Ak by Slováci zmenili svoje myslenie a názory, bolo by dobre aj na Slovensku....
Týmito slovami komentoval predseda vlády GB David Cormeton sučasnosť na Slovensku.
Myslíte si že má pravdu? Lebo ja som už dávno hovoril že nechápem prečo vsetci maju velké slová na Fica a na vsetko okrem seba ked pritom Fico nerobí nič naviac ako ostatní
No jednak priemerny clovek nema XXXX mesacny plat, ale XXX.
A druhak, to ze behaju decka s drahymi samsungami po skole je sice pravda. (mozem hovorit len za Bratislavu, neviem ako je to inde), ale nikto nevidi ich zadlzenost.
A ked zobereme logicku uvahu, ze reklamy sa robia podla toho co je prave v kurze, a ze vsade kde sa pozrem je reklama na nejaky skurveny vyjebany spiceny sexy ATRAKTIVNY A VYHODNY uver, tak signifikantna cast populacie je zadlzena az po usi.
Pises tu sracky ale tak je zasa pravda ze na Slovensku je dobre. Zijeme v jednej z najbohatsich krajin cize sme v cajku i ked zasa ze priemerom EU zaostavame, ake treba si uvedomit ze to, ako ziju v GBR ci DEU je neudrzatelny a nerealny standart ak by mal byt aplikovany v celosvetovom meritku. Cize myslim ze Slovensko je taky ten zlaty stred.
s tým že by sme sa tu mali lepšie keby sme zmenili naše myslenie tak by sme sa mali lepšie plne súhlasím, lebo tá zmena by mala byť úplne od koreňov, ale to čo tu ty ďalej píšeš tak to, no radšej sa nebudem vyjadrovať ale žiješ asi trošku v inom svete
@okay Tak ale to sa oni zadlžia. Nemusia kupiť decku najnovsi Samsung, ale stačí nejaký slabsí mensí mobil a budu mať viac na ostatné veci....
Na dovolenku napr.
Ak ti staci taky zivot, ze zoberem si dom na uver nasledne ho mozem 30 rokov splacat, pritom v robote makat jak kkt lebo sa bojis ze prides o pracu a tym padom nebudes mat jak splacat uver budis...akoze nemudrujem tu, nepracujem, viem o tom asi hovno ale nieco v hlave mi hovori ze to co si napisal je poriadna picovina. By ma zaujimalo jaky zivot vedies ked sa na toto pozeras tak ruzovo.
Ja si tiež myslím, že by sme sa nemali lepšie bez Fica. Ono ani tak nejde o tie peniaze. Ide o to, že skoro žiadna nemocnica nieje na pokraji krachu. A také veci. Že dôchodcovia, čo robili celý život, musia predávať Notabene pred Billou a pojebaný polodement policajný ide do dôchodku v 42 rokoch. A že ti cigáni môžu srať na dvere a tebe nakážu po nich utierať.
Ale tak Slováci, Slováci sú cool. Je tu fajn. Kým nebeháme po hraniciach s puškami tak sa to nejak dá vydržať.
A tie Audiny, no neviem horných 10 000, spodných 5 miliónov.
@qwedsayxc napísal si to pekne Slováci sú priveľmi konzervatívny, a niektorí si ešte nezvykli na to, že nie je komunizmus.
Aj keby sa zmenilo Slovensko neostanem tu, už len z dôvodu, že Slovák nie som
Hej, lebo je normálne, že makáš ako kkt za minimálnu mzdu 40 rokov a máš nárok na minimálny dôchodok, ktorý je 300 eur!
Je normálne, že máš plat 500 eur/mesačne a z toho máš žiť, keď nájom stojí 350 (jednoizbák) najlacnejší, pričom musíš kupovať jedlo drahé ako sviňa (neprispôsobené našim platom, v Rakúsku majú takmer rovnaké ceny jedál a 2,5x vyšší plat) a kopec iných vecí (aj električenka, kozmetika, doprava, energie niečo stoja). A nedopriať si nikdy nič a žiť len ako posledný chudák. A to ešte chceš mať deti? Bitch please.
