sice som si dala maturu na B1, aby som to mala jednoduhsie, lebo mam maturu aj z nemciny a na tie pismena aj tak nikto nepozera, ale uroven mam urcite vyssiu - B2
s turistami sa spravidla nedohovorim, lebo sa ma pytaju veci co neviem ani po slovensky, skorej si dovolim povedat ze som viacej trenovana na gramatiku ako na pouzitelnu slovnu zasobu v beznom rozhovore, co je mi luto, ze skolam ide viac o gramatiku ako o dohovorenie sa
ale filmy pozeram v anglictine, hry mam v anglictine, teraz pisem knihu po anglicky, tak snad nieco viem no
@hoperpohroma píšem lebo tam mám čas premýšlať ale ak sa ma turista spýta po anglicky na cestu som v riti lebo v tej rýchlosti si na nič nespomeniem a nič nezložím ale tak to mám problém aj v slovenčine
síce som skončila knihu na A1 :/ mám pocit že zvládam gramatiku A2, momentálne sa ju učím a aj by som to mohla preskočiť ale tak ako čítam knihy, pozerám filmy po anglicky takže to A2 možno..
@smajlo18 ja ty dam uroven anglictiny..otazka prva..ako mozes hodnotit anglictinu ako celok kedze tu clovek z east nerozumie typkovi zo southu....its like sometime one guy from new york cannot understand to some guy from texas...the black people speaking fast and they using lot of slang words and its makeing me mad sometime you know...crazy,,,so i can tell you,doesnt matter how good you writing,how good you speaking because you must reach your english language...i know guy from cuba,mexico,chicago,detroit,kentucky, and i can say they everyone speaking different and they using different words for that same thing what they mean so sometime its hard to understand what they mean,and all of them got different accent..so you cannot judge like i know on 1 2 3 4 5 or something because its like they dont care they will be understand lot if you got some experience,like movies with subtitles,lot lot lot lot of music everytime,blogs in english language...i mean like here in the usa we got lot of different cultures,races,imigrants,spanish,ant everybody is everywhere and speaking different...every accent is typical for some area...american language is different like slovak in roots so you cannot making something like this..its lil bit more universal language like ours,if you will understand once to root of that language you will understand what iam talking about...
@22 lot of people here and its more black people dont know how to write some words and lot of people writing in shorts..like ...little-lil ... so....in the usa if you want language for live there you dont need best english but if you need that for high school ar some other go to usa for some months and you will be learned....
@malcharek podľa @22 a @23 usudzujem, že sa síce dohovoríš, ale tá gramatika vyzerá, jak keby si sa k angličtine priblížil len keď sa redneckovia rozprávajú na verejných toaletách a celé sa to tam ozýva a ty si tou odpočutou ozvenou začal rozprávať.
inak ja nemám papier ani na C1 ani C2, ale Jacobs hovorí, že moja english is perfect a mala by som sa prestať obšívať . tak nedávam najviac perfect, lebo viem o chybách, ktoré robím, a o slovnej zásobe, ktorá mi chýba v mnohom, a prikláňam sa k C1.
@grietusha ako som ty vysvetlil tym ludom to je jedno...anglina neni jazyk ako nas..oni rozumeju..len s prizvukom maju problem..oni si myslia ze slovensko je jak rusko a mame komunizmus ze sme neni slobodny...kamo ...
@malcharek a čo s tým, čo si myslia? neviem, či si si všimol, ale téma je o tom, akú má kto úroveň AJ a nie o tom, ako rozprávajú ľudia (lepšie povedané imigranti) v US.
a ak náhodou nevieš, AJ je oficiálna aj v iných štátoch ako v US a je aj diplomatickým jazykom. a na diplomatickej úrovni rozprávať spôsobom "ja hovoriaca, oné, ty počúvať, chápeš, kámo, že lebo tak." sa veľmi nehodí.
akože, podľa ČS merítok mám C1 - Informatickú a Ekonomickú odbornosť. Ale reálne si komunikačne verím skôr na B2.
Prečo?
Keď som bol v Holandsku tak tam prakticky všetci majú B2 a kto má viac, tak to je špeciálna záležitosť. Lenže, Holandský študent s B2 a Slovenský študent s B2 je SAKRA rozdiel!
To, že máte maturitu B2 vôôôôbec nemusí znamenať, že skutočne B2 úroveň ovládate. A potom to aj tak vyzerá. Každý si myslí, že má B2 a príde na kvalitnú výšku (FI MU, ESF MU) a vyrazia ho z angličtiny...
