ja som nemala akademický týždeň, my sme mali akademický deň. vážne. ten som prepila. a potom som vstala v deň matury asi o štvrtej ráno, že je načase sa konečne začať učiť a len som sedela na balkóne, pila kávu, fajčila a pozerala sa, ako vychádza Slnko, až kým nedošla mama a nezačala sa na mne smiať.
a teraz mám posledných 5 dní na napísanie ročníkovej práce, ja pre istotu neustále mením svoju tému, kývem sa spredu dozadu a nič nerobím. krava som.
@grietusha tak toto poznam az privelmi dobre /tu druhu cast/
inak my sme mali partyzdnov volna z toho 1 ofic akademicky a teda somsa zacal ucit ako spravny student v nedelu /v po maturoval/ a potom kazdy den tak 2 hodinky = prelistovanie papierov aby sa nepovedalo
az buduci a rozhodne sa neplanujem na to vysrat, kedze NIC neviem... budem zaberat jak este nikdy. budem mat cervene oci nedostatku spanku, nebudem ani jest, cize budem stale hladny, stres jak hovado... proste katastrofa... fakt sa bojim tej maturity, aj ked kazdy mi hovori vraj to nic nie je...
ako si spomínam na svoj akademický, ja neviem, ako som vlastne zmaturovala, strašne sa mi nechcelo učiť... anglinu som si letmo pozrela večer pred a niečo v to ráno, litiku som sa síce učila, ale nestihla som ju prejsť ani zďaleka celú (tak ako aj nosku), gramatiku absolútne nie - tú som si pozrela pred učebňou a mala som šťastie, že som si niečo z toho vytiahla jedine z matiky som poctivo prešla asi všetko, čo som mala
ale celá matura bola úplne v pohode a dopadla výborne, vôbec nás nechceli ukameňovať. avšak asi by ma porazilo, kebyže sa naučím 29 otázok z 30 ako spolužiačka a vytiahnem si tú tridsiatu... namieste by ma vystrelo :p
Nemam akademicky tyzden.. ale zato dnes som mala 400 stranovy zapocet, zajtra jednu skusku a v stredu dalsiu Juchuu, svet je krasny
Ja som sa asi ucila len cez akademicky tyzden. A aj to tusim pri zapnutom fb, alebo flakanim sa po vonku..(s knihou v ruksaku aby sa nepovedalo ... viem, ze este v den maturity zo slovenciny som sa ucila slovensku literarnu modernu...
no teraz zastavam nazor.. vymenim 8 maturit za 8 skusok
akademický bola jediná doba, kedy som sa fakt učila na maturity. vstávala som okolo jednástej, pozrela som si gilmorky, zavolala som ikíkom alebo oni mne a povedali sme si, čo sa ideme učiť. tak som si nad to sadla, do ôsmej do večera som sa krútila na stoličke a spievala, a potom som sa do piatej do rána drtila. a bolo to úplne v pohode celé
Hoci akademicky mam az o tyzden.... nieco uz viem ved za tie 4 roky, aspon vymenovat slovne druhy.. ved to daaam!
Ale dejepis je zabijak.. hoci to vobec nie je tazke, je to ohromne vela!
A asik navzdy budem zastavat nazor, ze ja sprosta, som mohla mat krajsi zivot s B1 z angliny... ale vsak komplikovat, je to moje... a tak B2 s interview s clovekom, kt. uniesli aliens hadam prezijem ked som prezila pisomneeee
sakra ja to nechapem... to som fakt jediny clovek co ma respekt pred maturitou? ja som ten jediny CHUJ co sa boji jak slak? ja som ten jediny, co sa aspon SNAZI nieco naucit? sakra ale ja neviem ani priradit autorov k obdobiam a ne este ze k dielu priradit autora
@Frez neboj , ja sa matury bojím tiež .. Práve preto mi začína prihárať, ked si pomyslím na to, ako to nestíham ( pri mojej lenivosti + stále sa zmenšujúcom množstve času ... ). preto táto anketa ... Hneď sa cítim lepšie, keď vidím, že nie som jediná, čo sa tu nejdem pretrhnúť ... a nechcela som, aby to vyznelo ako "machrovanie", pretože osobne na to nie som dvakrát hrdá . a snaha o naučenie sa tam je aj u mňa, len ide o to, že by mohla byť ĎALEKO väčšia. :/ ale no darmo, nechať si 20 podzadaní na deň bol asi dosť že zlý nápad . :/
@surreal Neboj sa, to stihneš Mne rovnako priháralo. Prvé dva dni som sa učil jak blb, na ďaľší deň už len dve hodiny, potom hodinu a v sobotu a nedeľu som na to sral úplne. Úplná apatia. A zmaturoval som. Síce tak všelijako, ale hej
všetci hovoria jak netrseosovali a poslednú noc ich isšlo jebnúť a možno aj mne sa to stane.
