Moji z maminej strany:
- babka bola najprv čalúnička a neskôr upratovačka
- dedo robil v lodeniciach (neviem presne čo)
Z otcovej strany:
- babka bola zdravotná sestra
- dedo bol učiteľ na strednej priemyselnej škole (učil technické predmety)
dedko bol námestník a potom mal firmu a vyrábal šampanské, babka písala na stroji..niečo
starký a starká robili obaja vo vodárni, starký bol vodič myslím a starká niekde v kancli
Dedko z maminej strany bol kedysi dávno pohonič na drožke. Babka z maminej strany zas myslím bola upratovačka. Z otcovej strany bol zas dedo stranícky funkcionár Komunistickej strany vo vysokom postavení. Ako prví mali u nás v Gbeloch dvojdverovú Škodovku 1000 MBX. Bol to proste pán na úrovni.
dedko bol elektrikár a ešte pred tým robil niečo ale na to si už nespomínam (to bolo už dávno chodil kvôli tomu do ruska) ... babka robila niekde v kancelárii niečo účtovnícke ... z otcovej strany starká zase robila niečo v polnohospodárstve a neskôr niečo sa mi zdá vo fabrike so šitím tuším ... starký vo fabrike nejakú prácu a neskôr niečo vedúce zastával, niečo strojné ... presne to neviem ale niečo takéto to bolo
z maminej strany: babka pracovnicka na poste, dedo bol spociatku policajt a potom pracovnik vo fabrike na lieky
z otcovej: dedo lesnik, babka ani neviem ci robila...bola tusim len v domacnosti
Môj jeden dedo bol primátor a zaslúžil sa o dosť veľký rozkvet mesta, ktoré následne po jeho smrti rozj*bali a s babkou mali klenoty v meste ... a z druhej strany starkí ani neviem čo robili, dedo podnikal, mal sklárstvo a babka ani neviem, myslím niečo v štátnej správe alebo čo to bolo ...
tatova strana:
babička celý život (teda ešte žije, ale už je asi 6 rokov na dôchodku) učila nejakú chémiu na vysokej škole, najprv chvíľu v bratiske, potom zvyšok (tj asi hádam 30 rokov) na všcht (ak sa nemýlim, mohla aj inde)
deda som nepoznala veľmi, takže viem len, že v prahe robil na ministerstve dopravy.
z maminej strany:
starká robila účtovníčku v Tesle celý život (tiež žije ale do dôchodku, starký detto) a starký tam robil nejakého šéfka strojárskeho alebo také voľačo, neviem presne, ale je super šikovný a múdry.
jedna babka ekonómka, dedko v U.S.Steele, ale sú už obaja dlhšie na dôchodku
druhá babka ekonómka takisto (dokonca spolu robili nejaký čas) a dedko zvárač, takisto sú a dôchodku, ale veľmi krátko ešte len
same uzitocne veci to sa robili kedysi , teraz robime ombudsmanov , manazerov, poistovacich panakov, chodite studovat estetiku, kulturologiu , okultne vedy a kadejaky odpad
húha to už bolo dávno no starká pracovala ako pestovatelka starý otec bol riaditel celulozke v gemerskej horke a krstná otca tá bola vyučená šička ba ona bola aj majstorka vedúca ba majsterka v pečení a dodnes je
z mamčinej strany babka bola školníčka a dedko murár/obkladač.
z tatinovej strany dedko bol mrtvy už ked som sa narodila, ale pred tým bol ževraj alkoholik a babku nepoznal ani sám tatko. oni boli divná rodina no.. potom si mamča vzala nevlastného tatka a z jeho strany babka (moja nevlastná) robila vo fabrike a dedko tiež.
Toto je genialne forum! uplne super to vsetko citat
z mankinej strany babka robila dlho v jasliach a poslednych asi patnast rokov socialnu pracovnicku v terene.
