najlepsie je ucit sa aspon pocas celeho 4 rocnika..podla toho z coho maturujes a ake znamky chces..mne akademicky stacil maximalne na naucenie sa 4 rokov sjl a nosky
njaviac anglinu , solinu som len zopakla vacsinou , co vies na zaciatok davaj , co nie si preciitaj par raz a ptm sa uc , odborne za jeden den vsetko aj to co som nevidela nikdy tusim a aj tak som nesla 100% nachystana ale vyslo
Informu som si nepotreboval pozerať vôbec, z matiky som len prebehol teóriu a dôkazy, z angličtiny slovnú zásobu k špecifickým témam a inak išli všetky dni na rozsiahle otázky zo slovečiny/linteratúry (vypracovania mali spolu tuším okolo 300 A4).
jazyk je zbytocne ucit sa pred maturitou. bud si sa za roky naucil alebo nie. osobne som sa priebezne ucil len na SJL. odborny predmet som si zopakoval den pred maturitou (true story).
no učím sa teraz hlavne odbor, je toho pokokot veľa, tie otázky sú z okruhov siedmych predmetov za štyri roky, je tam elektrotechnika, elektronika, elektrotechnické merania, počítačové systémy, siete, aplikovaná informatika a výpočtová technika
+ SJL sa musím naučiť, vôbec neviem o čom ten predmet je, len že sa tam riešia nejaké knižky a autori
angličtinu neriešim (ach) to asi jediné viem, a mám formu B1, takže to je chill
celý týždeň som nič nerobila akurát spolužiakom vypracovala otázky z Dejín umenia, lebo boli blbí ako tága...inak som chodila von alebo bola doma za compom či knihou a pred našimi sa tvárila že sa učím
ale je pravda, ze slovinu som si brala tak nejak priebezne, cize po veceroch som si ju opakovala a jeb, vytiahla som si jedinu otazku ktoru som skoro vobec nevedela. ale podrzali.
jazyk sa nenaucis za par dni, bud si sa ho naucil uz pocas rokov v skole alebo nic z toho. ja som sa ucila len o GB.
na NOSke som mala pekelne stastie, lebo som vedela vsetko okrem filozofie ktora ale samozrejme bola v kazdej otazke ale nakoniec som si vytiahla najlepsiu otazku - mytus a logos
no a dala som to na same 1 a teraz s akym smiechom na to spominam
anglinu sa neucim len nejake fakty o GB ......slovinu - litiku najma, gramatiku obkecam to sa na profacku ani nepozriem, bo ma zdeptá, ako ona viee DD a teraz musim odbornu zlozku, same debilne udaje z ekonomie, ekonomiky DD
vdaka sa postrehy ako ked mam pravdu povedat tak ja som bol zo sloviny este v 9tom rocniku mudrejsi, teraz neviem vobec nic a co som vedel to som aj pozabudal, takze 4 roky SJL na strednej musim vopchat do jedneho tyzdna nejako
ja som sa odpratala ku babke na dedinu, kde nebol ani internet, ani televízia, síce som si zobrala notebook, no mala som na ňom obmedzený počet filmov (len na večere)... plánovala som si ľahnúť vonku do trávy a tak sa učiť, no vonku celý týždeň lialo a bolo maximálne 15°C!!!
zistila som, že dívať sa do blba je oveľa zábavnejšie ako sa učiť
biolu som sa ucila asi najviac, matiku len tak zbezne zopakovala hlavne tie dokazy, anglinu som sa ucila skor nejake slovicka k temam a k slovine som sa dokopala az cez vikend aj to som len sedela nad poznamkami a rozmyslala nad inymi vecami takze take ucenie...nakoniec som si vytiahla samozrejme otazku od 20 vyssie ktore som si stihla len vecer predtym precitat ale celkom som si zapamatala obsahy diel tak som to dala
prvé dva dni ekonomika, ptom anglina nejaký deň/dva lebo sme témy brali na hodinách, takže som si to len opakovala..
a literatúra najviac...ale bolo mi to na prd, čítala som si vždy vypracované témy, a ked som sa dostala k 10tej zistila som že z prvej viem bačov, tak som sa vracala vkuse..
a....vlastne som z toho nič nevedela nakoniec aj tak
Takžeee dejepis a geošku už viem ...anglinu mám certifikát tak sa ani nejdem učiť vôbec a slovinu si pozriem pondelok, utorok, stredu.... štvrtok, piatok, sobota, nedeľa je ešte na jedno preopakovanie dejepisu lebo si potrebujem zopakovať pár vecí uvidíme ako to dopadne
cez akademicky tyzden som si uz len oapkoval secky predmety... nemal som nejaky extra system, proste som isiel doradu a opakoval som tak dlho, kym ma to bavilo/kym som vladal
ucila som sa len slovencinu...a aj to bolo zbytocne. aj ked sa tomu tazko veri kym ju mas este pred sebou plati maturita formalita. spravi to kazdy kto nie je uplne vypatlany. ja sama som si po nej nadavala naco som tomu tolko(rozumej tyzden ci dva) venovala sak to bolo primitivne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
ale ne, tri dni som drtila biologiu, asi pol dna literaturu a zvysok som ani neotvorila
+ SJL sa musím naučiť, vôbec neviem o čom ten predmet je, len že sa tam riešia nejaké knižky a autori
angličtinu neriešim (ach) to asi jediné viem, a mám formu B1, takže to je chill
a nie, nemala som zlé známky
ale je pravda, ze slovinu som si brala tak nejak priebezne, cize po veceroch som si ju opakovala a jeb, vytiahla som si jedinu otazku ktoru som skoro vobec nevedela. ale podrzali.
jazyk sa nenaucis za par dni, bud si sa ho naucil uz pocas rokov v skole alebo nic z toho. ja som sa ucila len o GB.
na NOSke som mala pekelne stastie, lebo som vedela vsetko okrem filozofie ktora ale samozrejme bola v kazdej otazke ale nakoniec som si vytiahla najlepsiu otazku - mytus a logos
no a dala som to na same 1 a teraz s akym smiechom na to spominam
ale asi by bolo fajn každý den sa naučiť niečo z každeho predmetu, aby potom nebolo treba stresovať(
zistila som, že dívať sa do blba je oveľa zábavnejšie ako sa učiť
a literatúra najviac...ale bolo mi to na prd, čítala som si vždy vypracované témy, a ked som sa dostala k 10tej zistila som že z prvej viem bačov, tak som sa vracala vkuse..
a....vlastne som z toho nič nevedela nakoniec aj tak