Je normálne, že staviame domy cigáňom, čo v živote nepohli ani prstom, dávame im sociálne dávky, ktoré prejebú na chlast a príspevky na deti, ktorí nám tu smradia život, kradnú, ničia, devastujú. Namiesto toho mamičky na materskej a ľudia, ktorých po 20 rokoch prepustili z práce majú holý kokot.
A ešte k tomu, ľudia, čo nepohli ani prstom, majú dôchodok 120 eur, však je to na smiech!
Hej, máme sa úplne super. Ja mám tiež síce dotykový mobil, ale mám ho tri roky a nevymením ho, kým sa nedojebe a brala som ho za euro.
Najvyššia nezamestnanosť mladých v európe, tuším štvrtá najvyššia celková nezamestnanosť v EU, zadlžení sme ako sviňa, ale áno, máme sa úplne SUPER.
@qwedsayxc sorry, ale za to, ako si to napisal, by som ti pretiahol roxor po hlave... ano, mas pravdu, na slovensku sa naozaj nezije tak strasne...
ale... pod na vychodne slovensko a skus vyzit z 350-450€ platu(co je na vychodnom slovensku uplne bezny plat), ked mas rodinu - manzelku a 2 deti...ak si myslis, ze si das do googli slovo "praca" a uz si zamestnany s "XXXX" platom, tak zabudni...zacni zit realny zivot...
a veta: snažiť sa vidieť to pozitívne - ked naozaj vies mena ludi, ktori skutocne okradaju stat, beru platky(aj poslanci, vies kto zobral, kedy, kde, kolko, od koho) a ty s tym nemozes nic spravit... vtedy clovek moc pozitivneho vo vlade nevidi...
@miro016 a ako pozeram, tak podla tvojho blogu si deviatak... ked bude situacia rovnaka ako teraz, tak uvidis, kolko tvojich kamaratov bude uspesnych a ozaj sa zamestna tam kde chcu...
neviem na akom fete si.
Neviem, ci to, ze vacsina ludi zije z mesiaca na mesiac a ked nahodou pridu o robotu su v riti je dobre. Ze za cely zivot pomaly nenadobudnu nic s realnou hodnotou.
Potraviny su tu drahsie ako na miestach, kde su ovela lepsie platy + su odost horsie.
A to lolko akoze.... viac sa mi reagovat nece
@okay sry pri tych tonach hovien mi unikla prvotna myslienka , a hej, s tym suhlasim, ak by bol zaujem o verejne veci tak je moznost ze by to tu bolo ine, nie sice uplny top ale urcite aspon nieco
ty si ešte zo Slovenska nevystrčil päty, že?
áno, na Slovensku sa máme lepšie, ako si väčšina Slovákov myslí. máme peniaze na elektroniku a nové autá, fajn. ale ty si uvedomuješ, akí musia byť Slováci šetrivý národ, aby si to mohli dovoliť?
bola som na výmennom pobyte v Nórsku. keď som povedala medzi ľuďmi, že na stravu miniem 200 eur mesačne sa na mňa Nemci a Holanďania pozerali ako na šarlatána. vraj to ako dokážeš? nuž, som zo Slovenska. keď musíš, tak sa naučíš.
dneska mi bývalá spolužiačka hovorí (kontext nepodstatný) - za prenájom 2 a pol izbového bytu si v Rakúsku pýtajú 600 eur! to je strašne veľa! som sa na ňu kukla, či si už hľadala podnájom v BA.
a napokon, čo sa týka práce. na Slovensku je vyššia nezamestnanosť, ako na západe. áno, na stránkach nájdeš kopec ponúk, ale získať prácu je druhá vec nehovoriac o tom, že v x robotách dostaneš minimálku a nikto sa s tebou neondí. takže tak.
ja nie som z tých, čo nariekajú, že sa musia o svoj zadok starať sami, ale pozerám sa na veci tak, ako sú. Slováci sú hlúpi, lebo každému naletia. a potom uťahujú opasky a uťahujú a uťahujú...
