Na zš-ke som mala same 1. teraz budem mať 4 jednotky 2 dvojky 2 trojky a 2 štvorky :/ ja už nevládzem je to ťažké a mám plno učenia aj na prazky. spolužiačka bude mať samé 1 a to sa učí len 2 hodky denne. aj ja sa tolko učím snažím sa a nič :/ niektorý si
prvý ročník je možno trochu ťažší,pretože si musíš zvyknúť, ale keď si naozaj mala na základke samé jednotky nemal by to byť pre teba až taký problém, skús si nájsť iný spôsob učenia a hlavne nestresuj pre to tak, áno tie štvorky nie sú v pohode,ale známky nie sú všetko a z čoho budeš mať tie štvorky ?
cca to iste ako @5 aj ked,ja som sa ucila priebezne,ale zas napr. bolo asi raz ci dva razy,že z fyziky som mala 3ku. ale to je fyzika. tu sme mali masakernu a ako mi ju raz dala,tak som sa stale snazila,aby som to vytiahla na dvojku.
ale tak to moze byt aj tym, ze si na to ucenie musis este zvyknut...na zakladke ste sa asi vsetci ulievali ja si pamatam ze ked som prisla na osemrocny gympel do primy, tak mi pripadalo nehorazne vela naucit sa na biologiu asi 5 riadkov na kazdy z 8mych stromov
@lenuli tie 4 mám z anglyny (zle základky na zške sme sa nič neučili každu hodinu volnu) a z matiky to keď ti nejde tak sa to nenaučíš tam sa nie je čo učiť. ale ostatné sa učím priebežne.
@spacebound anglina sa nedá nabifliť? odkedy? anglina sa inak naučiť nedá, než biflením!
btw, som v druhom ročníku na bilingválnom gym. budem mať asi 3 dvojky, inak jednotky, a nechápem, ako môžeš mať štvorky, preboha! načo si na tú školu potom šla?!
@candy36 lebo som mala jednotky, na zške dobrý monitor a vzali ma ...ale tiež nie som bifla...tak áno veĎ sa furt učím tie pravidlá a všelijake časy kde sa čo dáva ale v praxi mi to nejde. aj na jazykovku chodím mám anglinu 8 hodíny týždenne ale proste na zške som ju akoby nemala a už som v pokročilých
@spacebound tak sa zameraj na anglinu a uc sa ju, pozeraj serialy v AJ s anglickymi titulkami a to pride samo, nevyhovaraj sa na to, ze ste mali na zakladke zlu anglinu, ale rob nieco pre to aby si ju mala lepsiu.
A to iste s matikou, je hlupost povedat, ze bud vies alebo nie..aj matika sa da naucit do istej miery, samozrejme nie z kazdeho sa stane vychyreny matematik alebo co ale niekedy to chce naozaj len cvik, lebo ekd si povies ze sa to proste nenaucis tak jasne ze sa to nenaucis. Tak si prestan hladat vyhovorky sama pre seba, lebo o 10 rokov ked si budes hladat zamestnanie nikoho nebude zaujimat ze ste mali zlu anglinu na zakladke, ale rob pre to nieco sama!
@spacebound a z čoho si mala tie štvorky a trojky?? ja som mala v prvom druhom ročníku 1 a 2, teraz v treťom je to horšie.. a napríklad nepodvádzaš?? Aj tým si môžeš trošku prilepšiť
nájdi si iný spôsom učenia, nájdi si doučovateľa vykašli sa počitač uč sa priebežne upriam pozornosť na predmety z ktorých máš horšie známky, ... Tá tvoja kamarátka je zvyknutá učiť sa preto jej to ide lepšie, to treba vytrénovať mozog.
@spacebound my sme angliny mali minulý rok 19 hodín, a v pohode...-.-
a okrem toho, ano, poznám takých, čo šli na gympel, lebo mali 1tky, a mysleli si akí sú úžasní, a 90% na monitore, čo som ani ja nemala, keď sme ho v kvarte cvične robili, a prišli na gymnázium, a majú štvorky....