ja by som bola napríklad rada bez akademického. nieže by som bola bifloš, ale tri roky som sa celkom učila (teda maturitné predmety) tento rok som flákala, ale pohoda. asi len ja maturujem z toho,čo ma baví a čo viem. dejepis som si zopakovala už v sobotu, dnes anglinu (všetcky témy som si prešla,aby som vedela slovká) potom si musím kuknúť slovinu (litiku viem,ale slovina, keĎ ja neviem,čo je morfológia a tak) a franinu si kuknem slovká a nejaké pošahané témy,čo sa mi nepáčia (napríklad ľudské práva, dosť blbá téma na 20 minút a ako vidím,že sú všetci úplne dosraní a v piči z toho,len ma to uisťuje v tom,akú mám super dlhodobú pamäť a že mi stačilo učiť sa ako som sa učila....a možno mi dva dni pred maturami prepne a budem stresovať jak skoro všetci ostatní. ale tak chápem trých,čo idú z bio maturovať. to by som plakala od bezmocnosti
no dneska sme este boli v skole a mali sme obhajoby s praktickych maturit,cize som sa dnes nic na teoriu neucila ani cez vikend,ked som musela robit veci este na prakticke
jooj akademicky by som si este zopakla, pekne to bolo jeden predmet som sa naucila aj to sme sa pri potoku ucili s kofolou ktora nam nakoniec odplavala, bicyklovat som sa chdoila a tak no kraaasa a hlavne ten pocit istoty ze to aj tak predsa musim zvladnut... kiez by to tak aj pred statnicami bolo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
a teraz mám posledných 5 dní na napísanie ročníkovej práce, ja pre istotu neustále mením svoju tému, kývem sa spredu dozadu a nič nerobím. krava som.
inak my sme mali partyzdnov volna z toho 1 ofic akademicky a teda somsa zacal ucit ako spravny student v nedelu /v po maturoval/ a potom kazdy den tak 2 hodinky = prelistovanie papierov aby sa nepovedalo
ale učím sa trošku.
ale celá matura bola úplne v pohode a dopadla výborne, vôbec nás nechceli ukameňovať. avšak asi by ma porazilo, kebyže sa naučím 29 otázok z 30 ako spolužiačka a vytiahnem si tú tridsiatu... namieste by ma vystrelo :p
Ja som sa asi ucila len cez akademicky tyzden. A aj to tusim pri zapnutom fb, alebo flakanim sa po vonku..(s knihou v ruksaku aby sa nepovedalo ... viem, ze este v den maturity zo slovenciny som sa ucila slovensku literarnu modernu...
no teraz zastavam nazor.. vymenim 8 maturit za 8 skusok
doučovala trochu
Väčšinou sme chodili hrávať futbal a podobne... A aj tak sme všetci flákači zmaturovali. Bolo to pekné obdobie
Ale dejepis je zabijak.. hoci to vobec nie je tazke, je to ohromne vela!
A asik navzdy budem zastavat nazor, ze ja sprosta, som mohla mat krajsi zivot s B1 z angliny... ale vsak komplikovat, je to moje... a tak B2 s interview s clovekom, kt. uniesli aliens hadam prezijem ked som prezila pisomneeee
ani ja...z litky ani nehnem...nekopla som do toho...čo, sa poserem???:d
ked na to kaslem cely cas?:d:dtaka moznost?
tak dúfam že bude pri mne stáť tá povestná šťastena
ja by som bola napríklad rada bez akademického. nieže by som bola bifloš, ale tri roky som sa celkom učila (teda maturitné predmety) tento rok som flákala, ale pohoda. asi len ja maturujem z toho,čo ma baví a čo viem. dejepis som si zopakovala už v sobotu, dnes anglinu (všetcky témy som si prešla,aby som vedela slovká) potom si musím kuknúť slovinu (litiku viem,ale slovina, keĎ ja neviem,čo je morfológia a tak) a franinu si kuknem slovká a nejaké pošahané témy,čo sa mi nepáčia (napríklad ľudské práva, dosť blbá téma na 20 minút a ako vidím,že sú všetci úplne dosraní a v piči z toho,len ma to uisťuje v tom,akú mám super dlhodobú pamäť a že mi stačilo učiť sa ako som sa učila....a možno mi dva dni pred maturami prepne a budem stresovať jak skoro všetci ostatní. ale tak chápem trých,čo idú z bio maturovať. to by som plakala od bezmocnosti
ale tak kvôli škole sa nikdy svet nezrútil