Keď som sa v Holandsku pýtal na C1 certifikát, tak sa na mňa každý pozeral, načo mi to bude? Tu keď máš B2, tak je to nuda, pretože sa tu s tými písmenkami a zdrapmi papiera máva o 100-6. Keď nemáš certifikát, hádam Ti ani neveria, že vieš cudzí jazyk. Pritom certifikát nič nedokazuje. Iba to, že sa niekto naučil na test a skúšku. To nenaučí jazyk ako keď ho intenzívne rok využívate.
Dlhú dobu som bola v angličtine veľmi dobrá. Až kým neprišlo belgické prírodovedné gymnázium Po roku aktívnej francúzštiny sa moja angličtina dostala na veľmi nízku úroveň. Pochopiť ešte zvládam, ale hovoriť (a nie to ešte písať) je už na mňa moc.
@grietusha kolkokrat si malasanvu pocut alebo hovorit s roznymi americanmy?pocula si aku uroven maju mexicania v amerike?polovica ludi co som stretol rozprava podobne ako ja a su to rodeni amici...kenny my sam povedal ze ja hovorim lepsie a rozumiem jak jeden kubanec co sa narodil v usa a zije tu 34 rokov.mna zaujima ako moze byt nejake meritko?!wtf?to akoze ten najlepsi vie vsetko plynule pozna secko..o neco horsi pozna o25 slovicok menej a hovori lamanejsie?o nieco este hosri vie o 100 slovicok menej a hovori ako indian?a tak dalej?bud sa dohovoris alebo ne....A KED SO TY HOVORIL ZE ANGLICTINA JE INY JAZYK AKO NAS NEMOZES SI PREKLADAT ICH SLOVA DO NASICH...oni pouzivaju frazy ktore ked si prelozis nemusia davat zmysel no ono to dava zmysel v angline...bud sa dohovoris alebo ne..ina moznost neni..newem si predstaviy niekde behat zo slovnikom alebo co cize bud vies alebo nevies..ako moze byt 5-6 skupin preboha?
to ak daju taki ludia k C1 tak potom ja som C2, ale by som s chcel spytat, ze mate ludia na to papier ked to tak tvrdite ? v robote mi sice povedali, ze som C2 podla testov ale neviem ci som ale to ked vidim ludi, co si solidne tam zadelili C1 tak neviem ci tu stupnicu nemyslia naopak
@malcharek nechám ťa teda aj naďalej žiť v domnienke, že US je jedinou zemou, kde sa rozpráva po anglicky.
(inak stretla som dosť Američanov, z Tennessee, Seattlu, San Francisca, Texasu a neviem ešte odkiaľ a nikto z nich nerozprával takto. pretože je rozdiel hovoriť o tom, ako rozpráva Kubánec, ktorý sa síce v US narodil, ake vysokopravdepodobne vyrastal v španielskom jazyku a anglický sa naučil ako druhý)
a áno, existuje to hlúpe merítko, ktoré existuje na všetky jazyky, zmier sa s tým. nie si jediný, kto kedy žil v anglofónnom prostredí, tak sa nerozčuľuj, ako veľmi o tom vieš
@n0win0u ja nemám žiaden papier (maturitu nerátam), ale zhodnotila som, že keď v AJ dokážem študovať a čítať odborné eseje a písať eseje, tak by som sa s B2 mohla rozlúčiť
1.´´nechám ťa teda aj naďalej žiť v domnienke, že US je jedinou zemou, kde sa rozpráva po anglicky´´=kde som povedal ze si to myslim?
2.´´inak stretla som´´ - ja s nimi zijem....
3.az teraz som si vsimol ze si ma nazvala imigrantom???are you serious?imigrantom mozes nazvat mexicana co sa sem napakuje,maka nacierno potom sem dotahne celu family a okradaju nas o robotu a penaze,neplatia dane,neminaju peniaze len setria.....ja robim legalne,mam viza,som zenaty s americankou,coskoro bude zelena karticka,potom obcianstvo,platim dane,byvam zo strykom,vzdelavam sa v angline a dodrzujem prirucku ako byt dobrym obcanom
a KED TY JA POVIM ZE MERITKO NENI TAK KURWA NENI!!!ked my manager istej siete obchodov u nas posle spravu s textom v ktorom pouziva spojenia ako ´´work 4 yu´´ -work for you- ´´cuz iam busy´´ -because i am busy- a tak dalej su to skratky no keby sa rozpisem a hladam v telefone vac ukazem ty co myslim....a o hovorenej reci plati len jedno bud vies alebo nevies..potom uz to je len o prizvuku....keby si videla ako pise a VYSLOVUJU niektore slova v anglictine nasi ucitelia v SR tak by si vedela preco nemoze existovat zadne meritko ktore niekto z skolstva vymyslel,lebo ked my ucitelka na zakladke tvrdila ze 3-three sa vyslovuje ako ´´srí´´ tak prepac ako ale takz ludia nemozu vytvarat ziadne meritka a nieto este ucit ten jazyk...paradoxom je ze mala za muza cernocha a zrejme od neho to pochitila lebo som pocul od par cernochov (NYC,IN,MI) ako to naozaj tak vyslovuju no nie je to spravne ze?tak ako mozme mat meritko?ked ani american nevie poriadne po anglicky?dalsia krajina=anglicko/irsko - to nepovazujem za anglictinu lebo ten prizvuk je HROZNY!!!!!!!a k irom sa ani nebudem vyjadrovat..ostatne krajiny su ako my..tiez sa tam anglictina dostala ale nebola tam odfurt cize moc neriesim...prajem pekny den.
