donedavna anglicke, pretoze naco citat slovensku ak si rovno mozem zlepsit slovnu zasobu v angline..dve muchy jednou ranou ale teraz musim makat na nemcine tak nemecke
anglické sú pre mňa.. ani nie ťažké, skôr si požičiavam knihy z knižnice, nekupujem a v knižnici anglické nemajú. na vianoce napr. som dostala anglické a teším sa z toho a robí mi radosť čítať v origináli
a niektoré české sú lepšie ako slovenské. niekedy, keď sa mi fakt nepáči v slovenčine a chcem dať tej knihe druhú šancu, tak ju skúsim v češtine; napr. Dostojevskij mi príde česky veľapercentne lepší
@tasha5 máme, ale také veľmi veľmi chabé, jedna knižka s poviedkami a potom rozprávky a knihy čo treba do školy a nejaké o výchove a podobne, z ruštiny tam je toho viac
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
a potom nemá človek slovnú zásobu svojom jazyku
nevravím, že cudzojazyčné nie sú fajn na zdokonaľovanie sa v jazyku, ale netreba zanevrieť ani na materinčinu
anglické sú pre mňa.. ani nie ťažké, skôr si požičiavam knihy z knižnice, nekupujem a v knižnici anglické nemajú. na vianoce napr. som dostala anglické a teším sa z toho a robí mi radosť čítať v origináli
a niektoré české sú lepšie ako slovenské. niekedy, keď sa mi fakt nepáči v slovenčine a chcem dať tej knihe druhú šancu, tak ju skúsim v češtine; napr. Dostojevskij mi príde česky veľapercentne lepší