@hetfield takto...áno...volil som ich...ale koho mám voliť??? KOHO??? KSS žiaľ..preferencie dostatočné nemajú, a ani jedna strana ako SDĽ, a podobne...sa nedostane do parlamentu...a okrem toho...síce až po zatlačení na nich...ale pomohli nám s tým problémom o ktorom som hovoril, a teda, postavili sa za nás v boji proti ťažbe čiže výhrada, ktorú som mal, sa odstránila...
ani komunistická, ani sociálno - liberálna strana do parlamentu nekandiduje...jediná ľavicová strana ktorá kandiduje do parlamentu, je sociálne demokratická, a teda SMER...a to znamená, že radšej budem voliť aj s mierným zaťatím zubov stranu, ktorá aspoň čiastočne kopíruje moje presvedčenie ako stranu typu SaS alebo KDH
@patuskoo zdieranie??? zdierala akurát tak pravicová vláda...zvyšovanie DPH...koho sa to najviac dotklo??? no tých, ktorí majú najmenej...pretože tí museli so svojho rodinného rozpočtu dať najväčší obnos peňazí na tieto vecí...naopak...progresívne zdaňovanie...koho sa to dotklo??? Tých, ktorí na to majú...aby väčšou mierou prispeli do štátneho rozpočtu...a len tak mimochodom...tá progresívna daň sa dotkla aj samotných poslancov...čiže tých, ktorí ju navrhovali...
@fluptak Presne toto je svinstvo. Prečo trestá niekoho, kto viac zarobí ? Ako si to mohli dovoliť zaviesť takú daň ?? Je to maximálne nespravodlivé. Čím viac sa človek snaží, tým viac mu zoberú....
@hetfield ja nemením názor...mal som voči ním pripomienky...pretože nesplnili určitý sľub, ktorý nám dali pred voľbami...a zdalo sa, že ho nesplnia...ale teraz, nakoľko sa ten problém odstránil...tak nemám dôvod prečo by som im nemal opätovne dať svoju dôveru
@patuskoo toto som našiel...takéto progresívne zdaňovanie majú napr. v Nemecku:
0 % (do příjmu 8 04 €)
14 % (při příjmu 8 005 €, při každém zvýšení daňového základu o 1 000 € se zvyšuje sazba daně o 1,88 % až do příjmu 13 469 €, kdy platí sazba daně ve výši 24 %)
24 % (při příjmu 13 469 €, při každém zvýšení daňového základu o 1 000 € se zvyšuje sazba daně o 0,46 % až do příjmu 52 882 €)
42 % (při příjmu od 52 883 € do 250 730 €)
45 % (při příjmu nad 250 731 €).
toľko k tomu "Je to maximálne nespravodlivé. Čím viac sa človek snaží, tým viac mu zoberú"
@24 Takže to, že za posledný mesiac predrbali otvorene hádam aj 50 miliónov, je podľa tvojho presvedčenia? Môže zdaňovať ako chce, aj farebné nechty, ale to, že dá váhostavu niekoľko miliónov aby zakopali jamu, ktorú sami spravili a aj tak si na to najmu firmu za polovicu, že dal milióny na poradenské služby ohľadom zjednocovania poisťovní a ďalšie milióny na právne zastupovanie... Ale hlavne že jebe do učiteľov čo od neho chcú a ako nemá žiadne peniaze nazvyš... A popri tom sa príjmajú inteligentné zákony ako zákaz upozorňovať v e-shopoch na zdravotné účinky produktov, blokovanie ako tak demokraticky zvoleného prokuratúra a zvolenie si aj tak vlastného, alebo dostávaním súdnictva do hlbších a hlbších sračiek, lebo na situáciu, ktorá začala prenasledovaním slušných sudcov a disciplinárnymi konaniami voči nim určite vyrieši ďalšia komisia, ktorá bude môcť voči nim disciplinárne konať... Fico je šašo a ty tiež ak ti je toto jedno, len aby ti nejakú jednu vec splnili z programu...
A inak počuli ste ten nový vtip? Príde Paška do EP a hovorí Orbánovy:"Demokratický štát, vážený pán Orbán, patrí všetkým jeho občanom, nie len hŕstke tých, čo vyhrali posledné voľby,"
@karlotiskot tak s tým štadiónom, ktorý sa bude stavať je to tak trošku divné, nakoľko na platy učiteľov nebolo a na toto je...ale tak priznajme si...bola vôbec na SR vláda, ktorá by nerobila prešľapy??? a nesplnila len jednu vec...pracujú na unitárnom systéme zdravotníctva, nový Zákonník práce, progresívne zdaňovanie etc...
@patuskoo vidíš, mne to nespravodlivé nepríde a ľuďom v ďalších západných krajnách tak isto nie...
@29 ešte doplním...volím to menšie zlo...pretože zatiaľ nevidím inú stranu, ktorá by mala možnosť uspieť a tak nechcem, aby mi prepadol hlas napr. takej SaS...
hlavne by som chcela dat hlas strane, ktora ma realnu sancu dostat sa do parlamentu, aby som nedala hlas strane, co skonci s 1-2 percentami a preferencne aj tak all in all ten hlas pripadne ficovi...