ja som si robil test z anglictiny na www.tracktest.eu a vyslo mi C1. Je to tam celkom detailne- dost podrobna gramatika aj pocuvanie, ale hlavne zadarmo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
s turistami sa spravidla nedohovorim, lebo sa ma pytaju veci co neviem ani po slovensky, skorej si dovolim povedat ze som viacej trenovana na gramatiku ako na pouzitelnu slovnu zasobu v beznom rozhovore, co je mi luto, ze skolam ide viac o gramatiku ako o dohovorenie sa
ale filmy pozeram v anglictine, hry mam v anglictine, teraz pisem knihu po anglicky, tak snad nieco viem no
jak vtedy minule
inak ja nemám papier ani na C1 ani C2, ale Jacobs hovorí, že moja english is perfect a mala by som sa prestať obšívať . tak nedávam najviac perfect, lebo viem o chybách, ktoré robím, a o slovnej zásobe, ktorá mi chýba v mnohom, a prikláňam sa k C1.
a ak náhodou nevieš, AJ je oficiálna aj v iných štátoch ako v US a je aj diplomatickým jazykom. a na diplomatickej úrovni rozprávať spôsobom "ja hovoriaca, oné, ty počúvať, chápeš, kámo, že lebo tak." sa veľmi nehodí.
Prečo?
Keď som bol v Holandsku tak tam prakticky všetci majú B2 a kto má viac, tak to je špeciálna záležitosť. Lenže, Holandský študent s B2 a Slovenský študent s B2 je SAKRA rozdiel!
To, že máte maturitu B2 vôôôôbec nemusí znamenať, že skutočne B2 úroveň ovládate. A potom to aj tak vyzerá. Každý si myslí, že má B2 a príde na kvalitnú výšku (FI MU, ESF MU) a vyrazia ho z angličtiny...
Keď som sa v Holandsku pýtal na C1 certifikát, tak sa na mňa každý pozeral, načo mi to bude? Tu keď máš B2, tak je to nuda, pretože sa tu s tými písmenkami a zdrapmi papiera máva o 100-6. Keď nemáš certifikát, hádam Ti ani neveria, že vieš cudzí jazyk. Pritom certifikát nič nedokazuje. Iba to, že sa niekto naučil na test a skúšku. To nenaučí jazyk ako keď ho intenzívne rok využívate.
oficialne anglicky papier mam len na B2
a alkoholizmus mam tiez C2
(inak stretla som dosť Američanov, z Tennessee, Seattlu, San Francisca, Texasu a neviem ešte odkiaľ a nikto z nich nerozprával takto. pretože je rozdiel hovoriť o tom, ako rozpráva Kubánec, ktorý sa síce v US narodil, ake vysokopravdepodobne vyrastal v španielskom jazyku a anglický sa naučil ako druhý)
a áno, existuje to hlúpe merítko, ktoré existuje na všetky jazyky, zmier sa s tým. nie si jediný, kto kedy žil v anglofónnom prostredí, tak sa nerozčuľuj, ako veľmi o tom vieš
a inac uz som ti spominal, ze sa mi pacis ?
1.´´nechám ťa teda aj naďalej žiť v domnienke, že US je jedinou zemou, kde sa rozpráva po anglicky´´=kde som povedal ze si to myslim?
2.´´inak stretla som´´ - ja s nimi zijem....
3.az teraz som si vsimol ze si ma nazvala imigrantom???are you serious?imigrantom mozes nazvat mexicana co sa sem napakuje,maka nacierno potom sem dotahne celu family a okradaju nas o robotu a penaze,neplatia dane,neminaju peniaze len setria.....ja robim legalne,mam viza,som zenaty s americankou,coskoro bude zelena karticka,potom obcianstvo,platim dane,byvam zo strykom,vzdelavam sa v angline a dodrzujem prirucku ako byt dobrym obcanom