Dedo neviem, bol to taky typicky dedincan co mal kone a stale bol v krcme, tak urcite nieco manualne zomrel ked som bola mala, babka potom mala noveho deda a ten bol kuchar
z tatkovej strany babka zdravotna sestra a dedo alkoholik, to netusim nikdy som ho nevidela
dedko je vyučený zámočník sa mi tak zdá...a robil v "Závode Ťažkého Strojárstva" neviem čo tam robil.... viem že red dochodkom skor take kontrolárske roboty, či všetko emria tak ako ma, či je všetko v norme alebo tak...
babka bola na administratíve na pošte, a prvá babka bola vyučená zdravotná chemička ale neviem či kvôli chorobe alebo kvôli režžimu aky tu bol, si zrobila nejakú priemyslovku aby mohla tiež robiť v ZŤS.
z maminej strany bola babka zena v domacnosti, dedko bol maliar (ale taky, co maloval steny, nie obrazy )
z tatovej strany bola babka ucitelka na ZS a dedko bol inzinier-strojar, ale neviem, co presne robil
no je to blbe ale z maminej strany vlastne ani neviem co vselico robili a z ocovej viem ze starecek mal stolarku firmu alebo ako to nazvat este pred komunizmom a potom bol nejaky hygienik alebo co a ani neviem co este a starenka ktoru som uz nepoznal vobec lebo zomrela este skor ako som sa narodil tak ta ze zmrzlinu predavala a neviem co este no som kkt neviem ani o mojich predkoch nic ale co uz inak uz su seci mrtvy
Dedko z otcovej strany bol vlakový výpravca a babka bola v domácnosti, lebo mali 5 detí.
Babka z maminej strany robila sekretárku a dedko bol riaditeľ (a doteraz všetkým rozkazuje )
starky je vyuceny maliar a sofer, soferoval pre slovnaft
starka vystudovala stavebnu priemyslovku ale robila v prepravnej spolocnosti kamionovu logistiku
dedo robil tiez v logistike. co robi babka neviem doteraz ale po 20 rokoch sa aj bojim spytat lebo by to asi vyzeralo hlupo
Dedko pracoval v železiarňach a babka bola žena v domácnosti, starala sa o deti a teraz na staré kolená musí pracovať, aby sa uživila, lebo skoro nič nedostáva. Pracuje od pondelka do nedele od rána od 7 do 21.00, voľno má len keď potrebuje ísť k lekárovi. Vyjebaný systém.
Babka bola kuchárka v závodnej jedálni, dedko pracoval vo firme na výrobu vagónov a potom bol stolár, babina bola vedúca školskej jedálne a dedo bol lesný inžinier a potom riaditeľ štátnych lesov.
z maminej strany: babka ucitelka a dedko nejaky veduci na druzstve
z ocovej strany: babka neviem, lebo zomrela ked bol oco malý a druhá babka upratovačku a dedko v mlyne
Babka 1 robila hlásateľku na železnici a dedko 1 bol výpravca na železnici. Takže sa našli.
Dedko 2 zomrel oveľa skôr, ako som sa narodil a babka 2 robila všetko možné, aby sama uživila 5 detí. Dokonca aj na píle v lese.
Starky horar, babka uctovnicka v lesnom zavode
Druha babka najskor krcmarka, potom ucitelka - dejepisarka&rustinarka, dedo murar (aj ked tvrdi ze architekt
@aventine no u nas na zahori sa to tak povie vzdy z jednej strany je babka dedo a z druhej starenka starecek teda aspon myslim ze vacsina ludi to tak ma
@miaja no prababka mala karcmu, babka sa najskor hlasila na medinu ale nezrobila prijimacky, tak potom robila v krcme tiez.. a dodatocne si potom spravila pedagogicku a odvtedy ucila
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
- babka bola najprv čalúnička a neskôr upratovačka
- dedo robil v lodeniciach (neviem presne čo)
Z otcovej strany:
- babka bola zdravotná sestra
- dedo bol učiteľ na strednej priemyselnej škole (učil technické predmety)
starká žeriavnička a starký myslím, že bol majstrom tiež.
