Blíži sa mi birmovka a neviem si vybrať birmovné meno. Birmovné meno sa vyberá podľa životopisu toho konkrétneho svätca. Ja si vyberám aj podľa mena. Mám nejaké typy, ale chcela by som si vypočuť aj nejaké iné nápady a vaše názory, aké birmovné mená sa vá
vybera podla životopisu mne sa strašne páči meno Diana tak som si ho dala (dobre pravda veriaca nie som tak som brala podla vkusu....a maly alert, ak by sa scel dosi hádať, birvmovkovať som sa išla z osob. dovodov) ... ale mama strašn e chcela nech som Ludmila
nemám, lebo som nikdy nebirmoval, ale ak by som sa tomu niekedy nemohol vyhnúť, tak by som určite šiel po niečom ako Lucifer, alebo Mefistofeles, alebo Legion. aj keď... ono sú nejaké pravidlá aké sa môže vybrať?
...sakra, @andregor ma predbehol. tak potom ten Legion.
sama si si odpovedala, ak to má mať nejaký význam tak si vyber tú, ktorá ťa niečím osloví, aby si ju mohla mať ako vzor. Okrem biblických poznám podľa životopisu len:
Alžbeta Uhorská (Durínska), Jana (Gianna) Berettová-Mollová, Rosa Venerini, Anna Schäffer
Kebyze som sa dala pokrstiť niekedy v budúcnosti (áno nie som och aká som to hriešnica hotový rebel ) a následne si spravila prvé sväté a birmovku tak by som si chcela dať Lilith (aj ked asi by som nemohla ) ale aj tak by som si dala!!
No ja som vyberal podľa životopisov a nakoniec som si dal meno Ján Mária...Po " farárovi z Arsu " - Ján Mária Vianney, ktorý ma svojím životom veľmi oslovil a je hodný toho, aby sme si brali príklad...
Klasika Pavol .. aj keď som rozmýšlal nad nejakým originálnejším menom, ale nechcelo sa mi v tom rýpať lebo sa tam tušim nemohli dať mená, na ktoré si zmysliš
"Birmovné meno sa vyberá podľa životopisu toho konkrétneho svätca."
čiže asi ide o to nájsť nejakého, ktorého (údajný) život s tebou rezonuje, máš pocit že je ti niečim blízky alebo podobný, alebo niečo také. čiže pýtať si radu takto v diskusii od ľudí čo ťa vôbec nepoznajú mi príde zbytočné, resp. úplne ignorujúce pointu toho birmovného mena.
ja mám bl Lauru je riadne super príkladom toho ako by sme sa mali správať a aj bl. Chiara Luce Badano je úžasnáá teraz by som si nevedela vybrať ktorú z nich dvoch
Ja mám síce birmovné meno Peter podľa apoštola Petra, ale pre ženu je veľmi pekné Magdaléna podľa mňa. Mne sa životopis Márie Magdalény veľmi páči, odporúčam. Ale každý si môže zvoliť, aké meno chce nosiť, čo ho oslovuje.
Ja mám Klára. a tí čo chcete Lucifer a Ancikrist, tak to asi nepôjde, môžu sa dávať len mená svätcov, aspoň nám to tak vtĺkli do hlavy . A @luc.ka vraj je to povinné pokiaľ chceš byť krsnou niekomu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
76 komentov
Podľa môjho počítača, čo vstal z mŕtvych práve na Veľkú noc a preto automatiky musí byť svätý.
prvy krat, ked som tento prispevok poslal tak ma odhlasilo, tak sorry ak sa zjavi a bude to tu dva krat
...sakra, @andregor ma predbehol. tak potom ten Legion.
Všetci kukali že dafuq, to čo máš za meno...ja som ich mal akože dosť u piči keď všetci boli Petrovia a Matúšovia
A vyberal som si to podľa jedného svätca ktorého životopis je zaujímavý a aj to meno sa mi páči.
Som Cecília - patrónka hudby.
vybral som si ho, pretože spolužiačka povedal "Daj si Tadeáš. Je to hrozne pekné meno!"
až po pár mesiacoch som si pozeral, kto to akože bol... ani som nevedel, že ma to tak vystihne
nechcem žiadne birmovné meno
Alžbeta Uhorská (Durínska), Jana (Gianna) Berettová-Mollová, Rosa Venerini, Anna Schäffer
ja by som si dala Latorta keby sa idem birmovať zase, teraz som nudná Lujza.
"Birmovné meno sa vyberá podľa životopisu toho konkrétneho svätca."
čiže asi ide o to nájsť nejakého, ktorého (údajný) život s tebou rezonuje, máš pocit že je ti niečim blízky alebo podobný, alebo niečo také. čiže pýtať si radu takto v diskusii od ľudí čo ťa vôbec nepoznajú mi príde zbytočné, resp. úplne ignorujúce pointu toho birmovného mena.
-
» zazriva.fara.sk/index.php/birmo...
@silence skôr po birmovnej
a bolo by blbé, keby mali dve sestry rovnakú krstnú a tým rovnaké meno (my pre istotu nemáme žiadnu, takže tak)