nie že by som sa štítila nakupovať pečivo v normálnych obchodoch, ale máme doma takmer každý deň pečivo priamo od pekára a navyše "zadarmo" (barter), takže nekupujeme...
@majky538 Neviem , či si vegán alebo máš intoleranciu laktózy, no ja mám to druhé a zvyknem kupovať chlieb v pekárni a explicitne sa pýtam, či sa tam nachádzajú mliečne výrobky.
@gibi Našťastie ma táto choroba obišla, ale mám kadečo iné.
@tangerina Tak potom je to super. (pre tvoje dobro verím, že to myslíš ironicky )
@sumivybanan ok, skoč si kúpiť rožok do billy a jeden do nejakej pekárne a porovnaj si ich resp. kúp si radšej viac, nech si ich porovnáš aj na druhý deň
ako, keď v tomto vážne nevidíte rozdiel, tak je to smutné no
ak už tak klasický chlieb a ten je tu u nás z potravín a tým ho vozia s pekárni čerstvý - takže žiadne dopekané predmrazené polotovary (aj keď voľakedy som ich obľubovala a chutili - nebudem klamať)
ale teraz keď už pečivo tak normálny chlieb - žemličky, bagetky, rožky iba raz za dlhú dobu.
tak ako viac z moznosti rozky jem z pekarne alebo z jednoty tam maju tie z tej pekarne v kauflande napriklad su hnusne stare suche kurvy no a chleba peciem v domacej pekarni no a take kktinky ako zemle , cesnakove uzle a podobne kupujem kdekolvek niekedy sa najdu dobre aj v supermarketoch
kupujem v Bille balený, z miestnej pekárne, má pre mňa akceptovateľné množstvo zbytočných prídavných látok. Ale chcem si piecť vlastný, len ten kvások som ešte nezačal robiť.
@tangerina suhlasim pečivo v bile a pod. su dosť nejedle ale sam som kedysi vyrabal tieto vyrobky a kedže my sme ich prirpavovali o niečo lepšie tiež som mal pocit že su lepšie ako bilacke, resp. že su an nerorznanie od skutočne čerstvo upečených, na druhej strane nemyslim si že by to nejako škodilo veci pretože skôr zaleži od kvality toho aj ked zamrznuteho cesta a naslednej dalšej prirpavy, a v lidli sa priznam že neviem ako to tam skutočne je ale asi prejdem tam
pre mna je pecivo ako pre inych cokolada tym chcem povedat, ze mam z neho podobny pozitok, ako ked druhi jedia "pamlsky", lebo ja sladke, zakusky a neviem co ine nemusim a z tohto mam v prijem asi najviac tych nezdravych sacharidov a obcas mama prinesie aj z pekarne alebo nieco bio, ale jem aj knackerbrot, fitness platky, ale tie klasicke obchody zrejme prevazuju
Nejem pecivo nejak casto, ale občas si dam normálny chleba klasick z framipeku, alebo nejake celozrnne zemle, obcas si pecieme aj vlastny chleba doma, ten mam najradšej
@naturalis hej, nemôžem laktozove vyrobky.. väčšinu týždňa som na intráku a nemám čas nejak hladať a chodiť a napr. čo som bol v lidli tak tam bolo písané mlieko vo všetkom okrem rožkov... ale záleží od výrobcu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
@willbebetter Taká je doba.
@gibi Našťastie ma táto choroba obišla, ale mám kadečo iné.
@tangerina Tak potom je to super. (pre tvoje dobro verím, že to myslíš ironicky )
ako, keď v tomto vážne nevidíte rozdiel, tak je to smutné no
ale teraz keď už pečivo tak normálny chlieb - žemličky, bagetky, rožky iba raz za dlhú dobu.