Cina ma urcite najpocetnejsiu armadu a vlastni aj jadrove zbrane, ale myslim si ze USA a Rusko vyvijaju take zbrane o akych sa nam ani nesniva Napriklad Area 51 v Nevade, ktoru sa Americania snazia utajit a oficialne neexistuje, a pritom je strazena lepsie ako biely dom
maericania su jednoznacne najlepsie vibaveny, vycviceny.. Rusi niesu az tak dobre na tom vynimkou je specnaz.. UNO(OSN) je ako celok velmi silne.. hmm este by som spomenul nemecku armadu.. dobr vybaveny a celkom dobry vycvik
čína má počty a rozpočet ale top technikou sa iba doťahuje na najlepších
rusi majú úžasne pokročilé technológie ale malý rozpočet a nízku morálku
usa má veľký rozpočet a skúsenosti ale je to pretechnizovaná a zhýčkaná armáda
frantíci tam stojí za zmienku iba cudzinecká légia-výborná bojová sila
taliani a turci mi tam prídu ako sranda...itáli od dôb rímskej ríše nevedia bojovať a turci majú kopec amerických hračiek ale vojnu videli naposledy v roku x
2. Takéto kalkulácie sú v dnešnej vojne nepodstatné. Keby sa proti sebe postavili také Rusko, Čína, či USA. Je absolútne jedno kto má koľko vojačikov. Všetkých by ich navzájom sfúkli jadrové zbrane. A nielen ich ale aj všetko živé...
Tieto krajiny si dovolia max. tak tyranizovať a zdierať omnoho menšie štáty ako napr. Amerika Irak, (čoskoro irán) Rusko Čečensko, Gruzínsko...
Ani neexstuje silnejšia svetová veľmoc.
Amerika aj Rusko by sa v prípade jadrového konfliktu dokázali celkom zničiť v priebehu 15-tich minút a tento interval sa neustále skracuje. A teraz ha! Kto z nich je silnejší?
@13 Je zaujímavé že Američan ktorý je ochotný za svoju pravdu a vlasť položiť život, je hrdina. A čím viac nepriateľov zo sebou zoberie, tým je hrdina väčší.
Ale Afgánec či Iračan je v takom prípade len skurvený sfanatizovaný smradľavý ajátoláh.
Najsilnejsia a najvyspelejsia vojenska mocnost je jednoznacne USA. Z rozpoctu tlacia do armady neskutocne peniaze - cca 500 miliard dolarov rocne! O tom rusi, ci cina ani len nesnivaju.
jednoznacne Cina tych je najviac na svete a tym ked rozkaze general tak bojuju ako blaaazni tito azijci su velmi silni a vybojni aj ked sa to nezda a niekto povie ze cinania slabi ako sracky to nieje vobec pravda ti su mozno prvi co sa tyka vojny ved preto s nimi uz podpisalo aj rusko mierovu zmluvu lebo nechcu mat problemy s nimi radsej sa s nimi spojili. Cinania keby chceli tak by vyplienili celu europu a mozno aj cast kanadu ci rusko je ich velmi vela tychto cinanov....s nimi treba jednat v klude
USA, a preco?! cina ma sice poctom najvetsiu armadu na svete, ale technicki zaostava za spickou. jednoducho...spickove technologie a techniku nahradzaju ciastocne poctom vojakou. ale aj tak je spicka a vrchol USA. rusko ma problemi z financneho hladiska, a tak isto technologie su na odost nizsej urovni ako americke.
@Pernik jadrove zbrane su slaby argument. Staci, ze prepne takemu Iranu, alebo nejakym bambusakom a je to tu.. A verim tomu, ze takemu Iranu, alebo bambusakom prepne co nevidiet..