@lenuli J.M. Hurbana Čadca. netvrdím že kvoli tomu možem mať 4ky to nie.... je to len moja chyba...ale vraj je najkvalitnešie že odtial vyšli samé vzdelané osobnosti či čo ....a viem že si dávaju ludia odtialto preto do iných miest prihlášky
@spacebound jaj tak nic, ja len ze ci nahodou nepoznam lebo uz o tolkych gymploch som pocula ze su najkvalitnejsie ze nikdy neviem ktory to vlastne ma byt
No..keďže som momentálne aj ja v prváku na gympli, tak sa vyjadrím. Na ZŠ som sa veľmi neučila, ale mávala som sem-tam nejakú dvojku..inak samé jednotky. Čo sa týka gympla, tak prvý mesiac bol hrozný..bolo pre mňa dosť ťažké zvyknúť si na systém našej školy.. nerobila som nič iné, len som poctivo sedela za knihami a na nič iné čas nezostal.. ale po tých dvoch mesiacoch to už bolo celkom v pohode.. Blíži sa polrok a mne vychádzajú takmer samé jednotky ( až na fyziku a dejepis, za ktoré sa takpovediac úprimne hambím ) ..ale tak..je len polrok a pre mňa je najdôležitejšie to koncoročné vysvedčenie..
Tým chcem povedať, že ak chceš prežiť gympel bez ujmy na zdraví, tak základ je učiť sa pravidelne a systematicky.. ..a čo sa týka tých tvojich štvoriek, tak tie už vôbec nechápem, keďže píšeš, že sa učíš pravidelne.. však to by si už mala vedieť aj spievať aj odzadu
Nečudujem sa že máš dve 4 keď hovoríš že "to preto že anglina a matika sa nabifliť nedá". jasné možno sa nedá nabifliť ale naučiť sa určite dá lepšie ako na 4. matiku niekto pochodí na prvý krát hneď na hodine a niekto si musí doma vypočítať niekolko príkladov a zistiť v čom robí chybu a pod. aby to vedel. A anglina? čo sa nedá naučiť na jazyku? jazyk je to najlahšie
Minulé polročné vysvedčenie - samé jednotky a dve štvorky. Zabijem sa?
Ako nechápem trošku tú logiku, že máš trojky a si automaticky blbec O_o Hlavne na gymnáziu, kde máš kopec rôznych predmetov a je pochopiteľné, že niektorý sa ti je zbytočné učiť, pretože ho v živote nevyužiješ - podľa mňa škoda energie učiť sa niečo, ku čomu nemám vzťah a v živote to nevyužijem.
A nech mi tu nikto nehovorí, že všeobecné vzdelanie... desať rokov po si sotva spomenieš na niečo, čo si sa na gymnáziu učil a neštudoval si to potom na výške.
Neviem no, ja si z gymplu beriem len to, čo považujem za dôležité a viem, že ich budem ďalej študovať na vysokej, resp. ich niekde v živote využijem (cca osem predmetov) a ostatné mám na háku.
@darkkizz keby zalozila forum o laske, tiez by toto niekto napisal..myslis, ze zle znamky nie je dostatocne vzneseny problem? hej, mas pravdu, mala by skor riesit tehotenstvo a diskoteky
@emina dejak my máme ľahký fyzika ťažšia mám tam 4 2 2 takže trojka .....a na matiku a anglinu ( to su ti 4ky ) sa neučím lebo si vždy poviem že sa to nedá. pretože to nie ja ako napríklad dejak že mám tam zopár strán a dá sa to nabifliť tam to musíš cvičiť a to sa mi nechce to je asi tým :/ no vidíš sama som si odpovedala
@spacebound prepáč, ale dve 4 na gympli na vysvedčení sú fakt zlé.. ja som prešla zo samými 1, nezdalo sa mi to ťažké a dve 4 som mala asi za celé štúdium, ale iba z písomiek, nie na vysvedčení.. keďže si ešte len prváčka, ako vravíš, že sa veľa učíš a aj tak máš takéto výsledky a je toho na teba veľa, tak ti radím zmeniť školu.. lebo aj keby si gympel prešla, no s ním sa nikde nezamestnáš a jediné čo ti zostáva je ísť na vš..
