@semhamforas ano ukazuj mi to videjko kde bojuje uplny debil Seagal ma z aikida 7 dan, a kazdy kto by mal 7 dan tak by sa vedel rovnako dobre branit, a takeho cloveka neda dole ani toto tvoje MMA
Ked takto ovladas aikido tak toho cloveka neda dole ani ked ovlada MMA
@semhamforas na tom videu co si tu dal nepredvadza aikido, pretoze sa tam nebrani ale utoci. A keby si vedel tak aikido je o obrane
Ano aikido je otom ze proti sebe idu dvaja ludia co maju nacvicene aikido nieco si o nom nastuduj a potom kecaj trapko A videl som videa kde 14 rocne studentky uciace sa aikido daju dole zo zaviazanymi rukami 4 chlapov ktory na nu zautocia z kazdej strany a ty bi si bol ako prvy na zemi
@semhamforas a len tak pre informaciu môj svagor ovlada aikido na urovni 4 dan. A bolo vela frajerov ktory boli majstri sveta vo svojom bojovom umeni a sa chceli ukazovat ako ho daju dole, ako prvy boli na zemi z vyklbenou rukou.
jj, najlepsie je hadat sa ako male deti, ktorym boj. umenim zabijem/premozem ine bojove umenie
myslim, ze ak nikto z vas nenarukuje do specialnych jednotiek, tieto dotahovacky su uplne absurdne. ak niekto dobre ovlada aikido, dokaze sa proti utocnikom ubranit rovnako dobre ako ten, ktory sa uci karate, judo alebo ine boj. umenia.
mal som kamarata, ktory sa napriklad aikidu venoval snad aj 8 rokov a ked ho raz v noci napadli 3 utocnici, pritom jeden mal noz, dal ich dole ako male deti. myslim, ze o tom aj bol clanok v nasich regionalnych novinach.
ale toto handrkovanie sa mi pride uplne scestne a detinske.
@method aikido je lepsie ako MMA na obranu! nikde som nenapisal ze je to najlepsie utocne bojove umenie. vies ako funguje aikido? vyuzivas silu protivnika. ked nie si pripraveny tak jasne ze mas problem a zabije ta aj mozno jeden kopanec do hlavy ale ten môze dat aj ten kto trenuje aikido.
@nationalgeographic Vysvetlujes mi co je to aikido, rly ? Mas 18 a myslis, ze si pojedol mudrost sveta a ides sa byt do hrude aku mas pravdu...nema vyznam pokracovat v debate, mas pravdu vo vsetkom
@cjubou Stryko sa tomu venuje, ja som sa hlavne vlny ucil robit, na nete mas plno videi od rusov, ale bez dobreho ucitela je to na prd, v KE to aj niekto uci ale asi nic moc. No a nacvicit si je to jedna vec a urobit to v praxi v realnom boji v strese a v rychlosti...pre mna nepredstavitelne. Pogoogli systema vs mma, sranda no...ma to nieco do seba, ale ja na to nemam ani cas, ani motivaciu sa do toho ponorit deep.
@cjubou su aj niekolko hod. videa kde aj vysvetluju veci, niektore boli na yt a potom to stiahli, no zaklad je dobry ucitel isto vo vsetkom a pri tomto uz duplom...vsak...vies
Každé bojové umenie máš založené na nejákom princípe..či je to brutálna sila, prenos energie späť na útočníka, či úhyb pred úderom...A ako každé má svoje pravidlá sparingu...
ALE ani jedno z nich nikto kto čelí súperovi v tmavej uličke nepoužije...môžeš vedieť a trojítý kop z otočky ale keď Ťa už len odsotí a ty padneš čelom na obrubník ostaneš ležať...
Kopeš, hryzieš, používaš nohu zo stola...
(aby som nekrivdil nikomu...áno určite sú dané pohyby a chmaty použiteľné ale to zvládnu iba ľudia ktorý sú tlačený do takýchto situácií...opakovane vyvolávané fyzické a psychické zaťaženie bez varovania či prípravy. No o tom môže snívať tak profesionálna armáda...)