Tiež si myslím, že niekedy bude veľký konflikt. Je naivné si myslieť, že všetci sa zbroja zbroja, vyvíjajú zbrane hromadného ničenia...A napokon ich len tak bez použitia zničia...
najbližších 15 rokov a usa sa jej nezučastni lebo nebude existovať, dolár krachne a nastane občianska vojna, a k tomu krachu dolára je to tak že slabne a štáty ho prestanú používať ako platidlo to sa chystá urobiť rusko a čina atď. ak to neviete tak 85% štátov berie za svoje výrobky doláre a aj platí dolármi
@31 ked padne amerika ver mi, ze ku dnu potiahne cely svet podobne ako keby padne rusko ci cina....
A najlepsia armada podla mna USA - technologie, skusenosti (a s tym aj strategia) a aj vojsko maju relativne velke. Rusko ma sice velku armadu ale technologiami velmi nenapreduje (peniaze) a cina ma sice pocet ale pocty uz davno nerozhoduju o vysledkoch vojny (a v podstate nikdy ani velmi nerozhodovali).
A preco USA? Pretoze o ich hi-tech lietadlach mozme teraz len snivat, napriklad taky blackbird ci steahlt boli vyvinute a pouzite v boji ovela skor nez sa ako "novinka" predstavili verejnosti a teraz ked clovek pozera ake "novinky" zavadzaju tak ma mrazi na chrbte z toho co maju v labakoch teraz. Ich skusenosti su vyborne, velka cast vojska ma priamu skusenost z bojiska navyse v podstate kazdu jednu vojnu bojovali mimo svojho uzemia (teda okrem S vs J a ked sa snazili oslobodit) a preto maju skusenosti s roznymi terenmi, klimatickymi podmienkami atd a navyse su schopni do 11 hodin vyslat jednotku kdekolvek na zemi...
Ich strategia je podla mna vyborna (posleme tam letectvo, zrovname so zemou raketami a bombami vsetky klucove budovy a infrastrukturu a potom to pokuskoch dobijeme vojskom - vid boje kusok od nas na juhu kde americke letectvo rozprasilo vojenske baraky skor ako sa tam vojaci z domu stihli dostat).
Btw nuklearnej vojny by som sa neobaval, je jasne ze by to bol koniec ludstva na zemi a to si nedovoli ani jedna mocnost (skor debilni fanatici).
@15 no ono to bude tym, ze dotycni american zabijal vojakov a nicil vojenske ciele (ano iste nie kazdy je svaty ale ani jeden americky vojak nie je oslavovany pre to ze zabil civilistov) a ten ajatolah sa odpalil vo vlaku/autobuse/budove plnej civilneho obivatelstva aby rozsieval smrt a skazu a mozno zabil 1-2 vojakov... Pokial sa tito chudaci nenaucia utocit len na vojenske ciele budu hajzlami ktorych treba vykynozit
@33 hm, spomínať stealth ako príklad amerického technologického pokroku na čo američania potrebujú vyvinúť komplet lietadlo ako zo sci-fi románu tam stačí rusom pripnúť pod mig generátor plazmového poľa a už sú tiež stealth naštudovať fuckty trocha, nie len čo nám médiá pchajú do hlavy
@34 to bol priklad na to ze ked teraz amici prezentuju terajsiu technologiu ako novinku (priklad moze byt delostrelecky granat s GPS navigaciou, projekt Future warrior atp) co je asi skutocne novinka ked uz spominany stealth bol hotovy a ucastnil sa bojov nejaky ten rocik pred tym nez ho predstavili verejnosti.
Tym som nechcel povedat, ze rusi su zaostale opice, velakrat maju vybornu technologiu, ale bohuzial nemozem si pomoct a skoro z kazdej ruskej technologie mam pocit ze je akasi nemotorna a tazkopadna nieco na styl amici maju mp3jky a ipod a rusi prenosny gramofon s platnami - oboje splna ten isty ucel len inym sposobom.
@35 to je práve to že sú dnes ľudia zmagorení médiami a polopravdami...kúp si raz ATM (armádny technický magazín) a uvidíš čo za šialenosti sú rusi schopní vyvinúť..príklad-pýchou americkej armády je jej flotila lietadlových lodí..hádaj kto má v súčastnosti najmodernejšie protilodné strely s dlhým dosahom a high tech nadzvukové torpéda?
