Ale raz keď som bola u kamaráta na grilovačke, chcela som narúbať drevo. Bohužiaľ, triezva som už nebola, čiže som si tou tupou stranou sekery tresla celou silou do členka. Sekera mi bola vzatá a dostala som ban na rúbanie a celkovo približovanie sa k drevu Odvtedy som nemala príležitosť.
no odkedy som na VŠ som trochu od práce na našich super statkoch oslobodená, lebo sa učím.. ale počas strednej som makala stále, všetko čo bolo treba.. ale rúbanie dreva teda nie, to mi vždy tatko hovoril že sa zlomím s tou sekerou skôr jak to drevo narúbem
rubanie dreva hned neodporucam, kedze sa da zarubat do nohy. Najprv treba začat zo štipkami (nemyl si so štipcom). Potom treba začac s drevami no a nakoniec štipac metrovinu, buky pripadne duby s kaľačku.
Slovník : štipkami - štiepky, robia sa z brazy, krátkych dosiek na zakladanie ohňa v peci.
dreva - polená, okrúhle drevo sa poreže na cca 30 - 40 cm.
metrovina - drevo s dĺžkou 1 meter. vacsinou sa uklada do klietky (cik - cak,) alebo normalne. kaľačka - sekera s tupším špicom(nie ostrie) ako normálna sekera, aby sa metrovica skôr rozštiepila.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
ale u babky som minule lámala konáre
keď som na chate, nemám s tým problém.
Ale raz keď som bola u kamaráta na grilovačke, chcela som narúbať drevo. Bohužiaľ, triezva som už nebola, čiže som si tou tupou stranou sekery tresla celou silou do členka. Sekera mi bola vzatá a dostala som ban na rúbanie a celkovo približovanie sa k drevu Odvtedy som nemala príležitosť.
Naposledy som starkej sama pratala drevo a mala som spravené pekné gélové nechty. :letim:
Slovník : štipkami - štiepky, robia sa z brazy, krátkych dosiek na zakladanie ohňa v peci.
dreva - polená, okrúhle drevo sa poreže na cca 30 - 40 cm.
metrovina - drevo s dĺžkou 1 meter. vacsinou sa uklada do klietky (cik - cak,) alebo normalne. kaľačka - sekera s tupším špicom(nie ostrie) ako normálna sekera, aby sa metrovica skôr rozštiepila.