Biblia hovorí, že existujú dve veci, ktorým môžeme slúžiť : Hriech a spravodlivosť. Nie sú žiadni iní páni !
všetko čo ste tu popísali, faloš, pýcha, neúprimnosť, egoizmus, bezcitnosť ....sú zlými vlastnosťami, sú hriechom...
ale ešte je tu jeden a to je zábudlivosť a ta je buď skutočná (chorobná), alebo schválna, teda naschvál zabúdame na svoje ľudské povinnosti voči Bohu, zabúdame, že On nás stvoril, robíme všetko preto, len aby sme ho nemuseli milovať.......
veď On môže za naše hriechy, slabosti, vášne, On je príčinou všetkého Zla na zemi, že sa nám nedarí, že sme chorí, že nás nemilujú blížní
to sú tie najhoršie ľudské vlastnoti, ktorými Ježiša Krista dennodene pribíjame na kríž a naschvál zabúdame, že raz nás bude za to súdiť,...
volíme si radšej život, ktorého cesta je široká a jednoduchá, život po ktorom sú už len ohne pekelné na veky
Jedna z otázok, na ktorú nedokážem odpovedať. Mnohého v prílišnej miere škodí a v menšej miere je prospešné/nevyhnutné. O egoizme by som si nedovolila hovoriť ako o najhoršom, pretože je istým spôsobom základom prežitia, bezcitnosť je nepríjemná, ale koľkokrát účelne defenzívna a faloš, to je čo ako? Špecifikujte mi faloš.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
všetko čo ste tu popísali, faloš, pýcha, neúprimnosť, egoizmus, bezcitnosť ....sú zlými vlastnosťami, sú hriechom...
ale ešte je tu jeden a to je zábudlivosť a ta je buď skutočná (chorobná), alebo schválna, teda naschvál zabúdame na svoje ľudské povinnosti voči Bohu, zabúdame, že On nás stvoril, robíme všetko preto, len aby sme ho nemuseli milovať.......
veď On môže za naše hriechy, slabosti, vášne, On je príčinou všetkého Zla na zemi, že sa nám nedarí, že sme chorí, že nás nemilujú blížní
to sú tie najhoršie ľudské vlastnoti, ktorými Ježiša Krista dennodene pribíjame na kríž a naschvál zabúdame, že raz nás bude za to súdiť,...
volíme si radšej život, ktorého cesta je široká a jednoduchá, život po ktorom sú už len ohne pekelné na veky
filip
pekná téma na zamyslenie na dnešný deň @I1me
raz sa ti to vráti, ale ináč, máš to zapísane v Knihe života a odtial to nikto nezmaže ...........filip
(ale inak nemôžem s tebou nesúhlasiť)
Lenivosť je len opak workoholizmu ! Tiež Ti zachraňuje život.
no... dobre, v rozumnej miere!
Ale sú aj oveľa horšie vlastnosti, ale toto je zlé...
hm, myslel som po smrti na poslednom súde.........filip
no čo, škoda, ale ešte nenie nič stratené, meníme sa každým dňom.....
ja som bol "neveriaci Tomáš", až kym som nevložil ruku do Kristovej rany ....
teraz ma už nikto nepresvedčí o niečom inom..........filip
nech sa ti darí