Rusáci potom samozrejme nemajú dosť peňazí aby tým vybavili celú armádu tak to dajú iba elitným oddielom ale o to nejde
@34 a cim ten "generator plazmoveho pola" budu ako pohanat? "vreckovou atomovou elektrarnou" (laserove zbrane na bojovich lietadlach, skusali pred rokmi aj v JAR. takze nic extra to nieje )
@36 a americania nemaju podla teba protiraketove lodne zbrane, ze?! a co sa tika "nadzvokovych torped" tak si neviem dost dobre predstavit podvodny objekt, plavajuci pod vodou nadzvukovou rychlostou to uz je dobre scifi jedine snad tie ruske specialne torpeda, ktore vytvaraju okolo seba nieco ako vzduchovu bublinu, a tim nesu v priamom kontakte z vodou a mozu plavat rychlejsie. ale urcite nie nadzzvukovou rychlostou
jednoducho ruske technologie zaostavaju za americkimi o vela rokou. a tie bajki ze maju to ci ono...no to len ony tvrdia ze nieco take vraj vyvinuli, ale skutocnost je zrejme inaa. stacii si pozriet bojove lietadla , ake maju jedny, a ake druhii.
lenže je rozdiel medzi us mariňákom, ktorý tam ide na rozkaz a nejakým abduláhom s kalachom pod postelou...
a narážal som na to, že keď padne iránska armáda, tak tam majú plno tých abduláhov s kalachom (afganistan, irán)
pri prvej vojne v afganistane (ZSSR vs. Afganistan), bol vyhlásený jihád, a každá arabská krajina posielala do afganistanu svojich "bojovníkov" (nie vojakov, ale väzňov) s možnosťou vykúpenia...tj. po vojne sú slobodní alebo mŕtvi...a preto je Afganistane taký bordel aký je...
@Nikeboy copak chlapče, búram ti tvoj sen o americkej armáde? Že ty si "nevieš predstaviť" nadzvukové torpédo neznamená že neexistuje...superkavitačné torpédo škval je vynález starý 25 rokov, v súčastnosti je vo výzbroji jeho druhá generácia na ktorú sú zdroje skúpe pretože ide o utajený projekt...nedivím sa, američania majú dodnes skrutkové torpéda ktoré ťahajú maximálne 200km/h
nikde nepíšem že protilodné strely majú len rusi..rusi majú najlepšie, to je chyták
keď nevieš o čom píšem tak sa radšej nezapájaj, vysvetli mi súvis medzi "laserovými zbraňami" a "podvesným stealth generátorom" ktorý som spomínal ja..a napájať to budú baterkou z notbúku docente..
@42 no asi ja tvoje o ruskej armade nadzzvukove torpedo neexistuje. alebo si vies predstavit torpedo plavajuce podvodou rychlostou 1500 a viac km/h???
rusi nemaju najlepsie protilodne zbrane, lebo podla coho posusudzujes co je najlepsie? ze ma vetsiu silu? vedsii dosah?
plazmovy generator, ktorii si spomenul ma sluzit na zvysenie rychlosti. v sucastnosti su to veci v rovine teorii, lebo sucastne technologie to zatial neumoznuju. nieco ine je nejake pokusne experimentalne zariadenie v laborlatoriu, a nieco inee v reali fungujuce a pouzitelne zariadenie. to sa potom mozme bavit o teoretickich veciach v tejto oblasti, ale vsetko to budu len teorie a experimenty kdesi v laboratoriach. nie realne funkcne a pouzitelne veci.
a to ruske torpedo ide asi len 370km/h. a predpoklada sa ze rovnaki typ torpeda ma aj usa a cina. a udajne len pracuju na verzii z rychlostou az 560km/h. ale to zdaleka nieje nadzvukova rychlost.