@semhamforas neviem či by som život na Slovensku nazval zlaty stred,potraviny máme najdrahšie ako susedne krajiny,2/3 populacie maju smiešny plat z ktoreho im po zaplatení učtov ostane par euro,skorumpovane sudy a kleptokracia
wtf? Netrepávaš tu pravidelne práve ty o iluminátoch a podobných sračkách a teraz tu zadrbeš toto? Že máme byť spokojný s tým ako to tu je? Že vlastne je normálne, že politik kradne, že je jedno ak je tu nespravodlivý systém, že si máme brať pôžičky ak chceme bývať... Nie si tak trošku premúdrelí kokotko ?
novoročný fór s velkým oneskorením .... úplne jednoducho ti to zhrniem. Sesternica zarába v anglicku minimálku a ušetrí mesačne (na €) 400 € !! Tu ked zarobíš aj nadpriemer tolko neušetríš. Stačí?
@qwedsayxc najdi desat ludi schopnych ist do politiky, o ktorych vies, ze prispeju k blahu naroda a nenabalia sa...ale pozor, za kazdy omyl, o jeden prst menej
@karlotiskot nie je to normálne ze politici okrádajú Slovensko, ale ty s tým nemôžeš nič robiť! To ze budeš plakať to nezastaví tak sa s tým musíš naučiť žiť....
@georg21 to je ešte mladý chalan poznám ho z videnia
inak odporúčam ísť priamo na stránku TED-u, tam je tých prednášok kopec a mnohé majú slovenské/české titulky
@qwedsayxc@33 čoby nie, keby sa Slováci naserú a s vidlami vyhádžu tie svine z parlamentu, tak by sa dokradlo. teda aspoň by sa kradlo menej, ako doteraz.
rozdiel medzi západom a Slovenskom je jednoducho v tom, že tam sa kradne tak, aby sa obyvatelia mali dobre, kým u nás tak, aby prežili.
Hm.. Takze teraz som v USA, v Miami. Ľudia ktorí nevidia ako sa máme na Slovensku dobre asi nikdy nevycestovali a nezazili na vlastnej kozi ako sa s ludmi zaobchadza. Moja hostmama musela ist na pohotovost a teraz musi splacat 5000 dolarov. Stredne skoly su na urovni nasich zakladnych a 4 roky na kvalitnej vysokej skole vas mozu stat aj 200 000 dolarov( a to nikto neslubuje ze ju dokoncite). Vacsina ludia to riesi cez FASFA co je stiprndium od vlady aj s takou pomocou musia platit kopec penazi. Tak si.zoberu pozicky, ktore splacaju dalsich 10 rokov mozno viac. Moja hostmama ma vysku- je psychologicka, dvadsat rocne skusenosti a stale nikdy nema dost penazi. Moze spravit len zo dva velke nakupy mesiac. Jednej tetke v jej rodine nasli rakovinu a musela vycestovat z krajiny lebo si to tu nemohla dovolit. Lieky su tu drahe...Platila som 12 dolarov za par piluliek. Pred par dnami som si vyvrtla koleno a tu sa stym nejebu a na dalsi den ma uz chceli poslat do skoly.. Povedali mi ze sa mam napchat liekami proti bolesti( ktore maju smrtelne vedlajsie ucinky).. A pochybujem ze by si tu vacsina ludi mohla dovovolit byvat v takych velkych domoch ake mame na Slovensku. Vacsina domov su take 'papierove domceky'. Jedine co je tu super ze skoly, univerzity a nemocnice aj nejako vyzeraju. Nie ako u nas- ze zafuka a bojite sa ze sa to rozpadne... A tak... Ak by som sa chcela usadit tak urcite nie v USA ale ani na Slovensku. Len Slovensku su na tom ludia lepsie ako tu
@lesknemsa kamarátka bola tiež na výmennom pobyte a hovorila podobne. aj v USA žije kopec ľudí na pokraji chudoby. ale, v USA sa žije celkom inak, ako na Slovensku, neporovnávala by som to. oni platia jedno a my druhé.
druhá vec je, ja to beriem s rezervou. bola som v Nórsku skoro polroka, tam sa tiež ľudia sťažujú, že nemajú dosť peňazí na život. pritom má chlap veľký dom, audinu, oblieka sa do Armaniho, ale jedlo je vraj drahé
@lesknemsa poistit sa kazdy moze. To ze to v USA nerobia je ich chyba.
