Neviem. Ale Angličania majú takú... neviem výslovnosť úplne že... každý jeden Anglán s tou ich výslovnosťou vyzerá dôležito. I keby sa postavil na odpadkový kôš a kričal "God save the Queen."
Ja som vyrastal na amerických rozprávkach,filmoch,seriáloch...tak im rozumiem viac...kdežto angličanom skoro vôbec...tí hovoria,kao keby dostali od niekoho po papuli alebo boli nachladnutí
7 rokov som sa podstivo drela anglinu, prišla som do anglicka a vyvalila som oči, šla som k ujovi do Ameriky a v pohode som rozumela asi pre tú komplikovanosť mám tú v anglicku radšej že musím počúvať jak sprostá aby som čo-to zachytila
alebo tie interview s anglickými športovcami - aj vil bí beca nekš j´ , proste Year len j s dĺžňom better samozrejme beca ako z gramofónu... a ty mi tu ideš nahovárať že som v živote nepočul britskú angličtinu.
Anglická angličtina má krásny prízvuk (teda, ako ktorí... čím vyššie, tým horšie)... ale čo sa týka Americkej angličtiny, mám ju radšej, pretože je ľahšia na jazyku, zrozumiteľnejšia, spevavejšia a už som tak navyknutá na americké frázy a slovné spojenia a slovíčka, že už neviem prepnúť na britskú jednoducho
Zaujimalo kto z tych, co hlasovali za anglicku anglictinu ju aj skutocne poculi? Pretoze to co je pocut v telke, alebo v Londyne sa neskutocne lisi od toho co je uz par km za Londynom.
@tommyhot londýnska angličtina sa volá "cockney accent". Ide hlavne o to, že vynechajú asi každé tretie písmenko, všetko skracujú a "th" čítajú ako "f". Podľa mňa najkrajšou angličtinou sa hovorí v Liverpoole. Ženy s britským accentom sú nenormálne sexi !
@tommyhot Londýn je totálny chaos a zmes prízvukov. Ale ak nájdeš pravého Londýnčana, ktorý tam žije odmalička a aj jeho/jej rodičia tam žili odmalička, tak budú rozprávať cockney accentom .
.. keď dáš do youtubu, tak pomerne veľa príkladov ti tam vyskočí. Napr. táto baba je síce Austrálčanka a aj trochu psychicky nezdravá miestami vyzerá, ale cockney accent vie napodobniť dobre
Americká angličtina sa stala tou hlavnou v pojme angličtina. Teda najmä u mňa (žiaľ). Či už pri pozeraní rôznych seriálov a filmov v pôvodnom znení s titulkami alebo kvôli hudbe. Avšak jednoznačne preferujem tú pravú anglickú, ktorá je avšak stále menej a menej mediálne dostupná.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
Američania majú tvrdšiu reč.
Ja som vyrastal na amerických rozprávkach,filmoch,seriáloch...tak im rozumiem viac...kdežto angličanom skoro vôbec...tí hovoria,kao keby dostali od niekoho po papuli alebo boli nachladnutí
@10 to nemyslel si to naopak ?
No ale lepší sú škóti teda to sú ako rusi,ktorý sa snažia hovoriť s anglickým prízvukom
a na americkej sa mi páči, že niektoré ich slová sú viac podobné na slovenské ako anglické slová..alebo teda lepšie viem pochopiť čo je to za vec
britská - better - "beca" , I mean " aj moain"
americká - better - "bedr" I mean "aj mín"
britskej nič nerozumiem a je strašne taká "poohýbaná" alebo ako by som to nazval. nepáči sa mi skrátka.
u mňa víťazí jednoznačne britská, príde mi taká "perfektná" alebo ako to inak povedať.
britský
austrálsky
novozélandský
americký
.
.
.
.
.
.
kanadský
kanadský je fakt strašný oni rozprávajú, jak keby si na šírku šturili do huby paličku od nanuku a celé to znie ešte k tomu strašne indiferentne
Ale nepliesť si s austrálskou!
(Ale z možností hlasujem za anglickú. )
Ja mam radsej americku anglictinu.
Ale nie, seriózne, mám rád prízvuk z New Yorku. Aj keď som tam nikdy nebol, ale mám ho napočúvaný.
ale najradšej by som dosiahol perfektnú výslovnosť vo franine, od čoho mám zatiaľ dosť ďaleko