@fluptak Si si istý, že menšie zlo? Máme dlh 52% HDP a to ešte ani zďaleka neskončili opletačky okolo poisťovní... Ako ja som nevolič, lebo si nemienim voliť žiadne zlo, ale keď už sa oháňať menším zlom, aspoň si treba trošku poporovnávať.
@henci Super, treba voliť nejakého demagóga s programom strany, z ktorého polku nedovoľuje samotná ústava. Neviem čo majú ľudia, ktorý o volia v hlavách ale rozum to nie je. Po prvé - Logicky nemôže svoj program uskutočniť bez toho aby neporušil ústavné práva ľudí. Po druhé - Nie je to nejaký kamarát od mlada ktorému by som veril, že ak je ochotný porušovať ústavu a základné ľudské práva, že ďalší na kom ich poruší nebudem ja. Po tretie - Podobné kraviny si do programu môže napísať každý kokot, veď aj hzds a neskôr sdku svojho času len pozbierali sľuby, po ktorých bol na slovensku najväčší hlad a toto je priam až zúfalo podobné. Niekto vezme všetko z čoho sú ľudia nasratý najebe si to do programu a hurá do volieb. To vieš že on by so všetkým zatočil veď tak podrobne opísané a vystavané riešenia som v programoch ani nevidel... -.-
@henci pozri ak je pre teba dôležitá zmena, prečo rovno nepoliať benzínom svoju rodinku a pre zmenu si posedieť v base pár rokov... To je taká logika toto ako poď na mňa z boku tupím hranolom. Radšej daj ten hlas strane zelených to bude tiež zmena...
@karoltiskot v SDKÚ išlo tuším len o jedného kandidáta, nie?
ale inak súhlas, anticiganizmus a podobné fenomény sú ako reakcia na sociálnu neistotu, škrty a nezamestnanosť výrazom zbytočnej konkurencie v rámci pracujúcej triedy ktorá by mala hájiť svoje záujmy a nie kopírovať politiku vlády kapitálu a štátu
@henci napr. moja nevlastná teta je cigánka a od neprispôsobivej má na hony ďaleko, to už skôr mňa by šlo tak onálepkovať tiež nemusíš každému nezmyslu veriť
@henci "Keď prišli nacisti po komunistov, mlčal som - nebol som predsa komunista. Keď zatvárali sociálnych demokratov, mlčal som - nebol som predsa sociálny demokrat. Keď prišli po odborárov, mlčal som - nebol som predsa odborár. Keď prišli pre mňa, nezostal už nikto, kto by sa mohol ozvať." (Martin Niemöller)
o tom inak hovoril aj @karoltiskot že keď mienia na "urobenie poriadku" porušovať ústavu tak bohvie koho všetkého ústavné práva by v rámci toho istého "poriadku" obišli potom ale vzhľadom k tomu čo presne za exotov za onú stranu kandidovalo - » antifa.cz/content/slovens... (článok z 2010 ale tuším väčšina z týchto bola kandidovala v 2012), potom je mi akosi jasnejšie čo za poriadky by ešte radi spravili
@karlotiskot takto...keby som videl že SNS má na to, a že sa dostane do parlamentu...tak jednoznačne volím ich...pretože ako odišiel Slota s postu predsedu strany, tak čo som čítal od Danka rôzne blogy, jeho vyjadrenia, on ako predseda to má v hlave zrovnané a vie dobre argumentovať čiže toto by bola alternatíva...ale opäť...v prieskumoch verejnej mienky sa umiestňuje pod prahom zvoliteľnosti a tak by to bolo opäť prepadnutý hlas v prospech SDKU, KDH, MOST - HÍD a s tými sa ja nemôžem stotožniť...
@fluptak Ako to nepochopím... Jeb na preferencie proste a voľ čo cítiš že je správne. To ako fakt budeš panáčik v modro červených sporoch a nahovárať si dobrý pocit z toho, že kradne a ojebáva ťa niekto koho si si vybral len preto aby ťa neokrádali niekto iný? Tak to je milé potom, že kvôli tomuto radšej zavrhneš to čo naozaj chceš...
@51 tie prieskumy nemanipuluju strany, ale financne groupy, kt. vlastnia cele tie strany. a ty proste ides volit najvacsich kokotov ovladanych prachmi.. a este takych, ktori naslubuju tie prachy aj dalsim nic nerobiacim kretenom a prasatam, a preto sa cudujme, ze nemame ptm
Jediné čo ma za posledný rok nejak zaujalo bola Prochazková Alfa aj keď akosi mám pocit že stratil paru. Ale ešte to nie je strana.
To čo predvádza tzv. Ľudová platforma to je na zaplakanie. Normálne začínam mať pocit že ešte aj SMER by bol lepšia voľba. Hoc napr. v SDKU sú ešte ľudia ktorých rešpektujem. Beblavý, Žitnianska ale aj Mikloš.