@hetfield z tohto pohladu mas pravdu. Ale myslim si ze za predpokladu ze by ostali ceny potravin aj vsetkeho aj platy no nerozkradal by sa stat a bola tu iba 5% nezamestnanost, bolo by tu dost fajn. Aj tie ceny potravin by boli fajn ak by aspon zodpovedali cena.
si ma pekne pobavil je pravda ze dost ludi je na tom celkom dobre alebo az moc dobre ale je ich aj dost co su na tom zle a ze robit s chutou a snazit sa o zisky nasich firiem ty co si komunista ? koho zaujima ci ma firma v ktorej robi zisky ked sa clovek moze aj pretrhnut od snahy a oni mu daju aj tak len almuznu a smartfon ti dnes uz zozenie aj bezdomovec
inak tu je pekne vidiet ze si dost bohaty a preto mas take skreslene nazory lebo asi podla seba vnimas cele Slovensko alebo co ale nie kazdy ma novy notbuk , 3 auta a podobne ... niektory ludia sa mozu aj roztrhat a nezarobia na take veci nikdy !!! a na nejaky dom/byt uz absolutne nie jedine tak ze nebudu mat ani co zrat aby splatili do smrti uver .... ale tak ako myslis vsetko je OK je nam seckym dobre
ale akoze myslenie mame hrozne no sme taky narod co si necha srat na hlavu no
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
Omg si neviem spomenuť jak sa volá..
A druhak, to ze behaju decka s drahymi samsungami po skole je sice pravda. (mozem hovorit len za Bratislavu, neviem ako je to inde), ale nikto nevidi ich zadlzenost.
A ked zobereme logicku uvahu, ze reklamy sa robia podla toho co je prave v kurze, a ze vsade kde sa pozrem je reklama na nejaky skurveny vyjebany spiceny sexy ATRAKTIVNY A VYHODNY uver, tak signifikantna cast populacie je zadlzena az po usi.
Na dovolenku napr.
podla prispevku s tou pracou by som ti dal facku, vidim ze vies holy kokot o hladani, pohovoroch atd, tak do hentej oblasti nefusuj, dakujem
a celkovo, nemam naladu ti tu pisat neviem ci si len taky provokater alebo naozaj taky prijebany
(podotykam ze suhlasim s nazvom, nie s uvedenymi argumentami)
Ale tak Slováci, Slováci sú cool. Je tu fajn. Kým nebeháme po hraniciach s puškami tak sa to nejak dá vydržať.
A tie Audiny, no neviem horných 10 000, spodných 5 miliónov.
Aj keby sa zmenilo Slovensko neostanem tu, už len z dôvodu, že Slovák nie som
Je normálne, že máš plat 500 eur/mesačne a z toho máš žiť, keď nájom stojí 350 (jednoizbák) najlacnejší, pričom musíš kupovať jedlo drahé ako sviňa (neprispôsobené našim platom, v Rakúsku majú takmer rovnaké ceny jedál a 2,5x vyšší plat) a kopec iných vecí (aj električenka, kozmetika, doprava, energie niečo stoja). A nedopriať si nikdy nič a žiť len ako posledný chudák. A to ešte chceš mať deti? Bitch please.
Je normálne, že staviame domy cigáňom, čo v živote nepohli ani prstom, dávame im sociálne dávky, ktoré prejebú na chlast a príspevky na deti, ktorí nám tu smradia život, kradnú, ničia, devastujú. Namiesto toho mamičky na materskej a ľudia, ktorých po 20 rokoch prepustili z práce majú holý kokot.
A ešte k tomu, ľudia, čo nepohli ani prstom, majú dôchodok 120 eur, však je to na smiech!
Hej, máme sa úplne super. Ja mám tiež síce dotykový mobil, ale mám ho tri roky a nevymením ho, kým sa nedojebe a brala som ho za euro.
