Nie sú to až tak prelomové míľniky, ale pre mňa znamenajú veľa a po každom z nich sa niečo zmenilo:
1.vyber VŠ, nič lepšie ako ísť na zubarinu som asi ani nemohla urobiť
2.pred 5rokmi sa narodil minibrat a úplne to zmenilo moje nastavenie, dovtedy som nechcela deti a pod. a teraz sa úplne teším na to, ako raz budem mat svoju rodinu a aspoň 2 deti
3.Jakub, moja najviac soulmate a láska (toto asi nie je úplne míľnik, ale na druhú stranu, od toho momentu všetko plánujeme spolu a je to tiež taká zmena v živote)
stretla som svojho manzela, dokončila Bc., stahovanie do svojho do Prahy, dreamjob, svadba, zadovazili sme si sphynxie mimi, vysnivany novy autak, prijatie na mgr a špecku… vlastne mám šťastný zivot
Zatiaľ stále asi iba vyštudovanie a pokusy nájsť si dobrú robotu. Nemám nič také ďalej nové, ale aspoň mám koníčky, keď ani nový dom, osamostatnenie ani ešte zatiaľ novú známosť.
Vlastne načo to tu aj hovorím, aj tak to asi nikoho nezaujíma a kvôli tej hrstke kamarátov tu, sa mi neoplatí tu s niečím chváliť, prípadne hovoriť starosti, keď tu je toľko takých rôznych ľudí, čo mi ani nerozumejú. Ale je mi to jedno aj tak.
fuuha....Ing., neprijatie na doktorandské na alma mater, lebo som tam "nemala byť", 3. miesto v jednej súťaži diplomoviek, szčo v oblasti, ktorú som si nemyslela že budem niekedy robiť (a mala som pravdu, ale skúsenosť treba), prijatie na doktorandské na úplne inú školu ako Ing., medzitým nová práca už v tom, čo aj chcem robiť naďalej, nový vzťah, PhD. , auto, práca v inom meste, ako som bola predtým...postupne v rámci týchto 5 rokov aj iné zmeny - v politickom názore, zdravotné, rodinné atd.
-Dokázal som dať dohromady bc. prácu
- dal som sa dohromady po rozchode
- našiel som si novú frajirku
- dal som dohromady mgr. prácu
- naučil som sa variť
- zohnal som si slušnú robotu
-osamostatnil som sa
1. Štvrtý rok sa stravujem rastlinne.
2. Dva roky som nefajčila. Síce zas fajčím ale aspoň viem, že prestať sa dá a aj žiť v pohode bez cig.
3. Dva roky som vydržala v jednej práci a dosť som sa tam naučila.
4. Mám najlepšieho chlapa
5. Odsťahovala som sa od rodičov
6. Odsťahovala som sa z rodného mesta
7. Dala som sa psychicky dokopy
načo je dobré takéto bilancovanie? životné míľniky dosiahnuté za ostatný čas. sú ľudia, ktorí "nič" nedosiahli, napriek tomu je ich práca veľmi vážená. skús si položiť inak otázku. Čo všetko by som nechcel na sebe meniť. Keď si takto otočíš otázku, lepšie porozumieš životu okolo. dnes máme tendenciu všetko merať úspechom, neúspechom atď. Môžem menovať rôzne faktory. Na tento neduh ma v jednom mojom článku upozornil ufounek, nejak sem nechodí, nevadí, a dal som mu za pravdu.Celý náš svet je momentálne postavený na podávanie výkonov. Podanie výkonu ti je na nič. Pokiaľ úkon nekonáš zo srdca, z presvedčenia, skôr ťa vyprázdni, neuspokojí, rozruší, ako keby ťa mal upokojiť a naplniť. Ver mi. lebo ty si niečo dosiahol ale tvoj najlepší kamoš napríklad nedosiahol viditeľné nič. Stále stojí na jednom a tom istom mieste. Poviem ti druhý extrém.Ty si niečo dosiahol, ale tvoj najväčší nepriateľ dosiahol stokrát viac. . ty si niečo dosiahol a tvoj nepriateľ ešte viac. budeš spokojný s niečím takým? asi sotva, lebo od prirodzenosti sme súťaživí a s priemerom sa neuspokojíme, prečo... práve preto, lebo to pre nás znamená isté poníženie. skús si predstaviť, ako sa aj zopár failov už stalo... vyhlasovali napríklad víťaza, a ten moderátor danej akcie sa jednoducho pomýlil. Možno si pomýlil totožnosť, identitu prvého a druhého, možno preto, lebo majú niečo navzájom veľmi podobné, čo ich spája. To sa stalo viackrát. je to síce veľké faux pas, avšak aj toto niečo sa stáva. Práve najlepšie na tomto všetkom je ostať pokojným, a zachovať si tento pokoj, pretože akékoľvek rozrušenie prináša spôsob ako nedotiahnuť záležitosti do úspešného konca. Tým pádom vytýčený cieľ, nejaký dôležitý míľnik svojho života síce zaiste môžeš dotiahnuť aj bez toho, avšak prinesie ti to nepokoj, niekedy až strach, že som prekonal niečo, z čoho som sa mal tešiť, a práve tu vidíš, že občas sa v živote stáva, že človek si zamieňa potešenie so strachom, dobro so zlom, príjemnosť s nepríjemnosťou, a takéto kontra protiklady, zámerné, by sme mohli menovať viac.