@43 370 km/h ide prvá generácia škvalu z pred 25 rokov...teraz ho za budgetové ceny rozpredávajú iránu a ďalším kamarátom lebo to už nie je top technológia...momentálne naj je škval 2 a jeho presné technické údaje nie sú známe..len toľko že pojem "nadzvukové torpédo" som si nevymyslel
majú najlepšie protilodné zbrane ďalekého dosahu, to je fakt, ak to nevieš tak si to naštuduj (manévrujúce rakety radu Ch)..a áno najlepšie znamenajú najrýchlejšie najobťiažnejšie zničiteľné atď atď...snáď rozumieš významu slova najlepšie
zariadenie produkujúce plazmové pole okolo konvenčne tvarovaného lietadla aby mu zaručilo stealth parametre nemá nič spoločné so zvyšovaním rýchlosti, to sa ti asi s niečím pletie...a žiadne laboratórne pokusy, na internete sa už objavilo niekoľko fotiek z testovania na lietadlách takže sa dá predpokladať že sú dosť ďaleko
@44 ruska armada zacalo to torpedo zavadzat do vyzbroje od roku 1990. a to nieje 20 rokou. zadalsie, vsetci dobre vieme, ako to je po studenej vojne zo zavadzanim novej vyzbroje do ruskej armady. trva to roky..... termin nadzzvokove moze bit tym, ze sa jedna o isty druh rakety, pohybujuci sa pod vodou.
manervujuce rakety maju aj usa. (zamerne nespominam rychlopalne automaticke protilietadlove kanony-ich dosah je maly) najrychlejsie litadlo na svete maju usa. najlepsii tank na svete maju...usa, najrychlejsii vrtulnik na svete je z anglicka, stealth maju v sucastnosti len usa. o hlucnosti ruskich ponoriek,vrtulovich ruskich bombarderoch ani nehovoriac. takze je asi jasne kto by napr. vo vzdusnom suboji raptor vs su-30 zvytazil.
plazmove pole nema ziaden vpliv na stealth parametre. v rusku je len " . One plasma prototype weapon exists in Russia which was developed by The Radio Instrument Building Research Institute under the supervision of Academician A. Avramenko. Their action is based on focusing beams of electromagnetic energy produced by laser or microwave radiation into the upper layers of the atmosphere." " Boeing má za podpore výskumu plazmových zbraní a zbraní smerované energie alebo DEW. Boeing Phantom Diela má niekoľko nápadov, z ktorých jeden je, že plazma zbraň na palube nadzvukové lietadlo by mohlo shrábnout plazmy, ktoré sa prirodzene tvoria okolo draku vozidla na cestovanie Mach osem. Predpokladajú, že toto zachytil plazmy by potom mohla byť presmerované do systému ostrenia a použiť ako zbraň. Existuje zjavný záujem o plazmu pre letectvo technológií v USA.Aj keď oba tieto návrhy sú vedecky možné, praktické aplikácie sú mimo naše súčasnej úrovne technológie. Ale Rusi majú uvedené, že vyvinuli tak-zvané "bolt-on" plazma generátor, ktorý sa používa pre skutočne zvýšiť aerodynamický výkon ich výskumu lietadla pomocou plazmy ovplyvniť dynamiky tekutín. " takze nic z stealth.
plazmove pole urcite nezarucii stealth. ostatne...preco rusi asi vyvyjaju rusku obdobu raptora?(suchoj PAK FA- Suchoj PAK FA (Rusky: perspektívnym Aviatsionnyi Kompleks Frontovoi Aviatsy, Перспективный авиационный комплекс фронтовой авиации, alebo "budúce (nádejný) Lietadlá systému línie frontu letectva") je stíhacie lietadlo ktorý je vyvíjaný od Sukhoi OKB pre Ruské letectvo.
@Picasso ja VIEM, ze nie je v EÚ, ale je medzi KANDIDÁTSKYMI krajinami a este nie je rozhodnute, ci pojde alebo nie. EÚ by nad tym nerozmyslala, nezobrala by Turecko, ale maju velku armadu, preto vahaju...
