Ahoj, aku vysku (zameranie, pripadne i nazov) by ste odporucili niekomu, kto ma talent na vsetko, ale nie vsetko ho zaujima? Mam na mysli len vysky v CR s tym, ze by som planoval ist robit dalej na zapad (takze tam musi byt uznatelnost tej vysky na medzin
ty kokos, keď máš talent na všetko ale nie všetko ťa zaujíma, tak povedz, čo ťa zaujíma a to choď študovať, nie?
a odporučila by som ti niečo technické, keďže to teraz napreduje, ale neviem že aké české školy sú uznávané v zahraničí ani že ako toto všetko funguje takže s tým ti neporadím
preco mi kazdy tu zavidi, ze mam talent na vsetko?..ach jo, typicka Slovac
PS: @montgomery ja sa nepytam na informacie primarne, ale na odporucania, nazory atd.
@echoechoecho Môj osobný názor je, že talent je len 15%. Ak by si aj čisto teoreticky mal talent na prírodné vedy a šiel študovať trebárs aj medinu ak by si k tomu nemal vzťah a pozeral sa na ten odbor len cez platové podmienky alebo nejaké sociálne uznanie tak ti to bolo zbytočné študovať. Taktiež pozerať sa na školu cez čísla a grafy je do istej miery obmedzený pohľad na vec. Moja rada je, že choď študovať niečo čo ťa baví a nepýtaj sa kde sú aké platy. Namiesto toho rozvíjaj talent a neber školu ako cieľ, ale niečo čo by ti malo dať nadhľad. Rozhodne ak nemáš vzťah k medicíne resp. nie si na 100% presvedčený, že ťa to bude duševne napĺňať ani o nej neuvažuj. Tá je rozhodne viac o drine ako talente. Ak si talent daj si nejakú strojárinu resp. elektrotechniku skombinovanú s programkom. Myslím si, že ak si fakt talent tak potom niečo takéto môže byť pre teba dostatočná výzva. V Česku je kopa dobrých škôl (ČVUT, VUT) na to a keby som ja niečo také išiel študovať nevedel by som sa jednoznačne rozhodnúť. Každopádne držím palce pri výbere školy a následnom štúdiu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
a odporučila by som ti niečo technické, keďže to teraz napreduje, ale neviem že aké české školy sú uznávané v zahraničí ani že ako toto všetko funguje takže s tým ti neporadím
karlovka, medicina by som isiel
PS: @montgomery ja sa nepytam na informacie primarne, ale na odporucania, nazory atd.