Ahojte. Rozmýšľam na akú VŠ pôjdem. Neviem sa rozhodnúť ale viem že som sa narodila pre to, aby som pomáhala ľuďom. Túžim sa obetovať. Chcela som aj psychologiu ale tých je hrozne veľa aj veľa to ide študovať a tie platy sú veľmi chabé. Poraďte nejaké náp
Sociálna práca a počas/po škole sa už rozhodneš akým smerom sa vyberieš. Btw. myslím, že všade kde pomáhaš ľudom sú malé platy, akurát teraz sestričky v zdravotníctve si polepšili
Náš sociálny systém funguje tak, že pokiaľ chceš pomáhať ľuďom, nepočítaj s tým, že budeš mať rozprávkový plat, alebo nejakým spôsobom zbohatneš. To je však na inú tému.
Pokiaľ máš záujem pomáhať ľuďom, odporúčala by som ti kombináciu špeciálnej pedagogiky, napríklad špeciálna pedagogika sluchovo zrakovo či mentálne postihnutých na Univerzite Komenského. Okrem iného som počula aj o menej náročnej univerzite zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety. Sociálnu psychológiu by som ti menej odporúčala, neviem či by sa dala adekvátne využiť a či by to štúdium naplnilo tvoje predpoklady.
V prípade, že nechceš ísť študovať na VŠ, urobila by som si na tvojom mieste kurzy prvej pomoci a rozmýšľala nad dobrovoľníctvom v krajinách, kde tú pomoc skutočne potrebujú. Väčšina medzinárodných organizácii vyžaduje vek nad 21 s príslušnými skúsenosťami a vzdelaním ako napríklad Global volunteers. Aktuálne ti presne nepoviem, ktorú organizáciu by si mala kontaktovať, ak sa však cítiš na to byť dobrovoľníčkou a máš dostatočné presvedčenie, treba pre to urobiť čo najviac.
@grinder zrovna o nej som uvazoval najmenej
Ale mal som predstavu o nejakej Latinskej amerike, Azii a tak, hlavne pracu s detmi dokinca doteraz o tom premyslam. No uspesne tie myslienky vzdy zazeniem
pomáhať ľuďom môžeš skoro v každej profesii predavačkou počnúc lekárom končiac študuj to čo ti ide a v čom môžeš byť dobrá ale ak aby pomáhanie ľuďom malo byť hlavnou náplňou tvojej práce skús ísť na nejaké misie do afriky a podobne je jasné že po finančnej stránke na tom asi nebudeš bohvieako ale ak je to to čo ťa láka, na peniaze kašli ja by som sa na aké niečo v budúcnosti tiež chcela dať
napr. taky Inšitút misijnej práce a tropického zdravotníctva , alebo katedra tropickeho zdravotnictva (ci ako to je) ? s tym by sa pomahat dalo asi dost..uz len ci si ochotna aj vycestovat a pomahat v krajinach kde mozno hrozia aj nejake rizika, atd a ked chces pomahat tak z inych smerov a skor napr. vedomostami a poradenstvom, tak napriklad aj "socialne sluzby a poradenstvo vo verejnej sprave" existuje..tam budes mat aj iny zaklad o tej statnej sprave, samosprave, atd a keby ta niekedy pomahanie omrzelo, s tym sa mozes uchytit aj inak, nejake teple miestecko na uradoch
Medicína. Príliš často to chodia študovať ľudia, ktorým ide len o prestíž s tým spojenú, prípadne deti ambicióznych rodičov. Vzhľadom na platy a náplň práce by na to ale boli lepší ľudia ako ty, ktorých motivácie sú skutočne nezištné. Taká by to mali chodiť študovať, o tom ten odbor je.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Pokiaľ máš záujem pomáhať ľuďom, odporúčala by som ti kombináciu špeciálnej pedagogiky, napríklad špeciálna pedagogika sluchovo zrakovo či mentálne postihnutých na Univerzite Komenského. Okrem iného som počula aj o menej náročnej univerzite zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety. Sociálnu psychológiu by som ti menej odporúčala, neviem či by sa dala adekvátne využiť a či by to štúdium naplnilo tvoje predpoklady.
V prípade, že nechceš ísť študovať na VŠ, urobila by som si na tvojom mieste kurzy prvej pomoci a rozmýšľala nad dobrovoľníctvom v krajinách, kde tú pomoc skutočne potrebujú. Väčšina medzinárodných organizácii vyžaduje vek nad 21 s príslušnými skúsenosťami a vzdelaním ako napríklad Global volunteers. Aktuálne ti presne nepoviem, ktorú organizáciu by si mala kontaktovať, ak sa však cítiš na to byť dobrovoľníčkou a máš dostatočné presvedčenie, treba pre to urobiť čo najviac.
Tiez som nad touto cestou uvazoval
Ale mal som predstavu o nejakej Latinskej amerike, Azii a tak, hlavne pracu s detmi dokinca doteraz o tom premyslam. No uspesne tie myslienky vzdy zazeniem
gratulujem!
to bolo len tak odveci :-S
a tie odveci veci sú najlepšie