Ak sa vam chce mozte napisat aj recept alebo strucny posup, a ja postupne spravim kazdu jednu ktoru sem pridate okrem tych v ktorych su hriby alebo kopor
Paradajková so syrom. To by som žral denne 10 x celý rok. Samozrejme, že som najskôr mal spomienku zo školských jedální na tú nechutnú umelinu - ale keď som si ju začal robiť sám z čerstvých paradajok...
hráškový krém, brokolicový krém so špenátom, mrkvovo-dyňový krém, krém z červenej šošovice
v každom prípade proste trošku orestuješ zeleninu na cibuli, dochutíš, povaríš, rozmixuješ, pridáš smotanu hráškový kľudne môžeš urobiť na studeno, je super na jar alebo v lete s mätou, do brokolicového sa mi hrozne hodí kešu namiesto krutónov
milujem kremove polievky, ci uz hokkaido alebo brokolicovu ci cesnakovu v bochniku, mnaam ale moja uplne najoblubenejsia je asi chilli fazulova polievka
Milujem polievky tak celkovo. Naj asi vyvar kuraci/hovadzi ale to je easy, recept netreba alebo potom dynovy krem - hokkaido nakrejas, hodis do hrnca, zalejes vodou, pridas kocku bujonu, mozes mrkvu, cibulu, cesnak - davam podla dostupnosti a nalady, Zazvor!!! uvaris domakka, zazvor nechas alebo vytiahnes, zalezi ako palive chces, odlejes trochu vody, pomixujes, hodis tam za vagon curry korenia a smotanu na varenie, dosolis podla chuti.
Nemám jednu obľúbenú. Postupne sme sa doma naučili variť veľa dobrých polievok - krémové: špargľovú, pórovú, hráškovú, brokolicovú, karfiolovú, ďalej demikát, zeleninovú s pestom, ostrokyslú, paradajkovú so šošovicou... A všetky mám veľmi rada.
Neviem sa rozhodnúť, je ich viacero.. napríklad teraz len nedávno kapustnica, ale aj guláš, zeleninová polievka. Avšak určite viem, že ňou nie je tá, ktorú by som si nikdy nedal, a ňou je držková, tfuj..
Milujem polievky, to by som tu bola do rana keby som to mala vsetko pisat
Ale moja top od detstva je asi zeleninova s hraskom a halustickami tu si idem furt.
A vsetko co tu bolo: kuracia, cesnakova, porova, paradajkova, brokolicova, gulas, hokkaido, kapustnica, sosovicova, fazulova, hrstkova (!), sampinonova, hlivova, bryndzova a uz si teraz viac nespominam ale urcite by ich este bolo habadej
s petrzlenovou a zelerovou vnatou a haluskami
rascova s vajcom, paradajkova
špenatová, pórová, brokolicová
biela z údeniny a so zemiakmi
biela zemiaková kyslá
fazuľová, šošovicová
milujem polievky!
jedine držkovú nezjem a guľášovú tiež nemusim
kuracia s macesovými knedlíčkami
je to zároveň moje najobľúbejšie druhé jedlo
aj môj naobľúbenejší dezert, aj keď to neni dezert
proste tá polievka je život
mám veľa obľúbených, ale poslednú dobu si rada robím zeleninovú s červenou šošovicou. v podstate som si ju raz len tak zbúchala z toho čo bolo doma a odvtedy sa už aj trochu pozmenila, keďže vždy do nej ide taká zelenina, akú doma zrovna máme ale tak základ je opražená cibuľka, nahrubo strúhaná mrkva a ďalšia koreňová zelenina podľa chuti (naposledy som tam dala zeler a kaleráb). podusiť, zaliať vodou a variť 10-15 minút. potom pridať červenú šošovicu a variť ešte cca 5 minút. jej stačí fakt málo a začne sa rozpadať. soľ, korenie, vegeta podľa chuti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Nezradím
v každom prípade proste trošku orestuješ zeleninu na cibuli, dochutíš, povaríš, rozmixuješ, pridáš smotanu hráškový kľudne môžeš urobiť na studeno, je super na jar alebo v lete s mätou, do brokolicového sa mi hrozne hodí kešu namiesto krutónov
Ale inak polievky moc nevyhľadávam, nevarim a ani nemám nejak zvlášť rada.
A potom taku na masle so struhanou mrkvou, petrzlenom a zelerom, och mnam!
No a z restauracii mam velmi rada pikantnu kokosovu zo SOHO
Cesnaková krémová.
Brokolicová krémová.
Bouillabaisse.
Ó, a fazuľková biela.
Ale moja top od detstva je asi zeleninova s hraskom a halustickami tu si idem furt.
A vsetko co tu bolo: kuracia, cesnakova, porova, paradajkova, brokolicova, gulas, hokkaido, kapustnica, sosovicova, fazulova, hrstkova (!), sampinonova, hlivova, bryndzova a uz si teraz viac nespominam ale urcite by ich este bolo habadej
rascova s vajcom, paradajkova
špenatová, pórová, brokolicová
biela z údeniny a so zemiakmi
biela zemiaková kyslá
fazuľová, šošovicová
milujem polievky!
jedine držkovú nezjem a guľášovú tiež nemusim
a cesnaková, nie krémová ale číra
a samozrejme vývary
je to zároveň moje najobľúbejšie druhé jedlo
aj môj naobľúbenejší dezert, aj keď to neni dezert
proste tá polievka je život
Ale veľmi ľúbim aj krémové - brokolicovu, tekvicovu, mrkvičkovú...
A potom aj strukovinové.
Jedine čo veľmi nemusím je paradajková a hubová.
kapustnica
šošovicová s kysl. smotanou