z toho - odkedy mám Windows 8.1 nič mi nejde a starý PC rozbehá všetko bez kecov a nový niekoľko násobne lepší PC to jednoducho s win 8.1 nedokáže ani utiahnuť.... koniec kecov - mám webkameru - sweex wc
Windows vo všeobecnosti, rovnako ako OS X, nie je vôbec ideálne inštalovať ako upgrade. Vždy treba spraviť čistú inštaláciu, lebo v opačnom prípade sa vždy čosi doserie a chod systému je pomalší, a je jedno, koľko "repair permissions" zadáte a koľko budete čistiť registre... Druhá vec je, že Microsoft "vnucuje" upgrage na 8.1 priamo zo Store a že následne poodchádzajú niektoré ovládače - čo komplikuje ešte fakt, že nové Windows sa teraz budú vydávať častejšie... Ovládače sú kapitola sama o sebe. Ja som mal problém s ovládačmi na zariadení, ktoré vyšlo len minulé leto a najväčší problém odstránil výrobca akualizáciou spred asi mesiaca, no medzitým som sa vrátil znova len na Windows 8.
za druhe ako pise @midnight win8 bere drivery aj z win7 a visty...rozbehal som na nom scanner ktory ma ovladace len pre xp a tlaciaren ktora ide iba pod vistou...na win7 to robilo problemy...
za tretie @jurito win7 uz coskoro konci podpora a dam facku kazdemu kto ho bude odporucat ako riesenie na akykolvek problem s win8 pretoze s kludnym svedomim mozem povedat ze za 2 roky pouzivania som sa nestretol S NICIM co by na win8 neslo...
@patrixxx o to mos x si dovolim protirecit ... update z os x 10.6 na 10.7 potom ns 10.8 a najnovse na 10.9, stale ide ako novy os x je postaveny na unixovej baze nie ako widly, kedy po instalacii 3 programov a 2 otvorenych oknach pocitac krachuje...
@wuttasi od verzií 10.5 až po 10.9 som skúšal upgrady a stále tam bola viditeľná zmena v rýchlosti chodu systému. Pri čistej inštalácii som mal stále rýchlejšie bootovanie, rýchlejšie štartoval dock a finder a raz som mal (myslím z 10.6 na 10.7) problém v oprávneniach. Podobné skúsenosti som vyčítal aj od ostatných ľudí napr. z MacBlogu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
"nič mi nejde a starý PC rozbehá všetko bez kecov a nový niekoľko násobne lepší PC to jednoducho s win 8.1 nedokáže ani utiahnuť..."
hovadina.
"driver k nej pre win 8 neexistuje"
tak použi driver pre win 7 alebo vista. v 90% prípadoch to problém rieši
za druhe ako pise @midnight win8 bere drivery aj z win7 a visty...rozbehal som na nom scanner ktory ma ovladace len pre xp a tlaciaren ktora ide iba pod vistou...na win7 to robilo problemy...
za tretie @jurito win7 uz coskoro konci podpora a dam facku kazdemu kto ho bude odporucat ako riesenie na akykolvek problem s win8 pretoze s kludnym svedomim mozem povedat ze za 2 roky pouzivania som sa nestretol S NICIM co by na win8 neslo...