Hymna pri počúvaní by mala v človeku vzbudzovať pocit hrdosti s sily a Ruská u mňa víťazí na celej čiare aj keď som Slovák aj textovo je fajn. Naša by potrebovala zmenu textu aspoň čo ja si myslím tak jak Sovietska sa zmenila na Ruskú hudba ostala, len text sa zmenil.
"Ode to Freedom", originally written as a poem by Dionysios Soloms in 1823 and composed by Nikolaos Mantzaros in 1828, was adopted as the national anthem of Greece in 1864. The anthem is 158 stanzas long. The Japanese anthem with only 4 lines is the shortest.
Inak povedane Greci najdlhsia Japonci najkratsia..
Co sa tyka @tomas om vlozenych linkov, tak ako pisu viaceri, ruska je taka echt dobra.. Inak sa mi paci ta @alfoethur ova slovenska
Ale som hrdy Slovak a keby si vybrat vzdy pocuvam Slovensku..
Mimochodom co sa narodnej hrdosti tyka, ked som bol v zahranici na skole, jeden chalan hral svoj absolventsky koncert na klaviri a hral Nigerijsku hymnu /bol stadial/ a vsetci Nigerijci ako zaculi tony hymny tak sa postavili s rukami na srdci a spievali..
@Matias hymna Ruska už ma iné slová to čo si ty začal to bola hymna Sovietskeho zväzu. V roku 2000 bola priata melódia s pôvodnej hymny ZSSR no text bol upravený
najkratšia neviem ale najviac sa mi páči asi ruská ( tam je vidieť že spievajú o moci ) ruská hymna je celá taká mohutná , slovenska je naopak taká že sa oplakávame aký sme chudáci
Ty čo tu píšete o úbohosti našej hymny tak to si nezaslúži ma nejaký význam aj mala ale ja si tiež myslím že by potrebovala zmenu tak jak Ruská hlavne čo sa týka textu už nebojujeme proti maďarizácii jak štúrovci tak by mohli zmeniť text a nie text hovorí o nespokojnosti a rozhorčení Slovákov a vyzýva ich aby zostali verný rodnému jazyku a vlasti za Rakúska-Uhorska to už sme prežili dávno si myslím.
Tak a čo sa týka hymny Ruskej federácie tak to niet o čom tak by mala vyzerať správna hymna že keď ju začnú hrať tak človek sa má sam postaviť zo stoličky a stať v pozore na jej úctu a pompéznosť a nie s donútenia jak sme to mi robili v škole lebo v nás nič nevyvolávala to skôr sa postavím na pesničku v Dolinách ta vystihuje dosť našu krajinu a čaro a je pekná si myslím hlavne ta originál od Karola Duchoňa
a inac - ruska hymna je awesome (ospravedlnujem sa za pouzivanie youtube-ovskeho slovnika, ma to napadlo ako prve).... a text, velmi sa mi paci - mozno preto je taky uzasny, lebo bol vybrany na zaklade hlasovania spomedzi mnozstva navrhov (po revolucii)... sice som nikdy nebola v rusku , no myslim ze vyjadruje uplne ruskeho ducha (ale to hovorim len na zaklade mojej dlhorocnej psychozavislosti na ruskej literature)... pri slovenskej hymne takyto pocit nemam.. viem si predstavit, zeby ma oslovila, ako cloveka, ktory by bojoval v SNP a takouto hymnou si dodaval odvahu.. ale v sucasnej dobe mi vela nehovori
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
tak to urobím za teba
Slovinská hymna:
Nemecká hymna:
Anglická hymna:
Ruská hymna:
Hymna Afganistanu:
Japonská hymna:
Švédska hymna:
Česká hymna:
Slovenská hymna:
Talianska hymna:
ale zaujímavé, koľko ľudí nečíta poriadne alebo im je to jedno alebo to bol preklep? :p
Which countries have the longest and
Twitter Facebook Share
Email Print Save Comment
shortest anthems?
"Ode to Freedom", originally written as a poem by Dionysios Soloms in 1823 and composed by Nikolaos Mantzaros in 1828, was adopted as the national anthem of Greece in 1864. The anthem is 158 stanzas long. The Japanese anthem with only 4 lines is the shortest.
Inak povedane Greci najdlhsia Japonci najkratsia..
Co sa tyka @tomas om vlozenych linkov, tak ako pisu viaceri, ruska je taka echt dobra.. Inak sa mi paci ta @alfoethur ova slovenska
Ale som hrdy Slovak a keby si vybrat vzdy pocuvam Slovensku..
Mimochodom co sa narodnej hrdosti tyka, ked som bol v zahranici na skole, jeden chalan hral svoj absolventsky koncert na klaviri a hral Nigerijsku hymnu /bol stadial/ a vsetci Nigerijci ako zaculi tony hymny tak sa postavili s rukami na srdci a spievali..
ale ani ruska nieje zla (sa just nerusiviet...)
Ruská hymna má už taketo slová:
Rossija – svjaščennaja naša děržava,
Rossija – ljubimaja naša strana.
Mogučaja volja, velikaja slava –
Tvojo dostojaňje na vse vremena!
Najkrajsia je Slovenska a najkratsia neviem....
Tak a čo sa týka hymny Ruskej federácie tak to niet o čom tak by mala vyzerať správna hymna že keď ju začnú hrať tak človek sa má sam postaviť zo stoličky a stať v pozore na jej úctu a pompéznosť a nie s donútenia jak sme to mi robili v škole lebo v nás nič nevyvolávala to skôr sa postavím na pesničku v Dolinách ta vystihuje dosť našu krajinu a čaro a je pekná si myslím hlavne ta originál od Karola Duchoňa
a inac - ruska hymna je awesome (ospravedlnujem sa za pouzivanie youtube-ovskeho slovnika, ma to napadlo ako prve).... a text, velmi sa mi paci - mozno preto je taky uzasny, lebo bol vybrany na zaklade hlasovania spomedzi mnozstva navrhov (po revolucii)... sice som nikdy nebola v rusku , no myslim ze vyjadruje uplne ruskeho ducha (ale to hovorim len na zaklade mojej dlhorocnej psychozavislosti na ruskej literature)... pri slovenskej hymne takyto pocit nemam.. viem si predstavit, zeby ma oslovila, ako cloveka, ktory by bojoval v SNP a takouto hymnou si dodaval odvahu.. ale v sucasnej dobe mi vela nehovori
Najkrajší kút v šírom svete.