@45 a furt si len mleš svoje...ako zdroj použi wikipediu, tam to máš kedy bolo to torpédo zaradené do výzbroje
joo jasne že majú aj usa manévrujúce rakety..nikdy som nepovedal že ich nemajú...rýchlopalné protiraketové kanóny sú dnes prežitkom, neviem prečo ich spomínaš
najrýchlejšie lietadlo? načo ti to je vo vojne? na bitevnom poli už peknú radu rokov nerozhoduje len rýchlosť, inak by mig 25 bol najlepším bojovým lietadlom..ale nie je, je len veľmi rýchly...to isté americký blackbird...pomníky 60. rokov
že mali rusi útočnú jadrovú ponorku schopnú ponoriť sa do 900 metrov (projekt alfa) to asi tiež nevieš..no darmo, v counter striku ju nenájdeš
že ruské vrtuľové bombardéry z 50. (!) rokov boli hlučné to je naozaj pádny argument prečo by suchoj 30 prehral súboj s raptorom...čítaš vôbec čo za kraviny píšeš?!
čo ja viem ťažko povedať... čo sa týka kvality, techniky tak asi USA, čo sa týka zas počtu a vytrvalosti tak asi Čína ale Rusi takisto niesú na zahodenie aj oni majú toho dosť.. Ale to sa ajtak nedá posúdiť o takýchto veciach bežný človek nemá ani šajnu koľko rôznych vecí majú v utajení a pracujú na nich...
jednoznačne najsilnejšou velmocou je usa.. dávajú najviac penazí do armády... zato rusko nemá nato financie a je to skorpumpovaná rozpadnutá krajina .. aj čína je silnejšia od ruska .. usa je jednotka v armáde ..
Jednoznacne usa disponuju obrovskou vojenskou silou maju vybornu techniku, prepracovanu taktiku atd .Irak nemozu zlikvidovan jednou ranou len kôli civilistom.Ked boli vo vietname mali kurz zostrelenych lietadiel 12:1 a touz nieje najhorsie . Rusko sa sem dalo len preto ze je velka krajina ale rusi su podla mna najvetsi smejdi. Rusi su neskutocne chudobny ludia vätsina rusov zaraba 112eur na mesiac.Ich taktika je ist cez mrtvoli a nehladiet na straty a vdnestnej dobe to uz nefunguje neviem ci im to niekto zabudol povedat alebo co.Posrali to v 2.svetovej a usa museli vsetko zachranovat.A Cina ty maju velky pocet vojakou ale technika pochibujem ze by sa nieso svetove naslo. Ale cina zachvilu komplet skrachje.Je ich proste prilis vela a malo miesta
teraz neviem ci ste mysleli francuzsku armadu alebo francuzku cudzinecku armadu pretoze to je dost rozdiel . FCL bola nasadzovana do tvrdych bojojov trebarz v kosove omoc skor predtym ako americania alebo rusi .FCL je radena ako najlepsia armada na svete ..tak sa divim ze ju tu vobec nikto nespomenul
podla mna je usa na prvom mieste rusko na druchom usa malo ako prva atomovu bombu rusko ako druhe ale čina podla mna tretia nebola čina padne do 50 rokoch ma moc obyvatelou vypukne tam občianska vojna zvrhnu socializmus a nastoli sa tam demokracia ako v amerike rusko stoji na pokraji totalnej korupcie a rozpadne sa na menšie štaty ja si mislim svet sa do 150 roku ak bude ovladne nejaku planetu kde sa bude dat žit do 100rokou bude spojeni do jednocho štatu bude sa použivat anglitčina fanatici ako su teroristi tich čaka podla mna alah ktori ich potresta nekonečnim mučenim podla mna boh je iba jeden ktorecho maju aj krestania moslimovia a judaizmus len každy cho viznavam inak inač mislim si že usa je na najsilnejše ale to sa asi už nikdi nedozvieme nikdo nebude riskovat svetovu vojnu miesto penazi ktore da každy do zbrani mali bi sme zbierat svetovi fond ktori bi išiel na ochranu prirodi každy rok bi sa podla mna dokazalo neskutočne peniaze vyzbierat na to abi sa ochranila priroda a smeti tie bi sa mali vychadzovat do vesmiru vedci bi už mali niečo začat robit svet bi sa mal spojit čo najskvor podla mna bi sa mal vytvorit vlada sveta lepšia než demokracia žiadne vojny sjednoteni svet ale usa je podla mna na prvom mieste
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
rusi majú úžasne pokročilé technológie ale malý rozpočet a nízku morálku
usa má veľký rozpočet a skúsenosti ale je to pretechnizovaná a zhýčkaná armáda
frantíci tam stojí za zmienku iba cudzinecká légia-výborná bojová sila
taliani a turci mi tam prídu ako sranda...itáli od dôb rímskej ríše nevedia bojovať a turci majú kopec amerických hračiek ale vojnu videli naposledy v roku x
2. Takéto kalkulácie sú v dnešnej vojne nepodstatné. Keby sa proti sebe postavili také Rusko, Čína, či USA. Je absolútne jedno kto má koľko vojačikov. Všetkých by ich navzájom sfúkli jadrové zbrane. A nielen ich ale aj všetko živé...
