Je to také tipcké, že celý deň nič nejete, čakáte na zlaté prasiatku, potom kapusnica, šalat a ryba? alebo?? A kapusnicu máte typicku, alebo niečim vynimočnu?
My nejeme ryby, takže mame rezne. šalát zemiakovi a kapusnicu taku strašne kyslu..c
oplatky s medom, kapustnica, nejaka este hubova polievka, bobaľky , salat, ryba...ja jem len oplatku a salat s rybou... a jem aj cez den , ja by som zomrela keby som musela byt pri tom mnozstve jedla a nemohla by som to jest ..
no pôst nedodržujem takže jem normalne a máme oplátky s medom bobaľky hrachová polievka kapustnica potom opekané zemiaky no a moji rodičia jedia pstruha ale ja a moje sestry ryby nemusíme tak si dáme opekané zemiaky a nejaké mäso na prírodno lebo ja nejem ani vyprážané rezne. a sú tam aj tie medovníky vanilkové rožky a miliony koláčikov.
Ja celkovo jen málo, takže mi nerobí problém držať hladovku Ale nedodržiavame to..
A na večeru, najprv si dáme oplátky a potom máme kapustnicu (výbornú čo varí tatino ) a druhé je zemiakový šalát a filé (ryby mávame výnimočne) a kedže ja som vegetariánka a nejem ani ryby, tak mi naši spravia k tomu šalátu niečo vysmážané (vysmážaný syr, hríby alebo cibuľu) ..A potom samozrejme mamine koláčiky, zákusky, očká atď.. A kedysi sme mávali aj pupáčiky..
No my celý deň nejeme, ale môžeme si dať pupáky (tie rožky v mlieku s makom ňam), večer rozkrojíme jabĺčko každý zje kúsok, potom oplátku s medom a cesnakom , potom kapustnicu ( ja len tú vodu z nej), a potom kapor so zemiakovým šalátom (ja len šalát i´m vegetarian)..
Parkrat som sa snazila nejest cely den, ale nevydrzala som to. Na veceru mame oblatku iba s medom, bielu kapustnicu s hribami a nakoniec vyprazanu rybu so zemiakovym salatom (nie majonezovy"simscave).
jeme aj cez den normalne ako aj inokedy , no a vecer mame kapustnicu (ktoru ja nejem) potom majonezovy salat k tomu kapra a este nejake file no a po veceri mame take orechove zakusky , jaj a a este pred vecerou sampanske nedodrziavame ziadne velke tradicie
cez den vacsinou jem pomenej, ale tento rok planujem jest normalne, pretoze som sa uz poucila z minuleho roku, ze ked si len nieco sem-tam dobnem a potom sa vecer poriadne najem, tak mi je viac zle, ako keby som jedla normalne cez den a este to zakoncila slusnou vecerou
kapustnica, opekance...to je cela nasa vecera na Stedry den...vzdy su sice na stole aj oplatky, ale to len tak symbolicky, lebo malokedy sa ich niekto dotkne, zemiakovy salat mame az na druhy den...zbytocne sa napraskat naraz tolkymi jedlami..takto nam to vyhovuje
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
a na večeru klasika.. kapustnica, filé s kašou, a tiež tie oblátky s cesnakom.. a potom dáky koláčik a ideme k stromčeku
zemiakový šalát bez majonézy, zemiakový šalát s majonézou
filé/pstruh, kapor
koláčky
A na večeru, najprv si dáme oplátky a potom máme kapustnicu (výbornú čo varí tatino ) a druhé je zemiakový šalát a filé (ryby mávame výnimočne) a kedže ja som vegetariánka a nejem ani ryby, tak mi naši spravia k tomu šalátu niečo vysmážané (vysmážaný syr, hríby alebo cibuľu) ..A potom samozrejme mamine koláčiky, zákusky, očká atď.. A kedysi sme mávali aj pupáčiky..
Mliečna šošovicová polievka
Vyprážané rybie filé s vianočným šalátom
...a potom deti idú zjesť Ježiška.
bobaľky s makom alebo kyslou kapustou
kapustnica
zemiakový šalát a rybie file
vyprážané filé so zemiakovým šalátom
A my máme kapustnicu, bobaľky s makom alebo bryndzové pirohy, narobia sa obe a my si vyberieme a nakoniec losos so zemiakovým šalátom. =D
Kapor, ale mum sme posledný rok statočne presvedčili na filé, so zemiakovým šalátom
Oblátky, jablko, véééééééééééééééééľa koláčov
kapustnicku vybornu od ocka a druhe file, a kuracie rezne a masá. a take...a salatik a opekanceeee
» www.najrecepty.sk/story.php?id=44...
Ale všeobecne Vianoce nemám moc rada...
bobaľky s makom
kapustnica s vianockou
rybie file so zemiakovym salatom
-oplátka
-bobaľky
-kapustnica
-namiesto rybieho file máme žraločie masso, zamiakový šalát, zemiaková kaša, rezeň
-ciga na balkóne
oplatky a trubicky s medom
sladka kapustnica s hubami a susenymi slivkami
vyprazany kapor so zemiakovym majonezovym salatom
na dzobkanie pri stromceku ovocna mysa, a vyprazane a solene mandle
oblatky
kapustnica
cesnak pre zdravie
jablko najprv rozkrojit a potom zjest....
večer: oblátka s medom
opekance
hríbová kapustnica
ryba a šalát
a myslím že je tam ešte jedna polievka ale neviem si spomenúť teraz :Đ
inak ja poctivo hladujem celý deň
Z celého jedla sa teším najviac na tú polievku, to by som vedel jesť na litre.
kapustnica, opekance...to je cela nasa vecera na Stedry den...vzdy su sice na stole aj oplatky, ale to len tak symbolicky, lebo malokedy sa ich niekto dotkne, zemiakovy salat mame az na druhy den...zbytocne sa napraskat naraz tolkymi jedlami..takto nam to vyhovuje