Tak prosím než začneš (neskoro) a skončíš diskusiu o tom aké bojové umenie je najúčinnejšie prosím definuj Sebaobranu či šport...či zápas či prežitie..
@nationalgeographic@cjubou@araziel vy kokoti 50 kilovi naco sa ozyvate k teme, neni vam trapne, vsak by vam hocikto vonku capol tak by vas prizabil a pozerali by ste do zeme, vy ste asi taki bojovnici ako tento tu:
Ked raz viem o niecom holu picu tak si ju drzim. Ta vasa systema a aikido by vam boli na holy kokot, kebyze na teba nabehne trenovany MMA fighter. Teoriu nastudovanu mate a v praxi by vas zabili, traja krali.
@trueman3
vylez mi na hrb, ale predtým si pozri čo som napísal v @49
natrénovaní MMA fighteri (čo ty určite si, keď sa tak odborne vyjadruješ) bežne vyhľadávajú bitky na ulici, že?
a liezť do akéhokoľvek ringu / klietky / ...nemám potrebu
@nationalgeographic pouc ma ty kokotko, co si v zivote na picu nedostal, jasne ze viem o tom viac, vies picu o realnom boji a poulicnych bitkach, tak jednoducho drz picu. Si ovplyvneny tvojim jebnutym ujom, co by ho rozjebal hociktory MMA fighter aj s tym jeho kimonom a 6. danom
@cjubou vsak ok, aspon niesu taky frajer jak tuto kolega, len budes cely zivot na mile vzdialeny k tomu aby si to pouzil, na netrenovaneho cloveka mozno ale na natrenovaneho ti to nikdy stacit nebude, ved ta systema vobec neriesi kondicku, zapasenie na zemi, videl si niekedy nejaky zapas? To su vsetko sice pekne techniky, ja to poznam chodil som aj na systemu a je to kokot platne tak ti poviem, ze ked pride bomba na nos nepomoze ti ziadna systema. Ked hovorime o efektivite, tak si zober typka co robi 10 rokov MMA a typka co robi 10 rokov systemu. Oblbujes sam seba a kazdy co to robi, namiesto toho aby si ozaj makal si trenujes nejake techniky pofiderne. Neni vsetko o sile ani zdaleka, ale silu a kondicku treba tiez, to je strasne naivne si mysliet, ze ta systema zachrani. Pred nejakym idiotom nemotornym mozno hej, ale zrob to dobre stavanemu vyhadzovacovi v klube - s nim ani nepohnes, to iste aikido, ani ruku mu neohnes, on zlomi tu tvoju. Ale ked sa naucis dat rychly kop, poriadnu ranu, laket, koleno, paky a skrtenie, myslim ze ta to viac spasi ako systema alebo aikido do pice.
@trueman3 kludne si snim môzes dat stretko ak chces
by si sa dosral do 1 minuty
hmm vidno ze mas bohatu slovnu zasobu ako tak citam
jeeej to je od teba mile ze si zverejnil moju fotku
@nationalgeographic Tak som z neho dosraty ako z teba. Oboch sa vas bojim. Bojim sa zautocit, lebo by ste vyuzili moju energiu a zabili by ste ma, smrt ista.