Tieto krajiny si dovolia max. tak tyranizovať a zdierať omnoho menšie štáty ako napr. Amerika Irak, (čoskoro irán) Rusko Čečensko, Gruzínsko...
Ani neexstuje silnejšia svetová veľmoc.
Amerika aj Rusko by sa v prípade jadrového konfliktu dokázali celkom zničiť v priebehu 15-tich minút a tento interval sa neustále skracuje. A teraz ha! Kto z nich je silnejší?
Ale Afgánec či Iračan je v takom prípade len skurvený sfanatizovaný smradľavý ajátoláh.
Momentálne si žiadne veľmoc nemôže dovoliť väčšie problémy...
Je to paradox, ale práve zbrane hromadného ničenia nás chránia pred väčším svetovým konfliktom.
Tiež si myslím, že niekedy bude veľký konflikt. Je naivné si myslieť, že všetci sa zbroja zbroja, vyvíjajú zbrane hromadného ničenia...A napokon ich len tak bez použitia zničia...
Mas pravdu... naco by USA hadzala do Armady 500 miliard USD rocne ?? ..
aby im na to skoncila zaruka ?? ... a estee peniaze co daju do vyvojaa...
taak... vojna bude... v najblizsich 100 rokoch
V dnešnej dobe zbraní hromadného ničenia si každý najprv poriadne rozmyslí či zaútočí...
2. Rusko
Potom nech sa bijú ostatní
@23 @pernik Bude ešte jedna svetová vojna, a tá už bude našťastie posledná
A najlepsia armada podla mna USA - technologie, skusenosti (a s tym aj strategia) a aj vojsko maju relativne velke. Rusko ma sice velku armadu ale technologiami velmi nenapreduje (peniaze) a cina ma sice pocet ale pocty uz davno nerozhoduju o vysledkoch vojny (a v podstate nikdy ani velmi nerozhodovali).
A preco USA? Pretoze o ich hi-tech lietadlach mozme teraz len snivat, napriklad taky blackbird ci steahlt boli vyvinute a pouzite v boji ovela skor nez sa ako "novinka" predstavili verejnosti a teraz ked clovek pozera ake "novinky" zavadzaju tak ma mrazi na chrbte z toho co maju v labakoch teraz. Ich skusenosti su vyborne, velka cast vojska ma priamu skusenost z bojiska navyse v podstate kazdu jednu vojnu bojovali mimo svojho uzemia (teda okrem S vs J a ked sa snazili oslobodit) a preto maju skusenosti s roznymi terenmi, klimatickymi podmienkami atd a navyse su schopni do 11 hodin vyslat jednotku kdekolvek na zemi...
