No ja som si vlastne vysvedčenia aj prihlášky bola potvrdiť na miestnom úrade, no tam mi tie mantavé pracovníčky overili len vysvedčenia za ktoré som platila mimochodom 27 eur a prihlášky mi nechceli potvrdiť, som sa s nimi hádala asi pol hodinu. Do školy si to ísť potvrdiť nestíham, keďže pracujem, nemám kedy ... Takže jediná šanca je asi len ten notár, zase sa nedoplatím ....
Ak si maturovala minulý rok, samotnú prihlášku nemusíš overenú.
Overené musíš mať len priložené koncoročné vysvedčenia a maturitné vysvedčenie. Ceny za overenie sú rôzne, u nás pýtajú u notára alebo na matrike cca. 1,70€/strana.
@zuzkanr2 nemusíš nikam chodiť ... keď máš overené vysvedčenia, tak pečiatku na prihláške mať nemusíš... posielala som aj vysvedčenia zo strednej (kde som mala pečiatku len na prihláške a na vysvedčeniach nie, lebo to bolo ptvrdenie údajov o vysvedčení, ktoré sú napísané na prihláške) a rovnako som posielala už mimo strednej (kde som mala potvrdené vysvedčenia a prihlášku nie) a brali mi rovnako na prijímacom konaní obe prihlášky.... dokonca na štúdium, kde som posielala nepotvrdené prihlášky a potvrdené vysvedčenia ma vzali
Vďaka sandy, veď presne o to ide .. Je to podla mňa úplne nelogické aby som si dávala overovať prihlášku, keď mám v podstate všetko napísané na vysvedčeniach, ktoré mám overené ...
@sandy114 bude lebo tam studujem nadstavbu to nieje problem.. a ked mam zapisanu na prihlaske aj znamky z maturi nemusim im posielat ani overenu kopiu matur. vysvedcenia?
@elmsi ja som si maturitné vysvedčenie dávala potvrdzovať, ale to aj preto, lebo som ho posielala dodatočne... neviem, to maturitné by som asi dala potvrdiť na úrade (za jednu stranu som platila necelé 2 eurá), pre istotu... inak nemáte na škole nejakú učiteľku, ktorá sa na toto zameriava? my sme totiž takú mali, ktorá nám potvrdzovala tie prihlášky atd. a myslím, že taká učiteľka by mala o niečom takom vedieť, vzhľadom na to, že zrejme nebudeš prvá
@zuzkanr2 veď jasné, vysokej škole bude jedno koľko peňazí si vysolila za potvrdenie vysvedčenia (tak načo potvrdzovať dva krát?), im bude záležať hlavne na tom, či si zaplatila všetky ich poplatky a nie notára
@elmsi : Ak si dávaš overovať prihlášku, nemusíš im posielať ani maturitné vysvedčenie. Dodatočne ho musia poslať tí, čo maturujú v danný rok. Inak súhlas so sandy114.
Je to čiste na vás, či si necháte potvrdiť prihlášku strednou školou alebo notársky.
@sandy114 : A to bolo notárske overenie do zahraničia? Lebo tak sú vyššie poplatky, inak tebou spomínaných 20-30€, mi príde priveľa. S takým poplatkom som sa nikdy nestretla a to som si za tie roky dala overovať hocičo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Overené musíš mať len priložené koncoročné vysvedčenia a maturitné vysvedčenie. Ceny za overenie sú rôzne, u nás pýtajú u notára alebo na matrike cca. 1,70€/strana.
@zuzkanr2 veď jasné, vysokej škole bude jedno koľko peňazí si vysolila za potvrdenie vysvedčenia (tak načo potvrdzovať dva krát?), im bude záležať hlavne na tom, či si zaplatila všetky ich poplatky a nie notára
Je to čiste na vás, či si necháte potvrdiť prihlášku strednou školou alebo notársky.
Ale aj tak mi prídu tie ich poplatky nehorázne len za to, že originál a kópiu porovnajú, opečiatkujú, podpíšu a zapíšu do matričnej (notárskej) knihy.