Ockovanie nie je nebezpecne, a to ani pre starych/chorych ludi. (pokial nie je teda nejaky špecificky pripad, a to sa vsetko zistuje vo formulari). A este sa ma na to aj zvlášť pýtali tesne pred tym. Naozaj neviem, prečo vznikla ta fama, ze to nebezpecne je. Ale do auta sa sadnúť neboja... A to je neporovnatelne nebezpecnejsie.
Moja rodičia aj babka su zaockovani oboma davkami a nemali žiadne nejaké zvláštne vedľajšie účinky ani po druhej davke.
@azizi@3 Ono by mali kazdemu spravit poriadne komplexne vysetrenie, a potom by sa mozno tie niektore tragicke pripady zredukovali. Casto ludia isli na ockovanie, a neoznamili to ani svojmu lekarovi, to je trosku nekorektne voci tomu lekarovi.
@kassiar@5 Ale veď v podmienkach očkovania nie je uvedene, ze to treba oznámiť obvodnému. To uz skor si viem predstaviť, ze by sa mal každý s obvodnym lekárom poradiť (v obdobi, ked tu zomierali tisícky ludi), či mu jeho zdravotný stav spolu s vekom dovoluje, aby vychadzal z domu, pokial to nie je urgentne dolezite. A tito ľudia (najrizikovejsie skupiny) mali byt na základe takéhoto lekárskeho posudenia oslobodeni od pracovných povinnosti na tu určitú nevyhnutnu dobu. A nie ze 60 rocna predavačka s vaznymi kardiovaskularnymi problemami či astmou takto musi riskovať zdravie, lebo by ju zamestnávateľ na hodinu vyhodil, ak by do prace neprišla. To riziko sa ani len nedá porovnávať s ockovanim.
@azizi@6 Ja viem, ze to nie je v podmienkach, ja tu hovorim o korektnom pristupe k lekarovi. Vo vacsine co si napisala suhlasim, ale tak, mocni vzdy rozhodnu, ze peniaze a ekonomika su vzdy dolezitejsie nez ludske zdravie.
tak trošku som sa bála, čo sa týka mňa tak preto, lebo som mala niekedy problém s imunitou a čo sa týka našich, tak preto, lebo boli medzi prvými, čo sa dali Astrou, čo je síce ok, ale keď si zoberiem, ako oni kašlú na preventívky, tak som myslela, či nemajú niečo neodhalené, ale našťastie ok
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Moja rodičia aj babka su zaockovani oboma davkami a nemali žiadne nejaké zvláštne vedľajšie účinky ani po druhej davke.