Ich strategia je podla mna vyborna (posleme tam letectvo, zrovname so zemou raketami a bombami vsetky klucove budovy a infrastrukturu a potom to pokuskoch dobijeme vojskom - vid boje kusok od nas na juhu kde americke letectvo rozprasilo vojenske baraky skor ako sa tam vojaci z domu stihli dostat).
Btw nuklearnej vojny by som sa neobaval, je jasne ze by to bol koniec ludstva na zemi a to si nedovoli ani jedna mocnost (skor debilni fanatici).
@15 no ono to bude tym, ze dotycni american zabijal vojakov a nicil vojenske ciele (ano iste nie kazdy je svaty ale ani jeden americky vojak nie je oslavovany pre to ze zabil civilistov) a ten ajatolah sa odpalil vo vlaku/autobuse/budove plnej civilneho obivatelstva aby rozsieval smrt a skazu a mozno zabil 1-2 vojakov... Pokial sa tito chudaci nenaucia utocit len na vojenske ciele budu hajzlami ktorych treba vykynozit
Tym som nechcel povedat, ze rusi su zaostale opice, velakrat maju vybornu technologiu, ale bohuzial nemozem si pomoct a skoro z kazdej ruskej technologie mam pocit ze je akasi nemotorna a tazkopadna nieco na styl amici maju mp3jky a ipod a rusi prenosny gramofon s platnami - oboje splna ten isty ucel len inym sposobom.
Rusáci potom samozrejme nemajú dosť peňazí aby tým vybavili celú armádu tak to dajú iba elitným oddielom ale o to nejde
@36 a americania nemaju podla teba protiraketove lodne zbrane, ze?! a co sa tika "nadzvokovych torped" tak si neviem dost dobre predstavit podvodny objekt, plavajuci pod vodou nadzvukovou rychlostou to uz je dobre scifi jedine snad tie ruske specialne torpeda, ktore vytvaraju okolo seba nieco ako vzduchovu bublinu, a tim nesu v priamom kontakte z vodou a mozu plavat rychlejsie. ale urcite nie nadzzvukovou rychlostou
lenže je rozdiel medzi us mariňákom, ktorý tam ide na rozkaz a nejakým abduláhom s kalachom pod postelou...
a narážal som na to, že keď padne iránska armáda, tak tam majú plno tých abduláhov s kalachom (afganistan, irán)
pri prvej vojne v afganistane (ZSSR vs. Afganistan), bol vyhlásený jihád, a každá arabská krajina posielala do afganistanu svojich "bojovníkov" (nie vojakov, ale väzňov) s možnosťou vykúpenia...tj. po vojne sú slobodní alebo mŕtvi...a preto je Afganistane taký bordel aký je...
nikde nepíšem že protilodné strely majú len rusi..rusi majú najlepšie, to je chyták
keď nevieš o čom píšem tak sa radšej nezapájaj, vysvetli mi súvis medzi "laserovými zbraňami" a "podvesným stealth generátorom" ktorý som spomínal ja..a napájať to budú baterkou z notbúku docente..
rusi nemaju najlepsie protilodne zbrane, lebo podla coho posusudzujes co je najlepsie? ze ma vetsiu silu? vedsii dosah?
plazmovy generator, ktorii si spomenul ma sluzit na zvysenie rychlosti. v sucastnosti su to veci v rovine teorii, lebo sucastne technologie to zatial neumoznuju. nieco ine je nejake pokusne experimentalne zariadenie v laborlatoriu, a nieco inee v reali fungujuce a pouzitelne zariadenie. to sa potom mozme bavit o teoretickich veciach v tejto oblasti, ale vsetko to budu len teorie a experimenty kdesi v laboratoriach. nie realne funkcne a pouzitelne veci.
a to ruske torpedo ide asi len 370km/h. a predpoklada sa ze rovnaki typ torpeda ma aj usa a cina. a udajne len pracuju na verzii z rychlostou az 560km/h. ale to zdaleka nieje nadzvukova rychlost.
