@fernet271 keď som brigádovala a chodila som na poobednú zmenu (14:00-22:00), tak bolo normalne, že nás o 15:00 poslali na prestávku... to je tiež ešte začiatok zmeny, nie?
a na toto by si sa skôr mal spýtať v práci, všade je to iné my väčšinou do seba nahádžeme obed za 5 minút a makáme ďalej a nejdeme skôr domov
To je také ťažké si prečítať Zákonník práce? Sa čudujem koľko ľudí nepozná svoje práva či povinnosti niektorí by boli prekvapený, čo by sa tam dočítali...
ja sa ani nečudujem, že toľko ľudí sa nechá v práci využívať, keď skoro nikto nepozná zákonník táto vec je v zákone práve preto, aby takýto dementi ako tu komentujú boli aspoň takto chránení
čiže, po šiestich hodinách máš povinnú prestávku, a aj keď na ňu nepôjdeš, zamestnávateľ ti ju určite milerád odráta z odpracovaných hodín, lebo podľa zákona proste môže/musí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
ja som v bývalom zamestnaní si nemohla krátiť pracovnú dobu o prestávku.
v tomto môžem.
(4) Prestávky na odpočinok a jedenie sa neposkytujú na začiatku a konci zmeny.
a na toto by si sa skôr mal spýtať v práci, všade je to iné my väčšinou do seba nahádžeme obed za 5 minút a makáme ďalej a nejdeme skôr domov
čiže, po šiestich hodinách máš povinnú prestávku, a aj keď na ňu nepôjdeš, zamestnávateľ ti ju určite milerád odráta z odpracovaných hodín, lebo podľa zákona proste môže/musí