@fero1821 Miklos preto ze ked bol ministrom vedel co robi a malo to aj vysledky. Par veci seriozne dodrbal napr Euroval(komunikacia) a vymena IS na danovych uradoch. A par zase mam pochybnosti tj napr privatizacia. Ale v globale myslim ze lepsieho ministra financii sme nemali.
@james144 ok nehovorim ze nema odbornost ..ale niektore veci doondil poriadne .. danovy systém totalka ... suhlasim ze minister financií je asi jedna z najtažších uloh ak nie najtažšia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
Spíšme petíciu. Mám na to ten istý názor. Keď už mladí volia Smer tak sme v riti..
ani komunistická, ani sociálno - liberálna strana do parlamentu nekandiduje...jediná ľavicová strana ktorá kandiduje do parlamentu, je sociálne demokratická, a teda SMER...a to znamená, že radšej budem voliť aj s mierným zaťatím zubov stranu, ktorá aspoň čiastočne kopíruje moje presvedčenie ako stranu typu SaS alebo KDH
Všetci by mali voliť Kotlebu a bol by pokoj!
0 % (do příjmu 8 04 €)
14 % (při příjmu 8 005 €, při každém zvýšení daňového základu o 1 000 € se zvyšuje sazba daně o 1,88 % až do příjmu 13 469 €, kdy platí sazba daně ve výši 24 %)
24 % (při příjmu 13 469 €, při každém zvýšení daňového základu o 1 000 € se zvyšuje sazba daně o 0,46 % až do příjmu 52 882 €)
42 % (při příjmu od 52 883 € do 250 730 €)
45 % (při příjmu nad 250 731 €).
toľko k tomu "Je to maximálne nespravodlivé. Čím viac sa človek snaží, tým viac mu zoberú"
A inak počuli ste ten nový vtip? Príde Paška do EP a hovorí Orbánovy:"Demokratický štát, vážený pán Orbán, patrí všetkým jeho občanom, nie len hŕstke tých, čo vyhrali posledné voľby,"
@patuskoo vidíš, mne to nespravodlivé nepríde a ľuďom v ďalších západných krajnách tak isto nie...
ak by volby mohli niečo zmeniť, už dávno ich zakážu
@henci Super, treba voliť nejakého demagóga s programom strany, z ktorého polku nedovoľuje samotná ústava. Neviem čo majú ľudia, ktorý o volia v hlavách ale rozum to nie je. Po prvé - Logicky nemôže svoj program uskutočniť bez toho aby neporušil ústavné práva ľudí. Po druhé - Nie je to nejaký kamarát od mlada ktorému by som veril, že ak je ochotný porušovať ústavu a základné ľudské práva, že ďalší na kom ich poruší nebudem ja. Po tretie - Podobné kraviny si do programu môže napísať každý kokot, veď aj hzds a neskôr sdku svojho času len pozbierali sľuby, po ktorých bol na slovensku najväčší hlad a toto je priam až zúfalo podobné. Niekto vezme všetko z čoho sú ľudia nasratý najebe si to do programu a hurá do volieb. To vieš že on by so všetkým zatočil veď tak podrobne opísané a vystavané riešenia som v programoch ani nevidel... -.-
Rozum zapnúť je občas riadne ťažke mám taký pocit
ale inak súhlas, anticiganizmus a podobné fenomény sú ako reakcia na sociálnu neistotu, škrty a nezamestnanosť výrazom zbytočnej konkurencie v rámci pracujúcej triedy ktorá by mala hájiť svoje záujmy a nie kopírovať politiku vlády kapitálu a štátu
o tom inak hovoril aj @karoltiskot že keď mienia na "urobenie poriadku" porušovať ústavu tak bohvie koho všetkého ústavné práva by v rámci toho istého "poriadku" obišli potom ale vzhľadom k tomu čo presne za exotov za onú stranu kandidovalo - » antifa.cz/content/slovens... (článok z 2010 ale tuším väčšina z týchto bola kandidovala v 2012), potom je mi akosi jasnejšie čo za poriadky by ešte radi spravili
a je mi smutno, ak mladi ludia chcu podporovat v 21. storoci taku picovinu akou je socialna demokracia
@47 "vie dobre argumentovať" sheep are gonna sheep
To čo predvádza tzv. Ľudová platforma to je na zaplakanie. Normálne začínam mať pocit že ešte aj SMER by bol lepšia voľba. Hoc napr. v SDKU sú ešte ľudia ktorých rešpektujem. Beblavý, Žitnianska ale aj Mikloš.
Ľudová platforma mala byť nejaka ponuka voličovi ktorá nezabrala ani nezaberie to škoda reči ...
Mikloš? ... ten chodil na naše gymko ktore som teraz skončil a .. zato čo porobil sa ho aj tak nezastanem
A prochádzka no .. vedel by som dačo k tomu povedat keby predstavil program strany ... ale to je ešte skoro .. ale niekedy nemá zle myšlienky