Na narodeniny som dostala psíka.. Veľmi som sa tomu potešila, keďže som už dlhšie nejakého chcela. Je to trojmesačné šteniatko čivavy a mám ho zatiaľ jeden týždeň.
Pomaly ma však opúšťa entuziazmus, keď popri ňom nestíham absolútne nič. Ani sa nena
hlavne ho odzačiatku uč čo smie a čo nie ! lebo to by sa ti potom mohlo vyplatiť keby si ho príliš rozmaznávala a s tým si mala rátať keď si si kupovala psíka ale určite sa to časom zlepší ale zozačiatku to tak býva ....
Podľa mňa je aj problém v tom, že celý deň je sám, nikto sa mu nevenuje, v noci takisto, takže potom sa netreba čudovať, že tých pár hodín, kedy prídeš zo školy má veľa energie.
Lebo celé dni sa nudí.
Ak bude môcť už chodiť von, treba ho riadne unaviť, samozrejme, že aj kopu vecí sa naučí, takže to bude trochu ľahšie.
Ale aj tak, musíš rátať s tým, že pes nie je hračka a ak chceš, aby bol spokojný, tak ti staroslivosť o neho zaberie dosť času.
Je jasne, ze psovi sa treba venovat. A nie raz som sa musela "vykaslat" na kamosov kvoli steniatku.
Na to si zvykni, kym nevyrastie bude to stale take. Je malicky, objavuje svet, je to ako s malym babom. Tiez nemozes povedat, ze sa mu budes venovat len 2-3 hodiny denne a viac nie. To stena je tvoje dieta a tak sa onho aj staraj.
Inak na to si mala mysliet o dost skor...
Ja mam 5 psov a venujem im vsetok svoj cas, aj na ukor kamosov, skoly a oddychu. Ale takto je to vzdy, ked mas psa, jeho kupov sa proste zaviazes k tomu, ze sa onho budes starat VZDY, 24 hodin denne.
@darkkizz až 3 mesiace? no teraz si ma vôbec nepotešila
@d170 nečítaš pozorne Ja sa mu práveže venujem celý deň.. Dokonca aj v noci spí vedľa mňa v posteli Vonku s ním chodím, ale je nesvoj, celý čas len stojí pri mne, sem tam niečo oňuchá a je nemožné ho takto unaviť...
@11@klaudiqaaa - presne, ako píše @luthien ... Je to podobné, ako mať dieťa.... šteňa je ako kojenec, ba horšie.... Ja som kedysi od kamarátky zobral doslova pár týždňové šteňa huskyho a prvých pár mesiacov bolo krutých - v noci ma zobudilo aj 5 - 7x, vždy bolo treba sa s ním poriadne pohrať, unaviť ho a potom tak hodinku posplao A ak ti môžem poradiť - neuč ho spávať s tebou v posteli...
@klaudiqaaa musíš vydržať kým nevyrastie...inak neviem...a šak sa mu tolko nevenuj nie ? Také štena sa rýchlo unavý-vlastná skusenosť-takže potom bude dlho spať...fakt! no a dávaj si pozor na ruky lebo moja babka ked mala štena ale to bolo večšie šena lebo to bolo velké plemeno tak som mala krvavé ruky uplne akože...
civava kks.... stena vyrastie, a dovtedy potrebuje vela usmernovat, ale ze to bude takto si si mala zistit pred tym nez si chcela psa.... psy niesu len o tom peknom, chce to obetovat sa.... ja som odchovala kooopu steniat, kazde bolo ine, kazde sa chcelo hrat a ziadne nevedelo od zaciatku co sa patri a co nie. teraz mam istym nedopatrenim 6 psov, obrovska svorka, vsetko su to dospele psy a stale mam s nimi obcas tazke chvile. a inac @luthien ta vie o com hovori
hej zlepsi sa to len ti radim neuč svojho psiika cikat doma na noviny lebo doma by ani vobec nemal cikat nevraviim že zo začiatku nebude ale proste časom sa naučii iba vonku to robit ... a inak čivava je kraasny pes
ja mam tiez civavu uz 3 roky... ja som mala najvacsi problem s tym ze ked som jej namiesto obojku ked bola malinka kupila popruhy nechcela v tom chodit... a to ma stvalo inak cistote sa naucila velmi rychlo nikdy v zivote mi do nicoho nekusala nestekala moc ani nic... uplne mudra dokonala civavka...a brali sme si ju tak ze boli jarne prazdniny... cize skolu som nemala a mohla som sa naplno veovat... najhorsi bol prvy den po noci stravenej u nas plakala asi za mamčou... ale zvladla to a teraz je nej krasna mudra fenka
neboj to chce cas mam doma tiez steniatko furt vsetko slinta spi cez den v noci halabusi ani spat ma nenecha zloduch ale zvykame si kupila som prenosnu prepravku pre psikou a ked chcem klud na ucenie zavriem ho tam ma tam misku s vodou granulky lopticu na hranie staru papucu na trhanie a hranie a ja mam chvilu cas na ucenie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Lebo celé dni sa nudí.
Ak bude môcť už chodiť von, treba ho riadne unaviť, samozrejme, že aj kopu vecí sa naučí, takže to bude trochu ľahšie.
Ale aj tak, musíš rátať s tým, že pes nie je hračka a ak chceš, aby bol spokojný, tak ti staroslivosť o neho zaberie dosť času.
Na to si zvykni, kym nevyrastie bude to stale take. Je malicky, objavuje svet, je to ako s malym babom. Tiez nemozes povedat, ze sa mu budes venovat len 2-3 hodiny denne a viac nie. To stena je tvoje dieta a tak sa onho aj staraj.
Inak na to si mala mysliet o dost skor...
Ja mam 5 psov a venujem im vsetok svoj cas, aj na ukor kamosov, skoly a oddychu. Ale takto je to vzdy, ked mas psa, jeho kupov sa proste zaviazes k tomu, ze sa onho budes starat VZDY, 24 hodin denne.
@d170 nečítaš pozorne Ja sa mu práveže venujem celý deň.. Dokonca aj v noci spí vedľa mňa v posteli Vonku s ním chodím, ale je nesvoj, celý čas len stojí pri mne, sem tam niečo oňuchá a je nemožné ho takto unaviť...
Vyspí sa v noci pri tebe a v tom čase, kedy si v škole sa dosť nudí.
S tým mojím to bolo tiež asi tak, že prvé tri mesiace...
Našťastie bolo leto.