vidím, že tu zasahujem do témy borcom čo majú 10 rokov v UFC za sebou, ale poviem ti k tomu toľko....robil som MMA, ale nechal som to kvôli napiču prístupu od trénera...povedal som si, že využijem svoj dá sa povedať talent v stand upe+ výhodu, že som ľavák a začal som s muay thai...teraz trénujem ako sa len dá aby som v lete svojho súpera poslal k zemi ešte pred koncom prvého kola ...a myslím si, že muay thai je dosť účinný šport a taktiež ťa to aj zmení ak to bude robiš srdcom...rozmýšľanie a podobne...jediný bojový šport, ktorý je založený na náboženstve, kultúre, viere atd atd... a je to lepší šport než taký KICKBOX a neviem čo...nebaví ma proste skackať na špičkách, pribehnúť, nasekať údery a odskočiť jak zajac...ide tam skôr o koncentráciu, stabilný postoj a snažiť sa neurobiť ani 1 zbytočný úder, alebo pohyb...(btw veľmi nesleduj europske zápasy, skôr original thaicov proti sebe) hlavne ho treba robiť srdcom s pokorou a úctou voči iným ...a ked sa mieniš niekde biť a vybíjať si na niekom nervy tak to nerob ani a nezačínaj nemám rád takých kokotkov (sorry za výraz)...alebo potom ako sa vyťahujú, že koho zbili myslíš, že je problém ísť niekde na diskotéku, nasekať nejakým gadžom a hotovo..ale čo z toho ? opletačky so zákonom maximálne je to aj o ovládaní a cibríš si psychiku v reálnom živote a ak chceš byť dobrý fighter, tak jednoznačne aj dobrý človek a pokiaľ si myslel niečo na sebaobranu tak určite Kravmaga
PS: nepočúvaj tých blbečkov čo porovnávajú bojové športy podľa vzájomných zápasov ako MMA vs BOX atd atd lebo všetko je individuálne
mma je zmiesane bojove umenie. Malo PRO ludi nieco dosiahne pokial je vychovanych cisto na treningoch MMA.
muay thai + jiu jitsu = najlepsia kombinacia na vstup do mma.
Aikido ma inu filozofiu. A urcite to ma opoctatnenie ale v realnom zivote by som sa na to nespoliehal.
@boloabude jeeej niekto si konecne spomenul na existenciu jiu jitsu
podla mna je jiu jitsu fajn, aspon u nas v KE je sper, mame najsamlepsejsieho trenera akeho si viem predstavit, robime veci aj na kondicku aj techniky a j sparring, aj zapas na zemi, obcas sa postasti aj so zbranou (kratka palicanoz) nieco porobit cize.. ja byt tebou sa naklanam tymto smerom
@semhamforas ech, vkusa mam problem s tym to rozlisovat co je co, jedny hovoria je jedno ci sa pise jiu alebo ju a aj ze je jedno ci je to jitsu alebo jutsu, ale ak vies rozdiel mozes mi ho povedat nech aspon vim
Ked unás začínalo MMa, chadali sme tsa takto s chalanmi co roili box, karate, aikido, TW.
Thajský box - vlastne popri nom vyrastal náš klub a vela chalanov zneho robilo už len MMA.
No a atkto na trening dosli chalani z boxu - tých sme cekom lahko vycvicili aj ked pár nahlavu sme dostali.
Aikido - 0 bodov
Karete- nič moc
TW- nejake pekne kopy boli ale toje vsetko
Judo - dalo zabrat velmi. Ja som suboj s judistom prehral. Dost ma rozjebal...
boli to chalani celkom dlho vo fachu
Systema je fajn ale bacha! na SR je jeden trener čo robí semináre a rozoberali ho an na fightnews a je to ojebavak. Na Slovensku je možno 1 maximalne 2 dobrý treneri na systemu.
Bola tam frajerka a ked mi ukázala videá som skoro plakal
@trueman3
systema rieši kondičku! - jeden tréning týždenne máme čisto na to - ako v každom bojovom umení / športe bez kondičky nespravíš nič
zápas na zemi cvičíme tiež
neviem, na akú systemu si chodil ty, ale tam kde chodím sa učíme hlavne pochopiť princíp, uvoľnenosť, prepúšťanie, využitie sily / hybnosti, pohybu súpera, techniky sú až druhoradé
k bombe na nos - tú treba hlavne nedostať - t.j. vidieť že asi ide a uhnúť sa
a kopy, páky a spol riešime tiež celkom dosť
@v3nty nemáš náhodou na mysli "Majstra" systemy tigra?
@cjubou opytaj sa toho tvojho ucitela, ze co robi vasiliev a spol. , ze sa ani nedotyka superov a magnetickou energiou ich znehybni, pri troche stastia to na youtube najdes, toto je scifi kokotina, alebo ze im chyti ruku a su celi v krci, asi sa hraje na Harryho Pottera.