No ale keď sa ti nechce učiť, tak prečo si šla na gympel? - takým ľuďom nerozumiem.. - aj v triede máme zopár takýchto "kreácií".. A tak isto aj s tým učením..nechce sa ti? - tak sa druhý krát pýtam: načo si tam šla?? Pri výbere školy si si mala uvedomiť, že od gympla sa vyžaduje trošku viac ako od obyčajnej strednej...na gympli sa s tebou nikto nebabre..
Nehovoriac o tvojom prístupe k učeniu..prečo sa vzdávaš hneď na začiatku?? - píšeš, že sa to nedá, tak preto sa to neučíš.. - ale s takýmto prístupom veľmi neuspeješ.. (ja plánujem mať na konci roka samé jednotky, ale preto musím niečo urobiť - a nie nechať to len tak na náhodu a vykašlať sa na to).
Celé je to len o zvyku. Na základke som mávala len jednotky a to som sa ani neučila. Gympel bol zozačiatku pre mňa šok, ale všetko je to len o zvyku. Stačí sa učiť pravidelne a nebude to žiaden problém Teraz mám jednotky a nejak veľmi sa nepretŕham
Každý ťa tu len dojebal Podľa mňa ak si mala samé jednotky a teraz si sa tak zhoršila je to možno aj zš. Ak od vás veľa nevyžadovali a mala si to ľahké 9 rokov a teraz zrazu sa ostaneš na dobrý gympel kde od teba niečo chcú podľa mňa máš dve možnosti, baví ťa to? -každý sa tu može ozývať ale ak to nezvládaš prestúp.Nikto od teba nechce aby si tam trpela štyri roky. A ak si naozaj dáš záväzok že to chceš zvládať. Tak to potom na sebe musíš zamakať. Je už len na tebe či to naozaj chceš
LOL... na ZŠ môže mať jednotky kto chce. Projektíky, písomečky... Také srandy, že koniec. Na ZŠ som sa učil raz alebo dva krát za rok a mal som vždy čisté alebo jednu dvojku .
Strednú dávam s pár dvojkami a to sa učím tak 2x viac ako na základke . Treba mať aj v hlave, nie len sa bifľovať.
@lenkaska1 som siedmačka teda mám už iba rok a zatiaľ som inú známku ako 1 na gympli na vysvedčku ani nemala, tak mi nehovor prosim ťa s ničím ťažkým som sa tu ešte nestretla a kedže mám iba pol roka normálneho učenia, veď v maturitnom sa nič nové nepreberá, tak vcelku aj viem prejaviť svoj názor. A nechápem načo idú ľudia na gympel keď to nezvládajú.
pozri... 3jky na gympli nie su dobre znamky. trojky su dobre mozno an bilingvaly. ja enviem ja som amla jednotky maximlane dvojky vzdy a ucenie som flakala neskutocne. treba sa zamysliet nad tym ako sa vlastne ucis. nie je normalne ked tak vela a pritom to stale nejde. skus nieco zmenit v sposobe ucenia
ako tu všetci vravíte o systematickom učení ja sa neučím vôbec, iba keď oznámia písomku (niekedy ani na tú nie , na hodinách nevnímam a mám dvojky max.3, a vždy som patrila k horšej polovici... minulý rok nás preradili z 8-ročného na 4-ročné a keby som opravila jeden predmet tak by som aj vyznamenaná bola takže vravím vám 4-ročný je ľahší
a mám otázku používaš ťaháky? ak nie, je na čase začať
@spacebound Podľa mňa pre teba asi gympel nie je,ja som sa od začiatku roka učila doma možno 5-krát a mám jednotky a dvojky... Nevyhovaraj sa na to,ze anglina sa neda naucit, skus v nej komunikovat, tak sa ju najlepsie naucis..
nie som hlúpa ja sa viem naučiť veľmi dobre keď chcem tak že to sypem. ale asi sa mi len nechce, no dala som si závezok že do druhého polroka sa budem učiť viac a bude mi na tom viac záležať. a netrepte tu že keď ste na gyme že sa učíte 2 krát do roka a máte 1tky...kamoška sa učí aj 6 hodín denne a samé jednotky mať nebude.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
a triedna tiez
ale zas som dávala pozor na hodinách (od čoho som sa už akosi žiaľ odnaučila :/)
cca to iste ako @5 aj ked,ja som sa ucila priebezne,ale zas napr. bolo asi raz ci dva razy,že z fyziky som mala 3ku. ale to je fyzika. tu sme mali masakernu a ako mi ju raz dala,tak som sa stale snazila,aby som to vytiahla na dvojku.