majú najlepšie protilodné zbrane ďalekého dosahu, to je fakt, ak to nevieš tak si to naštuduj (manévrujúce rakety radu Ch)..a áno najlepšie znamenajú najrýchlejšie najobťiažnejšie zničiteľné atď atď...snáď rozumieš významu slova najlepšie
zariadenie produkujúce plazmové pole okolo konvenčne tvarovaného lietadla aby mu zaručilo stealth parametre nemá nič spoločné so zvyšovaním rýchlosti, to sa ti asi s niečím pletie...a žiadne laboratórne pokusy, na internete sa už objavilo niekoľko fotiek z testovania na lietadlách takže sa dá predpokladať že sú dosť ďaleko
manervujuce rakety maju aj usa. (zamerne nespominam rychlopalne automaticke protilietadlove kanony-ich dosah je maly) najrychlejsie litadlo na svete maju usa. najlepsii tank na svete maju...usa, najrychlejsii vrtulnik na svete je z anglicka, stealth maju v sucastnosti len usa. o hlucnosti ruskich ponoriek,vrtulovich ruskich bombarderoch ani nehovoriac. takze je asi jasne kto by napr. vo vzdusnom suboji raptor vs su-30 zvytazil.
plazmove pole nema ziaden vpliv na stealth parametre. v rusku je len " . One plasma prototype weapon exists in Russia which was developed by The Radio Instrument Building Research Institute under the supervision of Academician A. Avramenko. Their action is based on focusing beams of electromagnetic energy produced by laser or microwave radiation into the upper layers of the atmosphere." " Boeing má za podpore výskumu plazmových zbraní a zbraní smerované energie alebo DEW. Boeing Phantom Diela má niekoľko nápadov, z ktorých jeden je, že plazma zbraň na palube nadzvukové lietadlo by mohlo shrábnout plazmy, ktoré sa prirodzene tvoria okolo draku vozidla na cestovanie Mach osem. Predpokladajú, že toto zachytil plazmy by potom mohla byť presmerované do systému ostrenia a použiť ako zbraň. Existuje zjavný záujem o plazmu pre letectvo technológií v USA.Aj keď oba tieto návrhy sú vedecky možné, praktické aplikácie sú mimo naše súčasnej úrovne technológie. Ale Rusi majú uvedené, že vyvinuli tak-zvané "bolt-on" plazma generátor, ktorý sa používa pre skutočne zvýšiť aerodynamický výkon ich výskumu lietadla pomocou plazmy ovplyvniť dynamiky tekutín. " takze nic z stealth.
plazmove pole urcite nezarucii stealth. ostatne...preco rusi asi vyvyjaju rusku obdobu raptora?(suchoj PAK FA- Suchoj PAK FA (Rusky: perspektívnym Aviatsionnyi Kompleks Frontovoi Aviatsy, Перспективный авиационный комплекс фронтовой авиации, alebo "budúce (nádejný) Lietadlá systému línie frontu letectva") je stíhacie lietadlo ktorý je vyvíjaný od Sukhoi OKB pre Ruské letectvo.
joo jasne že majú aj usa manévrujúce rakety..nikdy som nepovedal že ich nemajú...rýchlopalné protiraketové kanóny sú dnes prežitkom, neviem prečo ich spomínaš
najrýchlejšie lietadlo? načo ti to je vo vojne? na bitevnom poli už peknú radu rokov nerozhoduje len rýchlosť, inak by mig 25 bol najlepším bojovým lietadlom..ale nie je, je len veľmi rýchly...to isté americký blackbird...pomníky 60. rokov
že mali rusi útočnú jadrovú ponorku schopnú ponoriť sa do 900 metrov (projekt alfa) to asi tiež nevieš..no darmo, v counter striku ju nenájdeš
že ruské vrtuľové bombardéry z 50. (!) rokov boli hlučné to je naozaj pádny argument prečo by suchoj 30 prehral súboj s raptorom...čítaš vôbec čo za kraviny píšeš?!
čím ďalej tým menej zmyslu dávajú tvoje výpovede
Okrem toho maju vsetku techniku od Rusov co je same o sebe zly napad , tak CINA ani nema co robit tuto