@cjubou vidis ? a preto si prijebany, lebo veris takym picovinam, nebud kokot, ze sa take nieco naucis po 40 rokov... fakt nebud kokot. Klames sam seba, dobrovolne. Chces tomu verit.
@trueman3
počúvaj človek, ja Ti nenadávam tak s tým láskavo prestaň aj ty.
a
1. napísal som, že sa to človek naučí o 40 rokov, nie že sa to plánujem naučiť ja.
2. ja to cvičím hlavne kvôli uvoľneniu a poslineniu tela, sebaobranu beriem ako bonus, nevyhľadávam bitky, nenavštevujem rizikové miesta a vo všeobecnosti som / snažím sa byť / nekonfliktný
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
81 komentov
Ked takto ovladas aikido tak toho cloveka neda dole ani ked ovlada MMA
Ano aikido je otom ze proti sebe idu dvaja ludia co maju nacvicene aikido nieco si o nom nastuduj a potom kecaj trapko A videl som videa kde 14 rocne studentky uciace sa aikido daju dole zo zaviazanymi rukami 4 chlapov ktory na nu zautocia z kazdej strany a ty bi si bol ako prvy na zemi
ty si to video ani nevidel a rozpravas... debil
vazne si otom nieco nastuduj » sk.wikipedia.org/wiki/Aikido...
myslim, ze ak nikto z vas nenarukuje do specialnych jednotiek, tieto dotahovacky su uplne absurdne. ak niekto dobre ovlada aikido, dokaze sa proti utocnikom ubranit rovnako dobre ako ten, ktory sa uci karate, judo alebo ine boj. umenia.
mal som kamarata, ktory sa napriklad aikidu venoval snad aj 8 rokov a ked ho raz v noci napadli 3 utocnici, pritom jeden mal noz, dal ich dole ako male deti. myslim, ze o tom aj bol clanok v nasich regionalnych novinach.
ale toto handrkovanie sa mi pride uplne scestne a detinske.
systemu si skúšal len chvíľu alebo dlhšie cvičil?
nech mi nikto nevravi ze to nie je dostatocne ucinne na obranu @5
ja to "už" tretí mesiac aktívne cvičím, učiteľa mám celkom dobrého tu v BA
a viem že od reálneho použitia som ešte na míle míľ vzdialený (kamoši, čo chodia cez dva roky si pomaly uvedomujú čo ako)
len tak som sa pýtal, keď si to spomenul
a z videí je človek akurát tak zmätený, lebo nechápe ako to funguje
ALE ani jedno z nich nikto kto čelí súperovi v tmavej uličke nepoužije...môžeš vedieť a trojítý kop z otočky ale keď Ťa už len odsotí a ty padneš čelom na obrubník ostaneš ležať...
Kopeš, hryzieš, používaš nohu zo stola...
(aby som nekrivdil nikomu...áno určite sú dané pohyby a chmaty použiteľné ale to zvládnu iba ľudia ktorý sú tlačený do takýchto situácií...opakovane vyvolávané fyzické a psychické zaťaženie bez varovania či prípravy. No o tom môže snívať tak profesionálna armáda...)
Tak prosím než začneš (neskoro) a skončíš diskusiu o tom aké bojové umenie je najúčinnejšie prosím definuj Sebaobranu či šport...či zápas či prežitie..
dík moc...
Ked raz viem o niecom holu picu tak si ju drzim. Ta vasa systema a aikido by vam boli na holy kokot, kebyze na teba nabehne trenovany MMA fighter. Teoriu nastudovanu mate a v praxi by vas zabili, traja krali.
Najlepsie je samozrejme MMA.
Prípadne ešte účinnejšie je vedieť dobre behať.