zamestnanec poľnohospodárskej správy, úradníčka u energetikov
o starých otcoch toho veľa neviem
starký a starká robili obaja vo vodárni, starký bol vodič myslím a starká niekde v kancli
dedo tuším murár a druhý robil v magnezitke (neviem presne čo
neviem presne, čo robil dedko, myslím, že jazdil na tatrovke
starý otec aj stará mama pracovali obaja na družstve
Z otcovej strany:
starý otec bol chirurg, stará mamka zdravotná sestra
predavacka, zamocnik
z otcovej: dedo lesnik, babka ani neviem ci robila...bola tusim len v domacnosti
Neviem a niečo s poľnohospodárstvom na nejakom družstve.
z tatinovej strany : babka predavačka a dedko tuším automechanik
babička celý život (teda ešte žije, ale už je asi 6 rokov na dôchodku) učila nejakú chémiu na vysokej škole, najprv chvíľu v bratiske, potom zvyšok (tj asi hádam 30 rokov) na všcht (ak sa nemýlim, mohla aj inde)
deda som nepoznala veľmi, takže viem len, že v prahe robil na ministerstve dopravy.
z maminej strany:
starká robila účtovníčku v Tesle celý život (tiež žije ale do dôchodku, starký detto) a starký tam robil nejakého šéfka strojárskeho alebo také voľačo, neviem presne, ale je super šikovný a múdry.
druhá babka ekonómka takisto (dokonca spolu robili nejaký čas) a dedko zvárač, takisto sú a dôchodku, ale veľmi krátko ešte len
z tatinovej strany dedko bol mrtvy už ked som sa narodila, ale pred tým bol ževraj alkoholik a babku nepoznal ani sám tatko. oni boli divná rodina no.. potom si mamča vzala nevlastného tatka a z jeho strany babka (moja nevlastná) robila vo fabrike a dedko tiež.
z mankinej strany babka robila dlho v jasliach a poslednych asi patnast rokov socialnu pracovnicku v terene.
Dedo neviem, bol to taky typicky dedincan co mal kone a stale bol v krcme, tak urcite nieco manualne zomrel ked som bola mala, babka potom mala noveho deda a ten bol kuchar
z tatkovej strany babka zdravotna sestra a dedo alkoholik, to netusim nikdy som ho nevidela
druha babka tusim v škôlke, tiež upratovala a potom kreslila/tlačila nejaké plány na paneláky
druhy dedko opravoval autá
inak super, niektorí mali fakt zaujímavé povolania @Nuda22 hrobár, to je top
babka bola na administratíve na pošte, a prvá babka bola vyučená zdravotná chemička ale neviem či kvôli chorobe alebo kvôli režžimu aky tu bol, si zrobila nejakú priemyslovku aby mohla tiež robiť v ZŤS.
z tatovej strany bola babka ucitelka na ZS a dedko bol inzinier-strojar, ale neviem, co presne robil
Dedo farmaceut
babka robila cely zivot v Tesle
starky robil na zelezniciach a bol elektrikar tusim, no a starka bola zena v domacnosti a predtym tusim robila na druzstve
Babka z maminej strany robila sekretárku a dedko bol riaditeľ (a doteraz všetkým rozkazuje )
starka vystudovala stavebnu priemyslovku ale robila v prepravnej spolocnosti kamionovu logistiku
dedo robil tiez v logistike. co robi babka neviem doteraz ale po 20 rokoch sa aj bojim spytat lebo by to asi vyzeralo hlupo
z ocovej strany bol starký vojak (chodil do Ruska) a starká predávala v Tuzexe
A z druhej strany bol dedko riaditeľ múzea na Modrom Kameni, vysokoškolský profesor a babka učiteľka.
no čo, aj tak som ich poriadne nepoznal
2. elektrikár-revízny technik, pred tým na družstve, starká v Tesle
z ocovej strany: babka neviem, lebo zomrela ked bol oco malý a druhá babka upratovačku a dedko v mlyne
Dedko 2 zomrel oveľa skôr, ako som sa narodil a babka 2 robila všetko možné, aby sama uživila 5 detí. Dokonca aj na píle v lese.
Druha babka najskor krcmarka, potom ucitelka - dejepisarka&rustinarka, dedo murar (aj ked tvrdi ze architekt