... ak chceš prestúpiť na inú školu, mal by si si podať zanechanie štúdia čo najskôr a prihlásiť sa na tú 2. školu (si sa tú školu prijatí? vzali ťa tam?) s tým, že im dodatočne pošleš potvrdenie o tom, že už nie si študentom a že si zanechal štúdium. ak potvrdenie o zanechaní štúdia dňom zápisu na 2. školu ešte mať nebudeš, musíš podpísať papier že súčasne študuješ na 2 VŠ. 1-2 dni spoločného štúdia sú ale ok, viac nie...
ak ti môžem poradiť, keď budeš zasielať papier o zanechaní štúdia, ako dôvod uveď len osobné/rodinné dôvody, a to že žiadaš odpustenie školného z akýchkoľvek dôvodov alebo že dôvodom je prestup na inú školu tam určite nepíš.
no a či budeš platiť školné. MAL BY SI. a zo zákona ti môžu obe školy dať zaplatiť školné a nie len za jeden semester, ale za celý rok. je tu tiež možnosť že ti školné na 1 alebo oboch školách odpustia alebo ti ho znížia alebo dostaneš príkaz na zaplatenie len alikvotnej čiastky tzn. po dobu ktorú si danú školu navštevoval. ale väčšinou sa to tak nerobí.
toť oficiálne slová nejakého ujka na ministerstve s ktorým som komunikovala.
je to síce hrooozna blbosť, pretože ty zanecháš štúdium istým dňom a od toho dňa alebo aj neskôr sa staneš študentom inej VŠ, tzn. že zároveň neštuduješ na 2 vysokých školách a ani si neprekročil štandardnú dĺžku štúdia, takže týmto dochádza k bezdôvodnému obohateniu zo strany vysokých škol, ale...
@luuci
Po prve ved ja neprestupujem na inu VŠ (nedá sa to).
Po druhé preco by som mal platit peniaze prvej VS, ked zanecham studium? Ved len porobim papierovacky.
Po tretie : ja zanecham studium na prvej, a idem odznova na druhu VS.
@luuci ja ked zanecham studium napr. cez skuskove a potom az v Marci podam prihlasku na novu VS skolu (inu) ja istym dnom zanecham studium, a potvra az 5 mesiacov cca kym budem studovat na inej. Nechapem ta.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
teda môžu ti ho odpustiť ale to je veľmi malá šanca
ide totiz o ten zapis, nie o to, ako dlho si tam chodil
ak ti môžem poradiť, keď budeš zasielať papier o zanechaní štúdia, ako dôvod uveď len osobné/rodinné dôvody, a to že žiadaš odpustenie školného z akýchkoľvek dôvodov alebo že dôvodom je prestup na inú školu tam určite nepíš.
no a či budeš platiť školné. MAL BY SI. a zo zákona ti môžu obe školy dať zaplatiť školné a nie len za jeden semester, ale za celý rok. je tu tiež možnosť že ti školné na 1 alebo oboch školách odpustia alebo ti ho znížia alebo dostaneš príkaz na zaplatenie len alikvotnej čiastky tzn. po dobu ktorú si danú školu navštevoval. ale väčšinou sa to tak nerobí.
toť oficiálne slová nejakého ujka na ministerstve s ktorým som komunikovala.
je to síce hrooozna blbosť, pretože ty zanecháš štúdium istým dňom a od toho dňa alebo aj neskôr sa staneš študentom inej VŠ, tzn. že zároveň neštuduješ na 2 vysokých školách a ani si neprekročil štandardnú dĺžku štúdia, takže týmto dochádza k bezdôvodnému obohateniu zo strany vysokých škol, ale...
good luck
Po prve ved ja neprestupujem na inu VŠ (nedá sa to).
Po druhé preco by som mal platit peniaze prvej VS, ked zanecham studium? Ved len porobim papierovacky.
Po tretie : ja zanecham studium na prvej, a idem odznova na druhu VS.