Podla mna to bude skor tak ze kazdy alebo aspon vacsina sa tie zakladne pravidla naucila ale nechce sa im opravovat sa a zaoberat nedolezitymi blbostami ked su na Birdz.sk a nie na ZŠ
neseru ma, ale pride mi to dost ubohe ked vidim ludi ktory maju take silne nutkanie opravovat druhych... hlavne ked je ocividne ze oni vedia, ze robia chyby a je im to jedno
sere ma opacny pripad, ludia co schvalne pisu nejakym "cool" stylom.. ci uz 1337 alebo nejake v/w a ch/x... obojo je uplne na zgrcanie sa
nevadia... vies aky je zakladny uspech dobrej diskusie alebo blogu? Ak je dobre podany? A.... zamyslime sa ako by to asi bolo- zeby bez prehnanych gramatickych chyb?
Ale vadia mi ludia ktori pisu nespravne a potom co ich niekto opravi tak povedia ze im je to jedno... to nie je inteligentna odpoved
Nie ale nemozem sa prestat smiat z toho ako 15 rocne deti opravuju ludi a hraju sa ze im na tom zalezi ked vacsine behaju po rozume skor drogy ako toto
Vy co vas to tak neskutocne vytaca a opravujete , skuste nejaky cas das si pokoj a uvidite ako sa preriedi pocet tych ktory to pisu naschval
Tak dam priklad : niekto napise zaujimavu naketu alebo diskusiu , prvych 5 nazorov je normalnych a obcas su aj zaujimave , potom si nejaky mudrosko vsimne chybu a dlasich 200komentov sa toci o tom aky hajzel je ten co ma chybu v nadpise
Sice neovladam gramatiku na 100% ale ked niekto v jednej vete napise 20 chyb tak ma to vie vytocit.. To nie je chyba z nepozornosti, to je uplny kokotizmus
niektori nic nevedia,tak pisu o gramatike. dalsii potrebuju len buzerovat. by ma fakt zaujimalo, kolki z ludii co sa ohana z gramatikou, vola a pise do napr. TA3. ako fakt ma to zaujima. lebo ked nikto, a tu ide ide ten clovek riesit gramatiku v diskusiach, tak je len jeden velky ************** a *********************!!!! radsej som to ******** ako by som mal hnusne spinavo nadavat
je to obsahovo na hlavu postaveny jazyk, polovica veci sa ani neda normalne vyjadrit, jedine opisom cez trinast stran textu... tak nejaka forma je absolutne irelevantna...
a co zaujima ma nazor tych, ktorych dovodom za spravny lavopis je "proste". wtf "proste"? Boch povedal? FSM povedal? menovite kusok nadomnou napriklad @Adka279
"proste" neni dovod. "proste" je fanatizmus... nechce niekto "proste" vyhodit do luftu nejaky ten mrakodrap, lebo to "proste" treba? OMFSM!
@M@trixx porovnávať "proste materinský jazyk treba ovládať" a "proste vyhodiť do luftu nejaký ten mrakodrap" je trošku rozdiel, nemyslíš? Ono, to že niekomu napíšem, že si má preopakovať slovenskú gramatiku, neznamená, že ho mám za debila alebo, že chcem toho človeka uraziť. Ale ak píše, tak aj v skutočnom živote, ako tu na Birdz tak je to celkom smutné. Ja aj tak komentujem pravopis len vtedy, ak sú v texte hrúbky. Kde, sa píše aké i/y sa učí na prvom stupni základných škôl (mäkké, tvrdé, obojaké spoluhlásky, vybrané slová..).
vytaca ma aj vela gramatickych chyb ale aj to,ked niekto spravi v nadpise alebo tak jednu chybu a dalsie komenty vobec nie su k teme ale iba k tomu ze sa ma naucit gramatiku..to uz je trapne ale ze fakt
"proste" ako "prsote", nevidim rozdiel. "Proste" jednoducho nie je dovod robit akekolvek nezmysly.
Materinsky jazyk je taky "jak komu jazyk narastol", spisovnoslovenstinove bludy nema s materou voooobec nic spolocne...
Ak by mne niekto napisal, ze si mam preopakovat slovensku gramatiku, tak je jasne ze ho vobec nezaujima co chcem napisat, len to, jak to vyzera... Ako inac vsade...
serú ma.. tiež viem gramatiku, ale nikoho nebuzerujem za chyby, však teraz už každá druhá téma skončí pri gramatike. Náhodou môžeme byť ešte radi, že to nieje také kritické ako na amerických fórach, tam už vznikajú nové jazyky
Mna to niekedy irituje ale je dobre ked ma niekto opravy a pripomenie mi to. Vecinou si v zapale pisania neuvedomujem ake robym chyby..... Aj Einstein mak 5 z matematiky...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
Ja len tolko,že je trocha hanba neovládať ani svoj materinský jazyk,i keď ani ja nie som v tomto smere dokonalý,ale snažím sa.
Ale napríklad mojej sestre vadí, keď jej poviem, že niečo píše alebo hovorí zle Bude to možno tým, že má 12 rokov
Ale ja nikdy neriesim
A ani to neberem vazne ako niekto spomenul , iba mi to pride trapne ako natom kazdemu (akoze) zalezi
a potom I a Y, ja mám 12, a píšem správne, takže ak niekto kto má 19 píše úplne zle, tak jasné, že sa mi to nepáči...
sere ma opacny pripad, ludia co schvalne pisu nejakym "cool" stylom.. ci uz 1337 alebo nejake v/w a ch/x... obojo je uplne na zgrcanie sa
Inak si myslím, že to mala byť anketa.
Som rada, ak ma niekto opraví, väčšinou si to zapamätám a potom tú chybu už neurobím. Inak gramatika mi ide celkom slušne, myslím
Ale vadia mi ludia ktori pisu nespravne a potom co ich niekto opravi tak povedia ze im je to jedno... to nie je inteligentna odpoved
a čo mysliš, že iba slovenčinari veda slovinu......
a su tu aj taki, čo za slovenčinarov študuju
Vy co vas to tak neskutocne vytaca a opravujete , skuste nejaky cas das si pokoj a uvidite ako sa preriedi pocet tych ktory to pisu naschval
Tvoji rovesnici sa pozeraju na dno poharika skor ako na gramatiku
..moji rovesnici, s ktorymi sa aj ja sem-tam pozriem na dno poharika gramatiku ovladaju, takze sa na to pozerat nemusia..
@Nikeboy preco by sme mali volat, pisat do TA3? To som vazne nepochopil. Ja sa stavim, ze ty si si uz vymasturboval mozog z hlavy.
a co zaujima ma nazor tych, ktorych dovodom za spravny lavopis je "proste". wtf "proste"? Boch povedal? FSM povedal? menovite kusok nadomnou napriklad @Adka279
"proste" neni dovod. "proste" je fanatizmus... nechce niekto "proste" vyhodit do luftu nejaky ten mrakodrap, lebo to "proste" treba? OMFSM!
"proste" ako "prsote", nevidim rozdiel. "Proste" jednoducho nie je dovod robit akekolvek nezmysly.
Materinsky jazyk je taky "jak komu jazyk narastol", spisovnoslovenstinove bludy nema s materou voooobec nic spolocne...
Ak by mne niekto napisal, ze si mam preopakovat slovensku gramatiku, tak je jasne ze ho vobec nezaujima co chcem napisat, len to, jak to vyzera... Ako inac vsade...