Ahojte, zaujimalo by ma, ci tu mate niekto skusenosti a ci ste pracovali v advokatskej kancelarii popri studiu prava. Vidim vela ponuk a inzeratov, ze advokatska kancelaria hlada pravneho asistenta-studenta. Rozmyslam o tom, ci sa na to dat, ale zaroven m
Ano budeš musieť robiť veci, na ktoré výšku vôbec nepotrebuješ ale jednoducho si tým budeš musieť prejsť. Ak uvidia, že si šikovná tak ti budú dávať aj zložitejšie práce a aj v rámci tej práce budeš mať určite priestor rásť. A hlavne budeš mať v životopise prax v oblasti práva, čo je obrovská výhoda pri dnešnej produkcii právnikov, keďže právnici majú problém sa uplatniť vo svojej oblasti. Nejaký plat by som tam príliš neriešil a pokojne ak sa jedná o nejakú veľkú a známu advokátsku kanceláriu, šiel by som tam stážovať hoc aj zadarmo, len aby som to mal v životopise. V Každom prípade nečakaj nejako veľa od tej brigády, čo sa zárobku týka. Im je veľmi dobre jasné, že tí študenti to robia hlavne kvôli životopisu a nie pre zárobok, ktorý je u právnikov (aj napr. koncipientov) zväčša dosť malý
Ja tak fungujem už tretím rokom a je to super. Aspoň moja skúsenosť rozhodne nie je iba o varení kávy. Zväčša to býva tak, že ak sa osvedčíš, pripustia ťa aj k podstatnejším veciam. Ja som začínala ako čerstvá tretiačka a do 2 mesiacov ma začali zamestnávať serióznou agendou, kde som mohla riešiť aj prípady. Každopádne strašne záleží na tom, do akej advokátskej kancelárie sa dostaneš.
No a určite by som sa na tvojom mieste na to dala, pretože mne osobne to pomohlo aj v škole, kde som si vedela veľa teoretických blábolov subsumovať pod prax. A čo viem, pri výbere koncipientov každá advokátska kancelária prihliada na to, či si niekde pracovala a hlavne, či si pracovala v oblasti advokácie alebo si aspoň pričuchla k právnej praxi, t.j. pozitívom je, ak trebárs robíš u exekútora, ale aj u notára a podobne. Proste je to komplexne fajn, aj keď platové podmienky sú väčšinou nižšie ako tých 200 € mesačne - to som ale nikdy neriešila, pretože prax považujem za nutnosť a baví ma to.
A inak, ak by si chcela a si z Bratislavy, môžeš mi napísať TS - naša kancelária zrovna potrebuje pomocnú silu.
Nikdy som v tom nebrigadovala a budem povazovat za velke osobne zlyhanie to, ak sa mi po skole nenaskytne ina praca nez advokatsky koncipient. To by som asi radsej hladala pracu v zahranici.
taktiež choď do toho aj zadara, napíš trebárs do tých naj v bratislave a uvidíš. » www.defensa.sk/... alebo » legate.sk/... sú dosť známe, no isto nájdeš kopec iných - záleží aj od toho akému právu sa chceš venovať No držím palce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
a urcite ako ti @1 radi, v zivotopise sa to hodi na start potom
No a určite by som sa na tvojom mieste na to dala, pretože mne osobne to pomohlo aj v škole, kde som si vedela veľa teoretických blábolov subsumovať pod prax. A čo viem, pri výbere koncipientov každá advokátska kancelária prihliada na to, či si niekde pracovala a hlavne, či si pracovala v oblasti advokácie alebo si aspoň pričuchla k právnej praxi, t.j. pozitívom je, ak trebárs robíš u exekútora, ale aj u notára a podobne. Proste je to komplexne fajn, aj keď platové podmienky sú väčšinou nižšie ako tých 200 € mesačne - to som ale nikdy neriešila, pretože prax považujem za nutnosť a baví ma to.
A inak, ak by si chcela a si z Bratislavy, môžeš mi napísať TS - naša kancelária zrovna potrebuje pomocnú silu.