takže sa divim vyjadreniam tvojej ucitelky
btw, som v druhom ročníku na bilingválnom gym. budem mať asi 3 dvojky, inak jednotky, a nechápem, ako môžeš mať štvorky, preboha! načo si na tú školu potom šla?!
A to iste s matikou, je hlupost povedat, ze bud vies alebo nie..aj matika sa da naucit do istej miery, samozrejme nie z kazdeho sa stane vychyreny matematik alebo co ale niekedy to chce naozaj len cvik, lebo ekd si povies ze sa to proste nenaucis tak jasne ze sa to nenaucis. Tak si prestan hladat vyhovorky sama pre seba, lebo o 10 rokov ked si budes hladat zamestnanie nikoho nebude zaujimat ze ste mali zlu anglinu na zakladke, ale rob pre to nieco sama!
skús aj pochopiť to, čo sa učíš a počúvať viac na hodine..
mne zatiaľ vychádzajú 2 dvojky a 1 trojka, ak neopravím, ale to všetko z predmetov, ktoré sa nedajú nejako naučiť a na aké musím mať hlavu
a okrem toho, ano, poznám takých, čo šli na gympel, lebo mali 1tky, a mysleli si akí sú úžasní, a 90% na monitore, čo som ani ja nemala, keď sme ho v kvarte cvične robili, a prišli na gymnázium, a majú štvorky....
Tým chcem povedať, že ak chceš prežiť gympel bez ujmy na zdraví, tak základ je učiť sa pravidelne a systematicky.. ..a čo sa týka tých tvojich štvoriek, tak tie už vôbec nechápem, keďže píšeš, že sa učíš pravidelne.. však to by si už mala vedieť aj spievať aj odzadu
a nechapem co ti to tak nejde? ja som mavala na zs same dvojky a trojky a trz mavam skore same jednotky...som este na gympli nemala torjku...
Ako nechápem trošku tú logiku, že máš trojky a si automaticky blbec O_o Hlavne na gymnáziu, kde máš kopec rôznych predmetov a je pochopiteľné, že niektorý sa ti je zbytočné učiť, pretože ho v živote nevyužiješ - podľa mňa škoda energie učiť sa niečo, ku čomu nemám vzťah a v živote to nevyužijem.
A nech mi tu nikto nehovorí, že všeobecné vzdelanie... desať rokov po si sotva spomenieš na niečo, čo si sa na gymnáziu učil a neštudoval si to potom na výške.
Neviem no, ja si z gymplu beriem len to, čo považujem za dôležité a viem, že ich budem ďalej študovať na vysokej, resp. ich niekde v živote využijem (cca osem predmetov) a ostatné mám na háku.
Nehovoriac o tvojom prístupe k učeniu..prečo sa vzdávaš hneď na začiatku?? - píšeš, že sa to nedá, tak preto sa to neučíš.. - ale s takýmto prístupom veľmi neuspeješ.. (ja plánujem mať na konci roka samé jednotky, ale preto musím niečo urobiť - a nie nechať to len tak na náhodu a vykašlať sa na to).
Strednú dávam s pár dvojkami a to sa učím tak 2x viac ako na základke . Treba mať aj v hlave, nie len sa bifľovať.
a mám otázku používaš ťaháky? ak nie, je na čase začať
Mohla by si mi uviesť príklad?
(a myslíš to, že si nepamätáš po desiatich rokoch, či to nevyužitie?)
A ty sa nauč gramatiku...
ja chodim na bilingvalny co sa tu ludia idu z toho posrat ze najtazsia skola na svete a za dobre znamky povazujem priemer tak do 1,2
Matika,to je uz horsie...
A doma sa neučím v podstate nikdy... len čo si napíšem sloh alebo také veci, ktoré cez prestávky nestíham