Na margo spomenutých by som povedal jedno. Je jedno, či schudneš alebo priberieš desať kilo. je jedno či budeš vegetarián, vegán, alebo sa stravuješ klasicky. je jedno či si inžinier, alebo magister, alebo doktor. je úplne jedno, v akej práci pracuješ, pretože každý pracovný postoj vyžaruje dôstojnosť človeka, ktorá má byť vždy zachovaná. A práve to, čo si človek usporiada vo svojom vnútri je niekedy sto krát viac, ako keby som mal niečo prejaviť navonok, pretože darmo si niečo budem "škrtať" na tej pomyslenej nástenke, čo som splnil, a čo som nesplnil, pokiaľ mi to neprinesie pokoj a šťastie. A práve v tomto vieme nájsť akúsi kontuniutu myslenia medzi hmotným materiálnym, a nehmotným duchovným, ktoré prezentuje viera v Boha, ktorá dáva zrast človeku. To presne, čo píše biblia... "Ja som sadil, Apollo polieval, ale Boh dáva vzrast..." 1 Kor 3,6. Áno, načrtol som opätovne biblické myšlienky, ale pokiaľ si ich dokážeš spojiť a v tomto napredovať v živote, dosiahneš veľké veci.... "A ovocie spravodlivosti sa zasieva v pokoji pre tých, čo šíria pokoj..." Jak 3,18. Skús nad týmto porozmýšľaš ešte pred tým, ako sa rozhodneš na toto (ne) reagovať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
1.vyber VŠ, nič lepšie ako ísť na zubarinu som asi ani nemohla urobiť
2.pred 5rokmi sa narodil minibrat a úplne to zmenilo moje nastavenie, dovtedy som nechcela deti a pod. a teraz sa úplne teším na to, ako raz budem mat svoju rodinu a aspoň 2 deti
3.Jakub, moja najviac soulmate a láska (toto asi nie je úplne míľnik, ale na druhú stranu, od toho momentu všetko plánujeme spolu a je to tiež taká zmena v živote)
- stal som sa zakladatelom psieho plemena moskovska lajka
- zasadil paradajky
... a neviem co este
- dal som sa dohromady po rozchode
- našiel som si novú frajirku
- dal som dohromady mgr. prácu
- naučil som sa variť
- zohnal som si slušnú robotu
-osamostatnil som sa
manzelstvo
dieta
2. Dva roky som nefajčila. Síce zas fajčím ale aspoň viem, že prestať sa dá a aj žiť v pohode bez cig.
3. Dva roky som vydržala v jednej práci a dosť som sa tam naučila.
4. Mám najlepšieho chlapa
5. Odsťahovala som sa od rodičov
6. Odsťahovala som sa z rodného mesta
7. Dala som sa psychicky dokopy
Na margo spomenutých by som povedal jedno. Je jedno, či schudneš alebo priberieš desať kilo. je jedno či budeš vegetarián, vegán, alebo sa stravuješ klasicky. je jedno či si inžinier, alebo magister, alebo doktor. je úplne jedno, v akej práci pracuješ, pretože každý pracovný postoj vyžaruje dôstojnosť človeka, ktorá má byť vždy zachovaná. A práve to, čo si človek usporiada vo svojom vnútri je niekedy sto krát viac, ako keby som mal niečo prejaviť navonok, pretože darmo si niečo budem "škrtať" na tej pomyslenej nástenke, čo som splnil, a čo som nesplnil, pokiaľ mi to neprinesie pokoj a šťastie. A práve v tomto vieme nájsť akúsi kontuniutu myslenia medzi hmotným materiálnym, a nehmotným duchovným, ktoré prezentuje viera v Boha, ktorá dáva zrast človeku. To presne, čo píše biblia... "Ja som sadil, Apollo polieval, ale Boh dáva vzrast..." 1 Kor 3,6. Áno, načrtol som opätovne biblické myšlienky, ale pokiaľ si ich dokážeš spojiť a v tomto napredovať v živote, dosiahneš veľké veci.... "A ovocie spravodlivosti sa zasieva v pokoji pre tých, čo šíria pokoj..." Jak 3,18. Skús nad týmto porozmýšľaš ešte pred tým, ako sa rozhodneš na toto (ne) reagovať
vlastné auto
reg. partnerstvo
práca svojich snov
Stala som sa vedúcou (aj keď len predajne )
..a to je asi tak všetko