Inak mne sa celkom páčila krav maga, jednoduché a účinné už po prvom tréningu.
staci jeden spravny uder ked ovladas fajn systemu alebo aikido tvoje MMA ty je na nic
vylez mi na hrb, ale predtým si pozri čo som napísal v @49
natrénovaní MMA fighteri (čo ty určite si, keď sa tak odborne vyjadruješ) bežne vyhľadávajú bitky na ulici, že?
a liezť do akéhokoľvek ringu / klietky / ...nemám potrebu
ty kokotko, co si v zivote na picu nedostal, jasne ze viem o tom viac, vies picu o realnom boji a poulicnych bitkach, tak jednoducho drz picu. Si ovplyvneny tvojim jebnutym ujom, co by ho rozjebal hociktory MMA fighter aj s tym jeho kimonom a 6. danom
by si sa dosral do 1 minuty
hmm vidno ze mas bohatu slovnu zasobu ako tak citam
jeeej to je od teba mile ze si zverejnil moju fotku
PS: nepočúvaj tých blbečkov čo porovnávajú bojové športy podľa vzájomných zápasov ako MMA vs BOX atd atd lebo všetko je individuálne
muay thai + jiu jitsu = najlepsia kombinacia na vstup do mma.
Aikido ma inu filozofiu. A urcite to ma opoctatnenie ale v realnom zivote by som sa na to nespoliehal.
podla mna je jiu jitsu fajn, aspon u nas v KE je sper, mame najsamlepsejsieho trenera akeho si viem predstavit, robime veci aj na kondicku aj techniky a j sparring, aj zapas na zemi, obcas sa postasti aj so zbranou (kratka palicanoz) nieco porobit cize.. ja byt tebou sa naklanam tymto smerom
to ze BJJ a japonse ju jitsu je rozne viem, len som si nebol vedomy rozdelenia pola jiu/ju a jitsu/jutsu
mne staci teda veiet ze ju jitsu je japonske (tj to ktore sa cvici u nas
Thajský box - vlastne popri nom vyrastal náš klub a vela chalanov zneho robilo už len MMA.
No a atkto na trening dosli chalani z boxu - tých sme cekom lahko vycvicili aj ked pár nahlavu sme dostali.
Aikido - 0 bodov
Karete- nič moc
TW- nejake pekne kopy boli ale toje vsetko
Judo - dalo zabrat velmi. Ja som suboj s judistom prehral. Dost ma rozjebal...
boli to chalani celkom dlho vo fachu
Systema je fajn ale bacha! na SR je jeden trener čo robí semináre a rozoberali ho an na fightnews a je to ojebavak. Na Slovensku je možno 1 maximalne 2 dobrý treneri na systemu.
Bola tam frajerka a ked mi ukázala videá som skoro plakal
systema rieši kondičku! - jeden tréning týždenne máme čisto na to - ako v každom bojovom umení / športe bez kondičky nespravíš nič
zápas na zemi cvičíme tiež
neviem, na akú systemu si chodil ty, ale tam kde chodím sa učíme hlavne pochopiť princíp, uvoľnenosť, prepúšťanie, využitie sily / hybnosti, pohybu súpera, techniky sú až druhoradé
k bombe na nos - tú treba hlavne nedostať - t.j. vidieť že asi ide a uhnúť sa
a kopy, páky a spol riešime tiež celkom dosť
@v3nty nemáš náhodou na mysli "Majstra" systemy tigra?
napr. toto » www.systematigra.com/svk/video_03.ht...
ten bezkontakt čo myslíš nie je scifi, len sa to človek naučí až tak po 40 rokoch normálneho cvičenia
a chytenie ruky tak aby bol celý človek v kŕči nie je nič divné ak vieš správne chytiť
počúvaj človek, ja Ti nenadávam tak s tým láskavo prestaň aj ty.
a
1. napísal som, že sa to človek naučí o 40 rokov, nie že sa to plánujem naučiť ja.
2. ja to cvičím hlavne kvôli uvoľneniu a poslineniu tela, sebaobranu beriem ako bonus, nevyhľadávam bitky, nenavštevujem rizikové miesta a vo všeobecnosti som / snažím sa byť / nekonfliktný