Aké jedlo tradičné nejakej "cudzej" krajiny ste jedli?
U nás sú tradičné bryndzové halušky, tak skúste z iných krajín.Môžete napísať aj aké exotické/ netradičné jedlo ste jedli, kde alebo aj také aké by ste chceli skúsiť. Napríklad ja som jedla bulharskú musaku ( niečo na spôsob francúzských zemiakov len s ml
žraloka na Islande....ktorého som najprv videla akože v "pôvodnom" stave a potom už....no....pripraveného na konzumáciu.....a dosť to bolo drsné, nemohla som na neho prestať myslieť v tom "pôvodnom" stave....ale prekonala som sa....a dobrý bol
Jedla som tradičnú španielsku paellu so všetkým čo tam má byť( aj morské koníky, krevety,slávky,kalamáre...). Najskôr som sa toho bála, ale tak zo slušnosti som to zjedla, aby sa tá rodina neurazila, a nebolo to zase tak hnusné, ako som si myslela. Ale ten koník bol už moc na mňa, toho som tam nechala celého...
halázslé (či ako sa to píše ), v Taliansku pizzu a osemsto druhov cestovín, v Grécku fajné kataifi - zákusok, konkrétne na korfu je známe kokoro pasticiado - kohút s omáčkou so škoricou a vínom a bohvie čím, a mala som možnosť ochutnať aj ich tradičnú veľkonočnú polievku z teľacích vnútorností, ale nedokázala som to
španielska paella, ale to nič pre mňa, morské potvory mi nejak nešmakujú, možno keby to bolo so zeleninou a zajacom, ako je to vraj podľa tradičného receptu, tak by mi to chutilo...
to už by som sa radšej napchala tapas-neviemakovyskloňovaným
grécku musaku, v taliansku pizzu, lasagne, cestoviny, v maďarsku halaszle a dyulász, v čechách vepřo knedlo zelo, noky (ne vídeňskné knedliky), a potom som jedol ešte na hawaii taku ich vec jednu, spomeniem si možno neskôr ako sa to volá
veď mne tiež nebolo všetko jedno keď som ho tam v strede taniera zbadala spolu aj s kalamárom Ale keď tak oni celý týždeň básnili o tom ako mi piatok navaria paellu, tak som to musela zjesť. A ešte som tam mala aj to králičie mäso, a to som tiež jedla prvý a hádam aj posledný krát
prvé čo ma napadlo bolo ako mi v chorvátsku dali také zemiaky s niečím, bolo to strašne dobré a potom som zistila že v tom je nakrájaná chobotnica no neviem či je to ich národné jedlo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
horké boli ....keby vás to zaujímalo
španielska paella, ale to nič pre mňa, morské potvory mi nejak nešmakujú, možno keby to bolo so zeleninou a zajacom, ako je to vraj podľa tradičného receptu, tak by mi to chutilo...
to už by som sa radšej napchala tapas-neviemakovyskloňovaným
fuj no keby som tam koňa zbadala, tak sa na mieste pogrcám z toho asi...
a tuším aj ťavie klobásky som ochutnala v Tunise, ale už veľmi nepamätám
veď mne tiež nebolo všetko jedno keď som ho tam v strede taniera zbadala spolu aj s kalamárom Ale keď tak oni celý týždeň básnili o tom ako mi piatok navaria paellu, tak som to musela zjesť. A ešte som tam mala aj to králičie mäso, a to som tiež jedla prvý a hádam aj posledný krát
a tak zajko sa bežne jedáva aj u nás...
a teším sa, až si dám špenátový štrůdl v tatíčkovi Brne
Ale tak či tak, najviac si fičím na českej kuchyni
A zarazila ma pizza v Taliansku .. upečené cesto potreteto olivovým olejom a na tom čerstvé paradajky a bazalka ale dobré to bolo