Najvyššia nezamestnanosť mladých v európe, tuším štvrtá najvyššia celková nezamestnanosť v EU, zadlžení sme ako sviňa, ale áno, máme sa úplne SUPER.
ale... pod na vychodne slovensko a skus vyzit z 350-450€ platu(co je na vychodnom slovensku uplne bezny plat), ked mas rodinu - manzelku a 2 deti...ak si myslis, ze si das do googli slovo "praca" a uz si zamestnany s "XXXX" platom, tak zabudni...zacni zit realny zivot...
a veta: snažiť sa vidieť to pozitívne - ked naozaj vies mena ludi, ktori skutocne okradaju stat, beru platky(aj poslanci, vies kto zobral, kedy, kde, kolko, od koho) a ty s tym nemozes nic spravit... vtedy clovek moc pozitivneho vo vlade nevidi...
Neviem, ci to, ze vacsina ludi zije z mesiaca na mesiac a ked nahodou pridu o robotu su v riti je dobre. Ze za cely zivot pomaly nenadobudnu nic s realnou hodnotou.
Potraviny su tu drahsie ako na miestach, kde su ovela lepsie platy + su odost horsie.
A to lolko akoze.... viac sa mi reagovat nece
áno, na Slovensku sa máme lepšie, ako si väčšina Slovákov myslí. máme peniaze na elektroniku a nové autá, fajn. ale ty si uvedomuješ, akí musia byť Slováci šetrivý národ, aby si to mohli dovoliť?
bola som na výmennom pobyte v Nórsku. keď som povedala medzi ľuďmi, že na stravu miniem 200 eur mesačne sa na mňa Nemci a Holanďania pozerali ako na šarlatána. vraj to ako dokážeš? nuž, som zo Slovenska. keď musíš, tak sa naučíš.
dneska mi bývalá spolužiačka hovorí (kontext nepodstatný) - za prenájom 2 a pol izbového bytu si v Rakúsku pýtajú 600 eur! to je strašne veľa! som sa na ňu kukla, či si už hľadala podnájom v BA.
a napokon, čo sa týka práce. na Slovensku je vyššia nezamestnanosť, ako na západe. áno, na stránkach nájdeš kopec ponúk, ale získať prácu je druhá vec nehovoriac o tom, že v x robotách dostaneš minimálku a nikto sa s tebou neondí. takže tak.
ja nie som z tých, čo nariekajú, že sa musia o svoj zadok starať sami, ale pozerám sa na veci tak, ako sú. Slováci sú hlúpi, lebo každému naletia. a potom uťahujú opasky a uťahujú a uťahujú...
inak odporúčam ísť priamo na stránku TED-u, tam je tých prednášok kopec a mnohé majú slovenské/české titulky
rozdiel medzi západom a Slovenskom je jednoducho v tom, že tam sa kradne tak, aby sa obyvatelia mali dobre, kým u nás tak, aby prežili.
druhá vec je, ja to beriem s rezervou. bola som v Nórsku skoro polroka, tam sa tiež ľudia sťažujú, že nemajú dosť peňazí na život. pritom má chlap veľký dom, audinu, oblieka sa do Armaniho, ale jedlo je vraj drahé
@hetfield z tohto pohladu mas pravdu. Ale myslim si ze za predpokladu ze by ostali ceny potravin aj vsetkeho aj platy no nerozkradal by sa stat a bola tu iba 5% nezamestnanost, bolo by tu dost fajn. Aj tie ceny potravin by boli fajn ak by aspon zodpovedali cena.
inak tu je pekne vidiet ze si dost bohaty a preto mas take skreslene nazory lebo asi podla seba vnimas cele Slovensko alebo co ale nie kazdy ma novy notbuk , 3 auta a podobne ... niektory ludia sa mozu aj roztrhat a nezarobia na take veci nikdy !!! a na nejaky dom/byt uz absolutne nie jedine tak ze nebudu mat ani co zrat aby splatili do smrti uver .... ale tak ako myslis vsetko je OK je nam seckym dobre
ale akoze myslenie mame hrozne no sme taky narod co si necha srat na hlavu no