nechod nikam.. choď na úrad práce a nebudeš mussieť stresovať, kam kedy a ako si podať prihlášku.. následne nebudeš mať stresy, ako si pridať predmety do rozvrhu cez AIS systém
@7 my máme MAIS ale nezdá sa mi to tazké nahodit tam predmety, no aj tak máme stresy kopu, hlavne vdaka tomu ze nám akosi zabudaju hovorit dolezité veci typu kedy zacina skola a i.
K teme, na aku vysku sa musis rozhodnut sam, naj co ta bavi.
študovať ďalej určite, výška je dnes už základ...a ideálny odbor nie je, veď vieš čo ťa najviac baví...nemusíš to vedieť úplne presne, vyber si nejaký odbor s ktorým môžeš potom robiť rôzne práce...nejaká ekonómia, humanitné vedy
inac nechapem jak sa tu kazdy den vypytujete, na aku skolu mame ist... co cakas? ze ti dakto na nete, kto ta ani nepozna vyberie za teba skolu? na slovensku mozes studovat takmer vsetko, tak si vyber, co ta zaujima, co ti ide, alebo si vyber daco co ma perspektivu do buducnosti, ze budes pekne zarabat... napr. pravo, nejake informaticke odbory...
Prečo sa pýtaš na internete? My do teba nevidíme, aby sme ti za teba vedeli povedať, čo budeš študovať ďalších pár rokov a čo nie. Súhlasím s @Eraser vyber si čo ťa najviac baví alebo aspoň najmenej irituje, keď také nemáš.
medicína jednoznačne...a vieš prečo? chorých ľudí bolo a bude xD ..a svet lekárov potrebuje! ...medicína..má veľké množstvo odborov...a myslím ,že časom by ťa to mohlo aj baviť...a je to podľa mňa zábavnejšia forma výuky..ako na nejakej nezáživnej technike nemyslíš?
@15 fúha medicína? to si myslím že fakt nie je odbor pre každého. nie každý na to má mozog a nervy. 6 rokov byť na ťažkej škole, hlavne keď ti to nejak nejde a potom zarábať také nič ako tu doktori zarábajú. lekárom nemôže byť každý
ak fakt nevies, a je ti to asi jedno kam pojdes (mam z toho taky pocit ked zakladas taku temu) tak sa rozhodni trebars podla toho, ci chces byt na intraku, alebo nie....ak nie, tak nejaka vyska v tvojom meste....vyber odbor podla en-ten-tiki a mas......
@petika ..každého nie...musí mať k tomu vzťah..a nesúhlasím s tebou,že tam vezmú každého..to na techniku jedine...sama zberba a ked skončí prvý demester ťa vykopnú...a ked ju nebaví chémia a biola? tak potom newiem ,kde chce ísť...čo čaká,že birdz zaňu rozhodne?! btw...načo šla na gympel,ked newie ,čo chce robiť? len pre pocit,že som tam? odveci trocha...mala ísť na špecializovanú škola..a mala by po probléme...
@16...lebo nestačí byť len priemerným doktorom...a samozrejme ak sa tu bavíme o tom..tak súkromník zdaleka nezarába toľko ,čo obyčajný doktor na pohotovosti...dievča by sa malo spamatať čo píše...a zamyslieť sa nad sebou...ved predsa už v 3 ročníku..sa dávajú volitelné prednety...tak čo tu trepe?? je 11.9...a to znamená ,že je už do nejakých seminárov zaradená..tak nech sa uvedomi..z čoho chce maturovať..
preda každý musí vedieť či chce ísť na právo alebo medicínu....ekonomiku alebo strojárinu, šak to sú úplne zásadne rozdielne smery, predsa aspoň orienačne musíš vedieť čo ta bere, či su to prirodne alebo spoločenské vedy, technik alebo čo..
1)chcela som vedet len vas nazor,ktore skoly su podla vas naj a ziskat co najviac info,ale ak som to zle sformulovala,tak ma to mrzi,
2)nejsom na gympli
3)volitelne predmety v 3 rocniku?
take neco na nasej skole nie je, kedze je to odborna skola,...
4)necakam ze birdz za mna rozhodne,ale ze mi poskytne nazory ludi tu registrovanych na vs na slovensku,a potom budem mat viac info a bude sa mi lahsie rozhodovat,
To je vsetko,a ak nekoho tato tema poburila,tak ma to mrzi,a ospravedlnujem sa,....
Tak to s tým gymnáziom ma pobavilo. Prečo vlastne chodia mladí študovať na gymnáziá? Pre presný opak, ktorý si uviedla. Gymnázium je najlepšia cesta pre človeka, ktorý nie je rozhodnutí, čomu sa chce v živote venovať (vy ste v 15tke vedeli, čo chcete robiť?). Ja maturujem na obchodnej, nebaví ma to, bola som presne ten typ, ktorý ani doteraz nemal páru, čo chce robiť. A môžem si len hlavu trieskať, že som nešla na gympeľ, keďže ekonomika nie je nič pre mňa. Ale nato človek príde až rokmi. Teraz idem do PO študovať angličtinu, čo by pre mňa bolo z gymnázia jednoduchšie. Ale čo už.
Týmto neútočím, len poopravujem fakty, ktoré mnohých dokážu zmiasť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
ja neviem koho co bavi, mna bavi daco ale nato skola nie je takze som sa dal na informatiku, ktora mi nepojde
K teme, na aku vysku sa musis rozhodnut sam, naj co ta bavi.
Prečo sa pýtaš na internete? My do teba nevidíme, aby sme ti za teba vedeli povedať, čo budeš študovať ďalších pár rokov a čo nie. Súhlasím s @Eraser vyber si čo ťa najviac baví alebo aspoň najmenej irituje, keď také nemáš.
jednoznacne naj ale musi ta to velmi bavit, co podla tvojho profilu moc nepredpokladam.
@arwenxy ja som si este predmeti nezapisovala takze toto boli skusenosti kamosov
a mimochodom na gympel išla asi preto, lebo nevie kam cchela ísť... že asi z gympla máš omnohoviac možností
jéééééžííííííš
1)chcela som vedet len vas nazor,ktore skoly su podla vas naj a ziskat co najviac info,ale ak som to zle sformulovala,tak ma to mrzi,
2)nejsom na gympli
3)volitelne predmety v 3 rocniku?
take neco na nasej skole nie je, kedze je to odborna skola,...
4)necakam ze birdz za mna rozhodne,ale ze mi poskytne nazory ludi tu registrovanych na vs na slovensku,a potom budem mat viac info a bude sa mi lahsie rozhodovat,
To je vsetko,a ak nekoho tato tema poburila,tak ma to mrzi,a ospravedlnujem sa,....
Týmto neútočím, len poopravujem fakty, ktoré mnohých dokážu zmiasť.